YILIN FİLMİ : BAŞLANGIÇ

Ünlü sinemacı Christopher Nolan’ın, dünyanın dört bir yanında olduğu kadar, rüyaların mahrem ve sonsuz dünyasında da bir gezinti sunan, özgün bilimkurgu filmi “Başlangıç/Inception” Türkiye’de 2010 yılının en çok izlenen yabancı filmi oldu. Ülkemizde vizyona girdiği 30 Temmuz tarihinden itibaren, 1 Milyon 38 Bin 683 kişinin izlediği film, bu yıl vizyona giren tüm yabancı filmleri geride bırakarak en çok izlenen yabancı film oldu..

Başrollerinde  Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Ellen Page, Tom Hardy, Cillian Murphy, Tom Berenger, Dileep Rao ve Michael Caine’in yer aldığı filmin sinemalarda gösterimi halen devam ediyor.

Warner Bros. Pictures, Legendary Pictures işbirliğiyle, bir Syncopy yapımı olan Christopher Nolan filmi “Başlangıç/Inception”ı sunar. Filmin başrollerinde üç kez Oscar® adayı Leonardo DiCaprio (“Blood Diamond”, “The Aviator”), Oscar® adayı Ken Watanabe (“The Last Samurai”), Joseph Gordon-Levitt (“500 Days of Summer”), Oscar® sahibi Marion Cotillard (“La Vie en Rose”), Oscar® adayı Ellen Page (“Juno”), Tom Hardy (“RocknRolla”, “Bronson”), Cillian Murphy (“Batman Begins”), Oscar® adayı Tom Berenger (“Platoon”), Dileep Rao (“Avatar”), ve iki Oscar® sahibi Michael Caine (“Hannah and Her Sisters”, “The Cider House Rules”) yer alıyor.

“Başlangıç/Inception”ı Oscar® adayı Christopher Nolan (“Memento”, “The Dark Knight”) yazdı ve yönetti. Nolan, ayrıca, Emma Thomas’la birlikte filmin yapımcılığını da üstlendi. Chris Brigham ve Thomas Tull’ın yönetici yapımcı olarak yer aldığı “Başlangıç/Inception”ın ortak yapımcısı ise Jordan Goldberg.

Nolan’a kamera arkasında eşlik eden isimler de şöyle sıralanabilir: Üç kez Oscar® adayı görüntü yönetmeni Wally Pfister (“The Dark Knight”, “The Prestige”, “Batman Begins”), yapım tasarımcısı Guy Hendrix Dyas (“Indiana Jones and Kingdom of the Crystal Skull”, “Elizabeth: The Golden Age”), iki kez Oscar® adayı kurgu ustası Lee Smith (“The Dark Knight”, “Master and Commander: The Far Side of the World”), Oscar® adayı kostüm tasarımcısı Jeffrey Kurland (“Bullets Over Broadway”, “Collateral”) ve Oscar® adayı özel efektler amiri Chris Corbould (“The Dark Knight”). Filmin müziği ise Oscar® ödüllü besteci Hans Zimmer’ın (“The Dark Knight”, “The Lion King”) imzasını taşıyor.

www.baslangicfilm.com

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Çılgın İhtiyar - Dirty Grandpa (2016) Hırsızlar Şehri - The Town (2010) 300: Bir İmparatorluğun Yükselişi - 300: Rise of an Empire (2014) Acı Bir Hayat Öyküsü - Precious (2010) American Ultra (2015) Korkusuzlar - Only The Brave (2017)

Leave a comment