Başka Semtin Çocukları 4-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek 28. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nin Ulusal yarışma bölümüne kabul edildi.

Aydın Bulut’un ilk uzun metraj filmi ‘BAŞKA SEMTİN ÇOCUKLARI’ 24 Nisan’da vizyona giriyor. Gazi Mahallesi’nde 21 günde çekilen filmin başrollerini Mehmet Ali Nuroğlu, İsmail Hacıoğlu, Volga Sorgu, Ertan Saban, Eyşan Özhim, Bülent İnal ve Özge Özder gibi tanınmış isimler paylaşıyor…

İlk gösterimini 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapan ‘BAŞKA SEMTİN ÇOCUKLARI’ bu festivalden Volga Sorgu Tekinoğlu’yla En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Türker İşçi’yle En İyi Sanat Yönetmeni ve Aydın Bulut ile Behlül Dal Genç Yetenek ödüllerini alarak dikkatleri çekti…

İstanbul’un varoşlarındaki “kayıp hayatların”  hikayesini anlatan filmin senaryosunu Aydın Bulut ve Serkan Turhan yazdı.

Festival gösterimlerinin ardından yoğun tartışmalara neden olan film, Gazi Mahallesi’nde yaşayan iki yakın arkadaşın “başka bir hayat” özlemi içinde, bulundukları ‘çöplükten’ kurtulma hayallerini ve bu hayalleri gerçekleştirebilmek için ödemek zorunda oldukları “bedelleri” konu alıyor.

Paralel polisiye kurguyla beslenen öykü, Güneydoğuda’ki operasyonlarda gösterdiği “kahramanlıkla” askerden bir ay erken terhis edilmiş olan Semih’in (Mehmet Ali Nuroğlu) askerden  döndüğü gün kardeşinin cenazesiyle karşılaşması ve kardeşinin katilini aramasıyla devam ediyor. Kardeşinin katilini bulmak için harekete geçtiğinde cevaplanması zor sorularla dolu bir başka savaşın içine sürüklenen Semih, gerçeğin arayışı içinde iz sürerken, “kaybedilen” şeyin sadece kendi kardeşinin hayatı olmadığını görecek , “Öteki İstanbul’’ da kaybetmeye mahkum edilmiş hayatların öfke ve çaresizlik duygularıyla beslenen sert yüzüyle de hesaplaşmak zorunda kalacaktır.

Filmin Künyesi:

Gösterim Tarihi:     24 Nisan 2009
Yapım Şirketi:   BULUT Film Ajans
Yapımcı:  Aydın Bulut-Serkan Turhan
Yönetmen:  Aydın Bulut
Senaryo: Aydın Bulut-Serkan Turhan
Görüntü Yönetmeni:  Tolga Çetin
Müzik:  Cem Yıldız
Sanat Yönetmeni: Türker İşçi
Tür: Dram
Format: 35 mm.
Süre : 95 dk.

Oyuncular:

Mehmet Ali Nuroğlu     (Semih)
İsmail Hacıoğlu            (Veysel)
Volga Sorgu         (Simo)
Ertan Saban        (Gürdal)
Eyşan Özhim        (Canan)
Bülent İnal        (Kerim)
Avni Yalçın        (Ali Dayı)
İpek Yaylacıoğlu    (Saadet)
Özge Özder        (Gül)
Erkan Bektaş        (Haydar)
Serkan Keskin            (Engin)
Taner Barlas        (Hasan)
Bora Sivri        (Nusret)
Filiz Ahmet        (Beyza)

Festival gösterimi 17 Nisan saat 21:30’da Emek sinemasında yapılacaktır.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Onur - Pride (2015) Okyanus Dünyası Digital 3 Boyutlu - Oceanworld 3D: Into The Deep (2009) Arakçılar - Shoplifters (2019) Cin Günü (2024) Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı - The Ballad of Songbirds & Snakes (2023) Unutursam Fısılda  (2014)

Leave a comment