Hiç konuşmadan anlaşılabilir mi acaba?
Bence evet. Çünkü aşkın dili olmaz! . .
Doğuştan işitme engelli olan Onur’un hayatı, kürek takımındaki arkadaşı Vedat’ın nişan partisinde Zeynep’le tanışmasıyla değişir. Zeynep, bir çağrı merkezinde çalışmaktadır. İnsanları dinlemekten ve laf anlatmaktan o kadar sıkılmıştır ki, kalabalık ve gürültülü bir barda hiç konuşmadan geçen gecenin sonunda, Onur’un işitme engelli olduğunu öğrendiğinde ondan uzaklaşmak yerine, onunla huzura kavuşacağına inanır. Bu iki insan farkına varmadan kendini, çok saf, içinde hiçbir katkı maddesi bulunmayan bir aşkın ve bu aşka inanmayanlara karşı verdikleri müthiş bir mücadelenin içinde bulurlar.

Başrolleri, Binbir Gece’nin Burak’ı Mert Fırat ve Semih Kaplanoğlu’nun Süt ve Yumurta filmlerinde oynayan Saadet Işıl Aksoy paylaşıyor.  Onların yanı sıra, Lale Mansur, Emre Karayel, Ayten Uncuoğlu ve Metin Coşkun gibi tecrübeli oyuncular yer alıyor. Müthiş bir kadro ve hepsi çok başarılı. Özellikle Mert Fırat’a dikkat çekmek istiyorum. Sıfır diyalogla çok iyi bir performans sergiliyor. Beden diliyle, bakışlarıyla anlatıyor her şeyi.

Bol Ödüllü Bir Aşk Hikâyesi
Daha gösterime girmeden ödülleri toplayan Başka Dilde Aşk, ilk olarak Uluslararası Kanada Film Festivali’nde senaryo kategorisinde özel seçim başarısını yakaladı. Bu ödülün hemen ardından, 46’ncı Altın Portakal Film Festivali’nden Kent Konseyi Jüri Ödülü geldi. Son olarak ise, Bursa Film Festivali’nde iki ödüle layık görülen film, SİYAD En İyi Film Ödülü ile En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü aldı.

Film, dram türü içeren bu hikâyeyi, pozitif açıdan anlatıyor. Aralara serpiştirilmiş espriler, eğlendiriyor. Ve Türkiye’de Bir İlk olarak film, işitme engelliler için Türkçe alt yazı ile 18 Aralık Cuma günü gösterime girerek, engelliler için büyük bir adım atıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Maceracı Yüzgeçler: Büyük Gösteri (2020) Lanet: Uyanış (2016) 1976 (2023) Skor Sıfır - The Inbetweeners (2012) İyi Bir Aile Değiliz (2024)

Leave a comment