BAKICI
INCONCEIVABLE

30 HAZİRAN’DA SİNEMALARDA
MASUM BİR YÜZ AKILALMAZ BİR PLAN.

HİKAYE HAKKINDA
Gizemli  bir  genç  kadın  olan  Katie  (Nicky  Whelan)  ve  kızı,  geçmişinden  kaçmak için yeni bir şehre taşınırlar. Burada, bir kızı olan ve daha büyük bir aileye sahip olmak isteyen Angela Morgan (Gina Gershon) ile arkadaş olurlar. Angela  ve  kocası  Brian’ın  (Nicolas  Cage)  hayatları,  Katie’nin  dadı  olarak  misafirhanelerine yerleşmesiyle karışık bir hal alır. Katie’nin zaman içerisinde  ortaya  çıkan,  Morganlar’ın  kızlarına  olan  takıntısı  çiftin  dikkatini  çekmeye başlar. Angela ve Brian’ın yeni doğacak çocuklarının da taşıyıcı anneliğini üstlenen Katie’nin asıl planının aileyi dağıtmak olduğu kısa sürede ortaya çıkacaktır.
INCONCEIVABLE,  Jonathan  Baker’ın  yönettiği  ve  Chloe  King  tarafından  yazılmış bir gerilim filmidir.
YAPIM HAKKINDA
INCONCEIVABLE’ı ‘Seyircinin ilgisini çekebilecek türde anlatılmış bir hikaye’ olarak  açıklayan  yönetmen  Jonathan  Baker,  güçlü  kadınların  öncülük  ettiği  bir film yaratma konusundaki ilgisini de ortaya koyuyor. ‘Bu filmi kadınlar yarattığından  hikayelerini  kadın  seyircilere  kolayca  aktarabilecekler.  Ve  kadınlar da bu hikayeyi duyunca etraflarına da kolayca anlatabilecekler.’ diye devam ediyor.
Gina  Gershon,  karakteri  Angela’nın  karşı  karşıya  kaldığı  zorlu  mücadeleyi  anlatırken, “Bu film, çok uzun süre beklemiş ve gerçekten çocuk isteyen bir kadınla ilgili bir hikaye. Karı koca doktor bir çift ve harika bir ilişkileri var. Ancak  Angela’nın  hamile  kalması  zor  olduğundan  dolayı  donör  yumurtalar  kullanmaya başlarlar “diyor. Gershon, hikayenin yazarı Chloe King’in arkadaşı olduğu için prodüksiyondan çok önce projeden haberdardı ve fırsatı bulduğunda projede heyecanla yer almak istedi.
Bir  doktor,  bir  eş  ve  bir  anne  olan  Angela,  mesleki  özlemleri  ve  ailenin  içindeki rolleri arasında bir denge bulmak için çaba göstermek zorunda kalmıştır.  Gershon,  bu  ikilemi  günümüzde  kadın  sorunlarını  anlamak  için  önemli olduğunu belirtiyor. “Angela karakteri bir modern zaman kadını. İşini ve  hastalarını  seviyor.  Belli  bir  noktadan  sonra  bir  aileye  sahip  olmak  istediğini fark ediyor” diye devam ediyor.

Brian  ve  Angela  karakterlerinin  sevgi  dolu  bir  evlilikleri  var.  Cora  adında da bir kızları var. Ancak Cora’ya hamile kalma sürecinde Brian ve Angela’nın  yaşadıkları  zorluklar  ve  tekrar  aynı  duygusal  gerilimlerle  karşılaşmama isteklerinde dolayı taşıyıcı anne ile tekrar bir çocuk sahibi olmak isterler.
Filmi  gerginlik  üzerine  kurulu  keskin  tonlardaki  bir  drama  olarak  nitelendiren Nicholas Cage, rolünün bu kez ön planda ve merkezde olmaması gerektiğini,  ancak  diğer  oyunculara  hizmet  etmek  olduğunu  düşünüyor.  “Gerçekten o iki aktrisi desteklemek için buradayım. Buradaki işim, iki kadın liderin destekleyici bir gücü olmaktı.” diye ekliyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Küçük Kardeşim Mirai - Mirai No Mirai (2019) Beyaz Hüzün (2019) Şenlikname: Bir İstanbul Masalı (2010) Serseri Aşıklar - À bout de souffle (2022) Destere (2008) Ortaokul Hayatımın En Kötü Yılları - Middle School: The Worst Years of My Life (2016)