BABALAR SAVAŞIYOR
(Daddy’s Home)

PARAMOUNT PICTURES ve RED GRANITE PICTURES Sunar
BİR GARY SANCHEZ Yapımı
“BABALAR SAVAŞIYOR”

Özet: “BABALAR SAVAŞIYOR”, karısının iki çocuğuna en iyi üvey baba olmak için çabalayan, ancak çocukların başıboş ve avantacı gerçek babalarının (Wahlberg) gelmesiyle çıkan zorluklar karşısında çocukların sevgisi için rekabet etmek zorunda kalan iyi huylu bir radyo yöneticisini (Ferrell) konu alıyor.

Karşınızda üvey babanın öz babayla yani Will Ferrell’in Mark Wahlberg ile karşı karşıya geldiği şamatalı aile komedisi. Karısının motosiklete binen, özgürce hareket eden, gizli ajan, eski koca şehre döndüğünde iyi huylu radyo yöneticisini son “rakip baba” ile başa çıkması gerekmektedir. Sadece gururlu iki babanın birbiriyle tanışması beklenirken yolunda gitmeyen ne olabilir? İlk tanışma buluşması olması gerekirken iki zıt kutup birbirinin babalığını alt etmeye kalkışınca durum, komik ve feci sonuçlarıyla tam bir savaşa döner. Bahisler, Kobe’ye yavru köpeklerden midillilere kadar sürekli artar. Ama rekabetten ikisi de sağlam çıkacaklar mı? Üvey baba Brad, sadece yeni ailesinin yanında olmak istiyor ama öz baba eve geldiğinde gönüllerini kazanmak için neler yapması gerekeceği konusunda hiçbir fikri yok.
Film yapımcıları için Babalar Savaşıyor, modern aileleri bir araya getiren unsurların özüne giderken modern komedi hassasiyetini kucaklamak için bir fırsat olmuş. Yıldız ve yapımcı Will Ferrell şöyle özetliyor; “Bizi heyecanlandıran bunun daha önce beyaz perdede görmediğimiz bir komedi dinamiği olması. Sonradan gelip üvey babanın hayatını mahveden biyolojik bir baba.”
Ferrell şöyle devam ediyor; “Bugün çok fazla karma aile var ve çok kişinin bağ kuracağı bir konu ve mizahi açıdan incelemek çok eğlenceliydi. Ayrıca “kötü üvey baba” klişesini de değiştirdik. Benim karakterim Brad, çok tatlı bir adam ve ebeveyn olmaya çok hevesli çocuklarının onayını almayı çok istiyor. Ama sonra karısının eski kocası Dusty geliyor ve Brad’i her yönden kışkırtıyor.”
Paramount Pictures ve Red Granite Pictures sunar, bir Gary Sanchez yapımı “Babalar Savaşıyor,” oyuncular Will Ferrell, Mark Wahlberg ve Linda Cardellini.  Filmin yönetmeni Sean Anders, hikaye yazarı Brian Burns, senaryo yazarları Brian Burns, Sean Anders & John Morris.  Yapımcılar Will Ferrell, Adam McKay, Chris Henchy ve John Morris. Sorumlu yapımcılar, Riza Aziz, Joey McFarland, David Koplan, Kevin  Messick, Jessica Elbaum, Sean Anders ve Diana Pokorny.
“Babalar Savaşıyor” filminde Hannibal Buress, Thomas Haden Church, Bobby Cannavale, Paul Scheer, Bill Burr ile Will Ferrell ile Mark Wahlberg’in ortak çocukları rolünde Scarlett Estevez ve Owen Wilder Vacarro da rol alıyor.
Kamera arkası ekibinde görüntü yönetmeni Julio Macat (“Wedding Crashers,” “Horrible Bosses 2”), yapım tasarımcı Clayton Hartley (“Anchorman 2: The Legend of Ron Burgundy”), editörler Eric Kissack (“The Dictator,” “Horrible Bosses 2”) ve Brad Wilhite, kostüm tasarımcı Carol Ramsay (“Meet the Fockers,” “Horrible Bosses” ve “Horrible Bosses 2”) ve müzikler Michael Andrews’a (“Bridesmaids,” “Jeff Who Lives At Home”) ait.

Yönetmen: Sean Anders
Oyuncular: Will Ferrell, Mark Wahlberg, Linda Cardellini, Thomas Haden Church, Hannibal Buress
Sorumlu Yapımcılar: Riza Aziz, Joey McFarland, David Koplan, Kevin Messick, Jessica Elbaum, Sean Anders, Diana Pokorny
Yapımcılar: Will Ferrell, Adam McKay, Chris Henchy ve John Morris
Hikaye Yazarı: Brian Burns
Senaryo Yazarı: Brian Burns and Sean Anders & John Morris
Dağıtım: UIP Filmcilik
Vizyon: 4 Mart 2016

Fragman:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Bir Yıldız Doğuyor - A Star is Born (2019) Son Buluşma (2008) Arapsaçı (2018) Pek Yakında (2014) Dönerse Senindir (2016) Gece Vurgunu - Nightcrawler (2014)

Leave a comment