ASTERİKS VE OBURİKS GİZLİ GÖREVDE 3D

SİNOPSİS: Yıl milattan önce 50’dir. Roma imparatoru Sezar yeni yerler fethetmeye doymamaktadır.Görkemli ordusunun
başına geçerek, bilinen dünyanın hemen kıyısında duran ve Britanya ismiyle bilinen adayı da işgal etmeye karar verir. Zafer elde etmek neredeyse yine kaçınılmazdır ancak ufacık bir köy, tek başına işgale direnmektedir, bu yüzden Britanyalıların Kraliçesi Kordelia, en sadık komutanı olan Antikloraks’ı, Galya’da Romalılara karşı inatla direnmesiyle nam salan başka bir köye göndermeye karar verir… İşte bu köydeyse kahramanlarımız Asteriks ve Oburiks devreye girerler fakat işleri başlarından aşkındır. Şef, kısa süre önce Lutesya’dan gelen, baş belası, genç yeğeni Kuduriks’i adam etme görevini onlara vermiştir. Antikloraks yardım çağrısında bulunmak amacıyla köye varınca, Galyalılar ona ünlü iksirlerinden bir fıçı vermeye karar verir. Asteriks ve Oburiks de Britanya’ya kadar Antikloraks’a eşlik edecektir ve uslanmaz kuduruk Kuduriks’de onlara katılacaktır. Bu macerada delikanlının eğitimini tamamlamasına şahit olurken bir yandan da karşımıza sürpriz renkli karekterler çıkaran bu keyifli serüvene bu kez ve ilk kez 3D olarak daha yakından eşlik edeceğiz. Filmin Türkçe dublajında ise Bay J ve Geveze sesleriyle karakterlere hayat veriyor.

KARAKTERLER

Asteriks, Oburiks, İdefiks

Bu maceraların kahramanı olan Asteriks, zeki ve kurnazdır; en tehlikeli görevler hep ona verilir. Oburiks ise onun sağ koludur. Yaban domuzu çevirme ve dövüş hastası olan bu dağ gibi adam, yeni macerasında Asteriks’in peşinden gitmek için her şeyi bir kenara bırakmaya hazırdır. İdefiks de onlara eşlik eder, insanoğlunun bildiği tek çevre dostu köpektir o: Kesilen bir ağacın sesini duyacak olsa, acı içinde ulur.

Kuduriks

Modaya ayak uyduran, ilham gelince şiir ve şarkı yazan, Lutèceli bu delikanlı, erkek olmasına katkıda bulunacak bu Britanya yolculuğunu hiç unutamayacaktır.

ROMALILAR

Sezar

Roma Ordusu Komutanı Jül Sezar, “Galya Savaşları Üzerine Yorumlar” eserinin de yazarı. Ne var ki, Asteriks hakkındaki yorumlar, daha az bilinse de, daha serttir.

Akademus

Mégacursus, kısa süre önce Sezar’ın kurmayları arasına katılan, genç bir yaverdir. Çok hırslıdır, şöhret ve zenginlik hayalleri vardır. Britanyalıların direnişini kırmak için ürkütücü Kuzeyli savaşçıları Roma ordusuna dâhil etmek onun fikridir. Ne var ki planladığı her şey tepetaklak olacaktır.

BRİTANYALILAR

Kraliçe Kordelia

Britanyalıların Kraliçesi Cordelia, her gün öğleden sonra beşte, her ne olursa olsun işini bırakıp sıcak suyunu içer. Bu geleneğe hiçbir şey mani olamaz; yenilmez Britanyalıların yaşadığı köyünü kuşatan Roma orduları bile!

Antikloraks, Ophelia ve Bayan Macintosh

Tam bir Britanya beyefendisi olan Antikloraks, Majesteleri’nin imdadına yetişir. Sezar’ın askerlerini geri püskürtmek için, Asteriks ve dostlarından biraz iksir istemek amacıyla Galya’ya doğru gizli bir göreve çıkar. Britanya’nın başkenti Londinium’da yaşayan, asil bir hanımefendi olan Ophelia, Antikloraks’ın nişanlısıdır. Ama bunu anlamak hiç de kolay değildir çünkü delikanlı mesafeli durmakta, onunla ancak kibarca sohbet etmektedir. Ophelia ise gizliden gizliye, tutkulu ilanı aşk hayalleri kurmaktadır… Ophelia’nın katı ve ciddi dadısı Bayan Macintosh, her ne pahasına olursa olsun Britanya görgü kurallarına uyulmasını sağlamaktadır: O kadar ki, Oburiks’i kusursuz bir beyefendiye dönüştürmeye bile kalkışacaktır.

NORMANLAR

Olaf Bollaf

Olaf Bollaf, Normanların ürkütücü lideridir; önüne çıkan her şeyi yakar yıkar ve korku nedir bilmez. Ama herkesin bildiği gibi korku insanı kanatlandırır; Ollaf Bollaf’ın tek hayali de uçmaktır. Bunu bir korkaktan öğrenecektir ama Kuduriks Normanlardan bu dünyadaki her şeyden çok korkmaktadır…

Aklıtuhaf

Bir Norman yabancı bir memleketi ziyaret ettiğinde ne yapar? En yakın köyü bulur, gözüne ilişen herkesi öldürür! Aklıtuhaf da bunlardan biridir işte; ta ki Bayan Macintosh’la tanışana kadar; tabii Bayan Macintosh onu terbiye etmek için can atmaktadır. Ciddi dadı, barbarın içinde bir beyefendi kalbi bulabilecek midir?

Film Bilgileri

Gösterim Tarihi: 26 Ekim 2012
Orjinal Adı: Asterix et Obelix: Au Service de Sa Majeste
İthalat: Medyavizyon
Dağıtım: Medyavizyon
Yönetmen: Laurent Tirard
Senaryo: Laurent Tirard ve Grégoire Vigneron
Oyuncular: Gérard Depardieu, Edouard Baer, Guillaume Gallienne, Vincent Lacoste, Valérie Lemercier, Fabrice Luchini, Catherine Deneuve, Charlotte Le Bon, Bouli Lanners ve Dany Boon
Filmin Süresi: 110 dakika.
Yapım: Fransa
Tür: Komedi

Türkçe Dublajlı Fragman: http://www.youtube.com/user/medyavizyonfilm?feature=results_main

SESLENDİRENLER

ASTERIX: BAY J
OBURİKS: SEZAİ AYDIN
ANTİKLORAKS: GEVEZE
SEZAR: NÜVİT CANDANER
KRALİÇE KORDELIA: NİLGÜN KASAPBAŞOĞLU
KUDURİKS: ONUR KIRIŞ
AKADEMÜS: MURAT AYDIN
SEFERİS: ATİLLA ŞENDİL
OLAF BOLLAF: SELÇUK KIPÇAK
OFELYA: PINAR ERENGİL
MISS MACINTOSH: FUNDA POSTACI
HÖDÜKAF: BORA SİVRİ
AKLITUHAF: AYDOĞAN TEMEL
TELGRAF: MURAT ATIL
BATISKAF: ERCAN DEMİREL
RELAX: ERHAN ÖZGEN
KLADYUS HAPŞUS: ORÇUN ÇITIR
KORSAN KAPTAN: FARUK AKGÖREN
TOPTORİKS: NUR SUBAŞI
DEDİĞİMDEDİKS: FİGEN AKSOY
LUCIUS SANSARÜS: DEVRİM PARSCAN
KEMESURAKS : ERKAN TAŞDÖĞEN

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157631793532188″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Mahalle (2018) Fabelmanlar - The Fabelmans (2023) Savaşın Çiçekleri - The Flowers Of War (2012) Ahlat Ağacı - The Wild Pear Tree (2018) Minik Kahramanlar Macera Peşinde - The Illusionauts (2013) İkimizin Yerine (2016)

Leave a comment