Aşka Son Şans, artık gençlik coşkusu duymayan orta yaşlı ve yaşlı, yaşadıkları sıkıntılar ile olgunlaşmış iki insanın, birbirlerine karşı hissettikleri duyguları ve yakınlaşmalarını, konu alıyor.

Aşkın Yaşı Yoktur
New York’ta yaşayan ve reklam müzikleri yazan Harvey Shine, Londra’ya, kızının düğününe gider. Shine, düğünden önce uzun zamandır görmediği eski eşini ve kızını görünce heyecanlanır, sevinir ancak kendini, bir o kadar da yalnız hisseder. Çünkü öz kızı, annesi ve üvey babası ile mutlu bir aile tablosu çizmenin ötesinde, üvey babasıyla da çok iyi anlaşmaktadır. Üstelik Shine, damat ile orada tanışır. Shine, iki ailenin birleştiği bu ortamda kendini, çok yabancı hisseder. Tüm bunlar yetmezmiş gibi kızı, düğün esnasında damada kendisini üvey babasının götürmesini ister. Bu duruma son derece üzülen ve hayal kırıklığına uğrayan Shine, belli etmemeye çalışır ancak, içten içe mahvolmuştur. Düğüne kalmadan Londra’ya dönmek üzere hava alanına gittiğinde, tanıştığı bir kadın, Shine’nın hayatındaki gidişatı büyük ölçüde etkiler. Başrolleri, Kramer Kramer’e Karşı (Robert Benton, 1979) ve Yağmur Adam (Barry Levinson, 1988) filmlerindeki performansı ile En İyi Erkek Oyuncu Dalında Oscar Ödülü alan ve bunun yanı sıra BAFTA, Altın Küre ve Emmy Ödüllerine de sahip olan usta oyuncu Dustin Hoffman ve Howards End (James Ivory, 1992) filmi ile En İyi Kadın Oyuncu Dalında hem Oscar, hem de BAFTA Ödülü’ne layık görülen Emma Thompson paylaşıyor. İkiliyi, en son Lütfen Beni Öldürme (Marc Forster, 2006) filminde beraber, görmüştük. Hoffman ve Thompson yine mükemmel
performansları ile karşımızda.  Duygusal bir film olan Aşka Son Şans, izleyiciye üzüntü ve acıma duygusu hissettirmenin yanında neyse ki komik sahneler de içeriyor. Harvey, kendisini yabancı bir kalabalığın içinde bulduğu sahnelerde, heyecanını bastıramıyor ve komik durumlara sebep oluyor. Hafif  komedi karışmış bir aşk filmi olan Aşka Son Şans, 17 Temmuz Cuma günü izleyiciyle buluşuyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
QUEEN ROCK MONTREAL (2024) Babaların Babası (2016) Atlıkarınca (2011) Labirent: Ölümcül Kaçış - The Maze Runner (2014) Justice League: Adalet Birliği - Justice League (2017) Dört Kız Kardeş - Four Daughters (2024)

Leave a comment