NOW IS GOODNOW
NİSAN’DA SİNEMALARDA

Başrollerinde Dakota Fanning, Jeremy Irvine, Paddy Considine ve Olivia Williams’ın yer aldığı NOW IS GOOD, AŞK, ŞİMDİ! Nisan’da vizyona giriyor.

Jenny Downham’ın ‘Before I Die – Ben Ölmeden Önce’ isimli romanının beyaz perde uyarlaması olan filmin yönetmenliğini, ilk filmi ‘Imagine Me & You’ ile sinemaya giriş yapan ve aynı zamanda “The Best Exotic Marigold Hotel – Hayatımın Tatili”nin senaryosunda imzası bulunan senarist/yönetmen Ol Parker yapıyor.
Tessa 17 yaşındadır. Hayata tutkuyla bağlıdır. Kendisine konan ölümcül hastalık teşhisinin ardından, hayatının her anını kullanmaya kararlıdır. Bu yüzden 10 maddelik bir liste yapar. 17 yaşındaki her genç kızın yaşamak isteyeceği şeylerden oluşan bir liste… Listenin en önemli maddesi ise “aşık olmak”tır. Aşk, Tessa’nın ölüme meydan okumasını sağlayacak mıdır?
Ol Parker “Filmde bir kızın ölümcül hastalığa yakalanması sürecini değil, kısa bir süre sonra öleceğini bilen bir kızın hikayesini işledik” diyor.
Twilight Saga, War of the Worlds filmlerinden tanıdığımız Dakota Fanning “ Senaryoyu okuduğumda bu karakteri benim canlandırmam gerektiğini anladım. Farklı bir tecrübe olacağını düşündüm ve oldu da. Tessa benimle aynı yaşta ve amansız bir hastalıkla boğuşuyor. Herkesin hayal ettiği şeyleri o gerçekleştiriyor arkadaşlarla olmak, içmek, aşık olmak ve bunların tamamını kalan kısa ömrüne sığdırmaya çalışıyor. Tessa’dan etkilenmemek mümkün değil!” diyor.
Soundtrack’inde Lana Del Ray, Ellie Goulding gibi isimlerin öne çıktığı Now is Good hem müzikleriyle hem de hikayesiyle yüreklere dokunuyor Tessa ve Adam’ın aşkları filmin en ilginç detayı. Dakota bu aşk için: “Tessa 4 senedir hasta ve bu dönem 13-17 yaşları arasına denk geliyor. O yaşlar erkekleri tanımak için en uygun dönem fakat Tessa bu şansı yakalayamıyor. Hem Tessa hem de Adam bu hikayenin bir sonu olduğunu biliyorlar. Fakat onlar mutlu olmayı tercih ediyorlar” diyor.
Tessa’nın annesini canlandıran Olivia Wiliams “İki çocuk annesi olarak hikayeyi okuduğumda gözyaşlarımı tutamadım hatta çekimlerde bile bazen dayanamayıp ağlamaya başladım. Çok etkileyici bir hikaye. Anne olmam bu hikayeden daha çok etkilenmeme neden oldu. Filmin ardından daha önce yapmak isteyip de yapamadığım şeyleri bile gerçekleştirmeye başladım!” diyor.
Steven Spielberg’in ödüllü filmi War Horse’da Albert rolüne hayat veren Jeremy Irvine Now is Good filminde Adam karakteriyle karşımıza çıkıyor. Adam, babasını kaybettikten sonra kendini bahçe işlerine vermiş bir genç ve Tessa’yı görür görmez aşık oluyor. Adam ve Tessa sonunun ne zaman geleceğini bilmedikleri bir aşk hikayesine başlıyorlar. Jeremy Irvine, Now is Good filminden sonra, Mike Newell’ın yönettiği Charles Dickens’ ın ölümsüz eserinden uyarlanan “Great Expectations” filminde Pip karakterine hayat verecek.

Vizyon Tarihi: Nisan 2013
Yönetmen: OL PARKER
Oyuncular: Dakota Fanning, Jeremy Irvine, Paddy Considine, Olivia Williams
Görüntü Yönetmeni: Erik Alexander Wilson
Senaryo: Ol Parker
Yapımcı: Christine Langan
Kurgu: Peter Lambert
Müzik: Dustin O’Halloran
Yapım Yılı: 2012
Ülke: İngiltere
Süre: 103 dk.
Dağıtım: Tiglon
İthalat: Bir Film

Fragmanı izlemek için: http://www.youtube.com/watch?v=NmkVlotqqDk

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157632983350116″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Durdurulamaz - Retribution (2023) Sekerat: Son (2016) Kim Bu Aile? (2023) Ajan Jade Black - Black, Jade Black (2020) Star Trek (2009) Marlowe (2023)

Leave a comment