FADİK SEVİN ATASOY’U KİTAP LANSMANINDA ANNESİ VE ÜNLÜ OYUNCU ARKADAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI…

Bir süredir Los Angeles’ta yaşayan ünlü oyuncu Fadik Sevin Atasoy’un, “FADİK VE KIRMIZI BAVUL” adlı kitabı Artemis Yayınları’ndan çıktı ve raflarda yerini aldı… Cahide Cümbüş’te yapılan ilginç kitap lansmanın da Fadik Sevin Atasoy’un kitabına ilham kaynağı olan bavulu yine eşlik etti…

Fadik Sevin Atasoy’u bu mutlu gününde annesi oyuncu Emel Göksu, oyuncu arkadaşları Burak Hakkı, Emre Karayel, Uğur Uludağ ve yönetmen arkadaşı Andaç Haznedaroğlu gibi ünlü isimler de yalnız bırakmadı.

Annnesi oyuncu Emel Göksu, “Kızımla gurur duyuyorum” diyerek duygularını ifade ederken, herkese tek tek teşekkür eden Fadik Sevin Atasoy yaptığı konuşmada; “Kırmızı Bavul’um, bundan tam altı sene önce saklandığı dolaptan sinematografik bir biçimde fırlayarak konuşmaya başladı ve müthiş bir öneriyle beni yoldan çıkardı. Bavuluma göre, yaşamda kendime biçilen role isyan etmeli, hayatımın senaryosunu baştan yazmalıydım. Öyle ikna edici konuştu ki, ona inanmaktan başka çarem yoktu. Dediğini yapıp tüm eşyalarımı ihtiyacı olanlara bağışladım ve İstanbul’dan, evimden ayrıldım. Bir bavula sığdırdığım yükümle dünyanın farklı coğrafyalarında, kaderin cilvelerine kucak açtım.

“BABAM SÖNMEZ ATASOY’UN UZAKLARINA ADANMIŞTIR”

Bir pazar sabahı Gümüşsuyu’nda buluştuğum babama; yaşamıma şahitlik eden biricik yoldaşım Kırmızı Bavul’umun nasihatlerini, masal ile gerçeklik arasındaki kurgusal arayışımı, hikâyemin kahramanına isim vermediğimi, aslında aşkın kendimize giden yoldaki tatlı bir bahane olduğunu heyecanla anlatırken, babam, içimde sakladığım tutkunun ateşini gözlerimde görmüş,“Kelimelerini yollarda bırakma. Yaz güzel kızım, ama yazacaksan kitap olarak yaz,” demişti.

Bir hafta sonra, babamın ani vefatının ardından, o pazar gününü bavuluma bir vasiyet olarak yerleştirdim ve yine yollara düştüm. Memleketimden denizlerce uzak bir diyarda kaleme aldığım bu sihirli gerçek türündeki romanın her cümlesi, Babamın Uzakları’na adanmıştır…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Habis - Malignant (2021) Pek Yakında (2014) Karlar Kralı Norm 2: Macera Devam Ediyor - Norm of the North: Keys to the Kingdom (2022) Karanlık Sular - Dark Waters (2020) Tut Sözünü (2015) Siyahlı Kadın - The Woman in Black (2012)

Leave a comment