Aşk-ı Suzan

“Sinopsis”: Yusuf (Yasef), 19 yaşında, ketum, bir o kadar aksi, kendisiyle ve hayatla bir türlü barışamayan, çevresini sürekli sorgulayan ve bu sorgulama neticesinde Tanrı inancını da yitirmiş üniversite öğrenimi gören bir gençtir. Hırçın, olmadık yerde parlayan Yusuf, Jacklin’in de oğludur. Onu ailesine ve çevresine hırçın yapan tek sebep ise bu zamana kadar babasız büyümesidir… Annesi Jacklin babasızlığını bunca yıl Yusuf’a hissettirmemeye çalışsa da, Yusuf’un babasız büyümesi, Yusuf’un içinde hep bir kanayan yara olarak kalmış ve Yusuf bir şekilde babasızlığın vermiş olduğu acıları hep kendinde hissetmiştir. Annesi Jacklin babasının öldüğünü söylese de, Yusuf bilinçlendiğinde ölmediğini anlamış ve kendisini bu zamana kadar hiç arayıp sormayan babasını hiç affetmemiş, bir fotoğrafı bile olmayan babasına bu yaşına kadar hep hınç beslemiştir. Ve tabi kendine yalan söyleyen annesini de affetmez Yusuf. Ve bu yüzden Yusuf’un annesiyle de büyükannesi Vivet ile yıldızı bunca yıl hiç barışmamıştır.

Günlerden bir gün, bir gün önceden annesiyle ettiği bir münakaşa neticesinde annesinin kalbini kırdığını düşünen Yusuf, annesinin odasına özür dilemek için girdiğinde annesinin odada olmadığını görür ve çıkarken odada bir fotoğrafa şahit olur. Bu fotoğraf annesi Jacklin ile okuldan hocası Ragıp’ın yıllar evvel çektirdiği evlilik fotoğrafıdır.

Yusuf gözlerine inanamıyordur. Bunca yıldır babasından kalan bir fotoğrafı görmek, bir mektubu okumak isteyen Yusuf’a annesi de yalan söylemiştir ama babasına dair o belge Yusuf’un o an karşısındadır. Hem de fotoğrafta gördüğü o kişi, yani babası sandığı kişi ise uzun zamandır tanıdığı okuldan hocası Ragıp’tır. Yusuf gözlerine inanamıyordur. Ve Aklına ilk gelen şeyi yapacaktır.

Yusuf’un aklına o an Ragıp’ı bulup öldürme isteği düşer.  Düşündüğü şeyi de yapan Yusuf, Okulda hocası olan Ragıp’ı okulun içinde bıçaklar.

Ama…

Bıçakladığı kişinin, bunca yıldır kendisini aramayan öz babası olduğunu sanan Yusuf aslında yanılıyordur.

Annesiyle bir evlilik fotoğrafında gördüğü kişi Ragıp, aslında Yusuf’un öz babası değildir ve Yusuf asıl gerçeği yine Ragıp’ın anı defteri olan Aşk-ı Suzan’dan öğrenecektir.

GÖSTERİM TARİHİ: 26 ARALIK 2014
DAĞITIM: SETEM AKADEMİ
SENARYO & YÖNETMEN: MURAT TÜTER
YAPIMCI: AVANGARD FİLM – Murat TÜTER

OYUNCULAR
RAGIP: EMRE KENTMENOĞLU
JAKLİN: GÜLİN SEZEN ARAY
YASEF: DOĞAÇ YILDIZ
HIFZI: BARIŞ ÇAKMAK
LÜTFÜ EFENDİ: HÜSEYİN AKŞEN
RÜYA: EYLÜL EZGİ YILMAZ
MELİHA: SERAP ÖNDER
HAKAN: ÖMER FARUK USTAOĞLU
VİVET: Gül Ebru TURNA

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Son Ayin: Bölüm II - The Last Exorcism: Part II (2013) Hayali Aşklar - Les Amours Imaginaires - Heartbeats (2011) Hopper ve Çılgın Çetesi: Büyük Macera - Chickenhare and the Hamster of Darkness (2022) Bulmaca Kulesi (2019) Firardayız (2017) Hayalimdeki Aşk - Ruby Sparks (2012)

Leave a comment