“THE ARTIST / ARTİST” 27 Ocak 2012’de izleyici ile buluşuyor.

6 dalda aldığı Altın Küre adaylığı ile 2012 Oscar’larının en favori filmi haline gelen “THE ARTIST / ARTİST”  filmi 27 Ocak 2012 de gösterime giriyor. Yönetmenliğini Michael Hazanavicius’un üstlendiği THE ARTIST, Hollywood’un yaşadığı en büyük dönüşümlerden biri zamanında geçen dokunaklı ancak bir o kadar da eğlenceli bir aşk hikayesini konu ediniyor.
Sinema büyüsünün bütün dünyayı kasıp kavurduğu 20’li yılların sonunda George Valentin Hollywood’daki en büyük starlardan biridir. Oynadığı her film büyük başarı kazanan Valentin’in güzel bir eşi, görkemli bir evi ve kendine hayran milyonlarca seveni vardır. Ancak Valentin’in hayatı sinemaya sesin gelmesi ile birlikte alt üst olur. Sesli filmlerle birlikte kariyeri düşüşe geçen Valentin’in aksine Peppy Miller adlı güzel ve genç bir kadının oyuncu olarak yıldızı yeni parlamaya başlamıştır. Valentin ve Peppy’nin arasında alevlenen aşk, kariyerlerinin arasına giren derin uçurumla gölgelenir.
Ödül sezonunun en iddialı filmlerinden olan THE ARTIST aldığı Altın Küre adaylıklarının haricinde pek çok başka ödüle de aday. The Artist’in aldığı ya da aday gösterildiği ödüllerden bazıları ise şöyle: Independet Spirit Ödülleri, Screen Actors Guild, Lumiere Ödülleri, National Board Review, BFCA Film Eleştirmenleri Ödülleri, Boston Society of Film Critics, Chicago Film Eleştirmenleri, Dallas Film Eleştirmenleri Birliği, Detroit Film Eleştirmenleri, Florida Film Eleştirmenleri Birliği, Houston Film Eleştirmenleri Birliği, Indiana Film Eleştirmenleri Birliği, Las Vegas Film Eleştirmenleri Birliği, Londra Film Eleştirmenleri Birliği, New York Film Eleştirmenleri Birliği, New York Online Film Eleştirmenleri Birliği, Phoenix Film Eleştirmenleri Birliği, San Diego Film Eleştirmenleri Birliği, Southeastern Film Eleştirmenleri Birliği, St. Louis Film Eleştirmenleri Birliği, Toronto Film Eleştirmenleri Birliği, Washington Film Eleştirmenleri Birliği,

Altın Küre adaylıkları;

En İyi Film (Müzikal, komedi)

En İyi Yönetmen _ Michel Hazanavicius

En İyi Senaryo _ Michel Hazanavicius

En İyi Erkek Oyuncu (Müzikal,komedi)_ Jean Dujardin

En İyi Özgün Şarkı _ Ludovic Bource

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu _ Bérénice Bejo

Yönetmen: Michel Hazanavicius

Senaryo:  Michel Hazanavicius

Oyuncular:  Jean Dujardin, Bérénice Bejo ve John Goodman

Yapımcılar: Thomas Langmann, Emmanuel Montamat

Müzik: Ludovic Bource

Kurgu: Anne-Sophie Bion, Michel Hazanavicius

Görünt Yönetmeni: Guillaume Schiffman

Sanat Yönetmeni: Gregory S. Hooper

Kostüm: Mark Bridges

Vizyon tarihi: 27.01.2012

Yapım yılı: 2011

Süre:  100 dk

İthalat: Bir Film

Dağıtım: Tiglon

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Don Kişot’u Öldüren Adam - The Man Who Killed Don Quixote (2018) Hayalet Suikastçı - Assassin (2023) Cinni Nazar (2021) Shazam! Tanrıların Öfkesi - Shazam! Fury of the Gods (2023) Beyaz Balina (2017) Soygun - Good Time (2017)

Leave a comment