ÖDÜLLÜ POLİSİYE YAZARI ARNE DAHL’IN
NEFES KESEN SERİ KATİL HİKÂYESİ ALTI ÇARPI İKİ ile DEVAM EDİYOR!

Uluslararası çok satan polisiye romanların İsveçli yazarı Arne Dahl’ın soluksuz okunan ve çok satanlar listelerinden uzun süre inmeyen serisinin ikinci kitabı Altı Çarpı İki, 11 Ocak’ta hep kitap logosuyla Türkiye’deki okurlarla buluşuyor. Dahl, Altı Çarpı İki’de okuru çok daha çetin koşulların hâkim olduğu, çok daha karmaşık hesapların döndüğü bir dünyaya götürüyor.

Hem Danimarka Polisiye Yazarları Akademisi Ödülü’nü hem de iki kez Alman Polisiye Yazarları Ödülü’nü alan Arne Dahl, bu iki ödüle birden layık görülen tek İskandinav polisiye yazarı. 2007’de Reader’s Digest’te Avrupa’nın en iyi polisiye yazarı seçilen Dahl’ın kaleme aldığı yeni serisinin ilk kitabı Yedi Eksi Bir, geçen yıl hep kitap’tan çıkmış ve çok ilgi görmüştü.

hep kitap şimdi de, okurların polisiye tutkusunu pekiştiren serinin ikinci kitabı Altı Çarpı İki’yi yayımlıyor. Altı Çarpı İki de, serinin ilk kitabı gibi uluslararası çok satanlar listelerinde yer alıyor.

Stockholm Polis Teşkilatı’ndan Komiser Desiré Rosenkvist, öldürülmek üzere olan bir kadından mektup alır. Mektubu yazan kişi geçmişte işlenen bir cinayete değinerek, sadece Desiré’nin bilebileceği bir ayrıntıya da yer vermiştir mektubunda. Desiré mektubu yazan kişiyi bulmak ve katili durdurmak için eski ortağı Sam Berger ile Molly Blom’dan yardım ister. Ancak İsveç Güvenlik Teşkilatı’nın peşlerinde olduğu Berger ile Blom saklanmak zorunda olduklarından işleri çok zordur. Korkunç kış şartlarının hüküm sürdüğü bir coğrafyada, acımasız bir seri katilin peşine düşen ikili, katile yaklaştıkça işler iyice zorlaşacak ve kendileri av haline gelecektir.

Yonca Mete Soy’un İsveççe aslından dilimize çevirdiği Altı Çarpı İki, 11 Ocak’ta hep kitap logosuyla raflardaki yerini alacak.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
GAZAP (2022) Koyver Gitsin (2018) Halam Geldi (2014) Cesur Tom ve Sihirli Ayna - Menique y el Espejo Magico – Tom Little and the Magic Mirror (2015) Kara Şövalye Yükseliyor - The Dark Knight Rises (2012) Keskin Nişancı - American Sniper (2015)