İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Aralık ayının ikinci haftasında, Duşan Kovaçeviç’in yazdığı M. Nurullah Tuncer’in yönettiği İntiharın Genel Provası adlı yeni bir oyunla seyircilerin karşısına çıkıyor. 16-20 Aralık 2009 tarihleri arasında İ.B.B. Şehir Tiyatroları’nda oynanacak oyunlar şöyle; İntiharın Genel Provası, Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye, Tarla Kuşuydu Juliet, Balıkesir Muhasebecisi, Dinmeyen Alkışlar, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Karagöz Geri Döndü, Boya Benek, Benim Arkadaşım Yok, İyi Geceler, Büyüyünce Ne Olacaksın, Şahmeran…

İ.B.B. Şehir Tiyatroları’nın yeni oyunu İntiharın Genel Provası 16-20 Aralık 2009 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi’nde seyredilebilir. Oyunda, intihar etmek isteyen bir mimar Tuna köprüsüne gelir. “Sanatsal bir ölüm” hayaliyle, sevgilisine son kez telefon edip aşkını vurgular. İntihar Eden Adam, köprüden tam atlayacağı sırada Balıkçı feryat edip onu durdurur: Köprüaltına ağ yerleştirdiğinden adam buradan atlamamalıdır. Derken adamın sevgilisi Kadın belirir, intihara engel olmaya çalışır. İntihar Eden Adam tam atlayacakken Kadın ile Balıkçı dans etmeye başlar. Bu sırada beyaz üniformasıyla Kaptan belirir. İntiharda kararlı olan adamın mesleğini öğrenince ona bir iş teklifi yapar… Duşan Kovaçeviç’in yazdığı M. Nurullah Tuncer’in yönettiği oyunda Bora Seçkin, Serhat Mustafa Kılıç, İbrahim Can, Bennu Yıldırımlar rol alıyor.

İ.B.B. Şehir Tiyatroları’nda, 16-20 Aralık 2009 tarihleri arasında Kâğıthane Sadabad Sahnesi’nde sahnelenecek olan Klaus Mann’ın yazdığı, Ragıp Yavuz’un yöneteceği Mefisto isimli oyun, sağlık sorunları nedeniyle oynanamayacak. Mefisto’nun yerine 16 Aralık 2009 tarihinden başlayarak, 16-20 Aralık 2009 tarihleri arasında Kâğıthane Sadabad Sahnesi’nde Tarla Kuşuydu Juliet isimli oyun sahnelenecek. Mefisto, Aralık 2009 programında yer aldığı gibi 23-27 Aralık 2009 tarihleri arasında oynamaya devam edecek.

Tarla Kuşuydu Juliet’te, Shakespeare’in yüzyıllardır insanları gözyaşına boğan karakterleri Romeo ve Juliet, Ephraim Kishon’un yeni kurgusunda günlük yaşantı ve çığırından çıkmış bir evlilik içinde ele alınıyor. Tarla Kuşuydu Juliet, 16-20 Aralık 2009 tarihleri arasında Kâğıthane Sadabad Sahnesi’nde seyircisini bekliyor. Engin Alkan’ın yönettiği oyunda Engin Alkan, Özlem Türkad, Çağlar Çorumlu, Murat Bavli rol alıyor.

Savaş Dinçel’in, İstanbul atmosferinden yansıyan Sait Faik’in dünyasını, yazarın öykü ve anılarından yola çıkarak anlattığı Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye, 16-20 Aralık 2009 tarihleri arsında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde seyredilebilir. Naşit Özcan’ın rol aldığı oyunu Ergün Işıldar yönetti.

Balıkesir Muhasebecisi, 16-20 Aralık 2009 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde seyredilebilir. Reşat Nuri Güntekin’in yazdığı Balıkesir Muhasebecisi, toplumda yok olmaya yüz tutmuş değer yargılarını, para karşılığında yiten ahlâki değerleri “aile” kavramı ekseninde sorguluyor. Mazlum Kiper, Berrin Koper, Naci Taşdöğen, Tarık Şerbetçioğlu, Demet Bozyaka, Turgut Arseven, Rıdvan Çelebi, Yılmaz Meydaneri, Bora Ayanoğlu, Erhan Özçelik, İbrahim Şirin, Nagehan Erbaşı, Aslı Narcı’nın rol aldığı Balıkesir Muhasebecisi’nin yönetmeni Nedret Denizhan…

Dinmeyen Alkışlar, 16-20 Aralık 2009 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde seyircisiyle buluşacak. Tiyatro ve sinemanın güzelliği ve sahne gücüyle efsaneleşen oyuncusu Cahide Sonku’nun trajik yaşam öyküsünün anlatıldığı oyunda Aslı Seçkin, Erkan Sever, Aziz Sarvan, Rahmi Elhan, Defne Gürmen Üstün, Cem Uras, Enes Mazak, Melike Altınbaran, Emre Narcı rol alıyor. Dinmeyen Alkışlar’ı Gülsün Siren Kınal yazdı. Oyunun yönetmeni ise Engin Gürmen…

Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, 16-20 Aralık 2009 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde seyredilebilir. Aziz Nesin’in kaleminden birey-devlet ilişkisini sorgulayan oyunu, Y. Kenan Işık yönetiyor. Oyunda Derya Kurtuluş, Ezgim Kılınç, Nur Saçbüker, Hasibe Eren, Ergün Işıldar, Şevket Avşar, Mehmet Bulduk, Can Doğan, Savaş Barutçu, Tuğrul Arsever, Mert Turak, Yalçın Avşar, Mevlüt Demiryay, Osman Gidişoğlu, Volkan Ayhan, Murat Güreç, Murat Üzen, Hamit Erentürk, Reyhan Karasu, Selin Türkmen, Senem Oluz, Berna Adıgüzel, Nurdan Kalınağa, Tolga Coşkun, Kahraman Acehan, Tankut Yıldız, Özgürefe Özyeşilpınar, Göksel Arslan, Cihan Kurtaran, Yasemin Güvenç, Özge O’Neill Sarımola, Bahar Özge Göze, Yılmaz Arda Alpkıray, Okan Patırer, Doğan Şirin, Berk Samur rol alıyor. Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz’ın müzikleri Timur Selçuk imzasını taşıyor.

Aralık Ayının Üçüncü Haftasında Çocuk Oyunları…

Karagöz Geri Döndü oyununda, dedelerinin sihir yapabildiğinden şüphelenen Ali ve Ayşe, tavan arasında ipucu ararken, gölge oyunu tasvirleriyle karşılaşır. Bir süper kahraman değil belki ama eski bir hayalbaz olan dedeleri onları; Karagöz ve Hacivat’ın hikâyesinden, geleneksel Türk tiyatrosu gösterilerine uzanan maceralı bir yolculuğa çıkaracaktır. Caner Bilginer’in yazıp yönettiği oyunda, Nur Saçbüker, Burcu Çoban, Caner Bilginer, Yalçın Avşar, Ceysu Aygen, Çağlar Çorumlu, Okan Patırer, Cihan Kurtaran, Esra Karabaş, rol alıyor. Oyun 19-20 Aralık 2009 tarihinde Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde seyredilebilir.

Turgut Denizer’in yazıp yönettiği Benim Arkadaşım Yok, 17-18 Aralık 2009 tarihinde Kâğıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde… Oyunda doğum gününü tek başına kutlamak zorunda kalan küçük bir çocuğun kendisine bir arkadaş bulmak üzere yola çıkması anlatılıyor. Evinden iyice uzaklaşan küçük çocuk, tarlaların birinde rastladığı korkulukla arkadaş olabilmek için her şeyden vazgeçip korkuluk olmayı bile göze alsa da, aslında arkadaşlığın kendisinden hiç de uzakta olmadığını keşfedecektir. Oyunda, Ceren Hacımuratoğlu ve Seza Güneş rol alıyor.

Gökçe Okay Delagrange’nin yazdığı Ece Okay’ın yönettiği İyi Geceler adlı oyun, 17-18 Aralık 2009 tarihinde Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde… Ressam olan bir kız çok sevdiği kedisini bir türlü bulamaz. Acaba yaramaz kedi bu kez nereye kaçmıştır? Boyaların arasına mı, yoksa bir resmin arkasına mı? Oyunda Görkem Ece Ercan/Yağmur Ulusoy rol alıyor. Oyun, 1-3 yaş arasındaki çocuklar için hazırlandı.

Yine Gökçe Okay Delagrange’nin yazdığı Ece Okay’ın yönettiği Boya Benek oyunu, 19-20 Aralık 2009 tarihinde Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde küçük tiyatroseverleri bekliyor. Heykel ve resim yapmayı seven bir kız, kaybolan kedisini aramaktadır. Yaramaz kedisini bulmaya çalışan kız, kimi kez resim, kimi kez müzik yaparak hikâyesini anlatır. Üstelik bu hikâyeye seyirciler de katılacaktır. Oyunda Görkem Ece Ercan/Yağmur Ulusoy rol alıyor. Oyun, 3-6 yaş arasındaki çocuklar için hazırlandı.

Turgut Denizer’in yazıp yönettiği Büyüyünce Ne Olacaksın adlı oyun, 17-18-19-20 Aralık 2009’da Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi’nde seyredilebilir. On değişik hikâyede hem çocukların meslek seçimlerini, hem de büyüklerin yönlendirmelerini mizahi bir dille ele alan oyun, mesleklerin farklı yönlerini gösteriyor. Oyunda A. Yağmur Ulusoy, Ece Ercan, Zeynep Göktay, Nazan Yatgın, Can Alibeyoğlu, Murat Yatman, Özgür Atkın, Mehmet Soner Dinç rol alıyor.

Şahmeran adlı oyun, 19-20 Aralık 2009 tarihinde Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde… Yeraltı ülkesinin yarı insan, yarı yılan hükümdarı Şahmeran ve halkı, dostları Bilge Danyal’a insanları iyileştirecek ilaçların sırrının yazılı olduğu bir kitap vermişlerdir. Bilgiden korkan yeryüzü hükümdarı Keyhüsrev kitabın peşine düşer.  Bilge Danyal kitabı koruması için oğlu Camsap’a emanet eder. Bu kitap Camsap’a yeraltı ülkesine giden yolu açacaktır. Gülşah Gülebenzer’in yazdığı Semah Tuğsel’in yönettiği oyunda Emre Narcı, Murat Coşkuner, Özgür Dağ, Enes Mazak, Nurdan Kalınağa, Zafer Kırşan, Esra Ede, Buket Yanmaz Kubilay, Selim Can Yalçın, Pelin Budak, Güneş Han Doğan rol alıyor.

İyi seyirler…

Meraklısı İçin Öyle Bir Hikâye
16-20 Aralık 2009 Fatih Reşat Nuri Sahnesi
Tarla Kuşuydu Juliet
16-20 Aralık 2009 Kâğıthane Sadabad Sahnesi
Balıkesir Muhasebecisi
16-20 Aralık 2009 Kadıköy Haldun Taner Sahnesi
İntiharın Genel Provası
16-20 Aralık 2009 Üsküdar Musahipzade Celâl Sahnesi
Dinmeyen Alkışlar
16-20 Aralık 2009 Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi
Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz
16-20 Aralık 2009 Ümraniye Sahnesi
Benim Arkadaşım Yok
17-18 Aralık 2009 Kâğıthane Küçük Kemal Çocuk Tiyatrosu Sahnesi
Büyüyünce Ne Olacaksın
17-18-19-20 Aralık 2009 Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi
İyi Geceler
17-18 Aralık 2009 Gaziosmanpaşa Ferih Egemen Çocuk Tiyatrosu Sahnesi
Boya Benek
19-20 Aralık 2009 Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi
Şahmeran
19-20 Aralık 2009 Kadıköy Haldun Taner Sahnesi
Karagöz Geri Döndü
19-20 Aralık 2009 Fatih Reşat Nuri Sahnesi

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Alborotadores: Belalılar (2017) Doraemon: Buz Devri Macerası - Eiga Doraemon: Nobita No Nankyoku Kachikochi Daibouken (2017) Çılgın Dostlar 3 - Open Season 3 (2010) Bir Tutam Açlık - A Taste of Hunger (2022) Ah Yalan Dünyada: Neşet Ertaş (2016) Ev Kadını - Housewife (2018)

Leave a comment