Yeşim Ustaoğlu’nun yazıp yönettiği “ARAF”, 69. Uluslararası Venedik Film Festivali’nde ilk kez eleştirmenlerin ve festival jürisinin karşısına çıktı.
Uluslar arası Venedik Film Festivali’nde “Mostra Internazionale d’Arte Cinematografice Orizzonti (Ufuklar)” resmi yarışma bölümünde yarışan ARAF’a yabancı basın büyük ilgi gösterdi. Film bittikten sonra büyük bir ilgiyle karşılanan Yeşim Ustaoğlu ve oyuncular Özcan Deniz, Neslihan Atagül ve Barış Hacıhan basının sorularını yanıtladılar.

“Çok keyifli ve heyecan verici ”

Daha önce bu festivale jüri üyesi olarak katılan yönetmen Yeşim Ustaoğlu, tekrar Venedik’te olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtirken, yarışmacı olmanın daha zor olduğunu söyledi. Bir filmi yaratmanın yönetmenine yaşatabileceği en büyük tatmin karakterlerinin gözbebeklerinden içeriye girip oradan da daha derine dalabilmek, çekerken oyuncusundaki duyu ve düşünce dinamiklerini tetiklerken, sonra da seyircisiyle aynı hissiyatı paylaşabilmek, diyen Ustaoğlu, Araf’ı çekmesinin bunları kendisine tek tek yaşattığını belirtti.
Türkiye’yi ve Türk sinemasını en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını söyleyen Yeşim Ustaoğlu, ARAF’a  destek veren herkese ve ekip arkadaşlarına  da ayrıca teşekkür etti.
Özcan Deniz, Neslihan Atagül, Barış Hacıhan ve Nihal Yalçın’ın başlıca rollerini paylaştığı ARAF, Türkiye,  Fransa ve Almanya ortak Yapımı.

ARAF, arafta kalmış iki gencin hikayesi.

Zehra ve Olgun; bir otoban üstünde kurulu, her şeyin gelip geçici akarak yaşandığı, devasa bir benzin istasyonunda, 24 saatlik vardiya usulüyle çalışmaktadırlar. Hiç değişmeyen bir monotonlukta, sanki bir gün hayatlarının birden bire değişivereceği beklentisi ve hayalindedirler. Bir gün aniden beliriveren bu beklenti acaba onları arafta kalmaktan çıkarabilecek midir?

Araf, Adana Film Festivali’nde Altın Koza için yarıştıktan sonra 21 Eylül’de vizyona girecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Operasyon Valkyrie / Valkyrie (2009) Devlet Sırrı - Secret Defense (2009) Cumali Ceber 666 (2022) Belfast (2022) Sekiz Dağ - The Eight Mountains (2023) Robinson Crusoe (2016)

Leave a comment