ARAF Venedik Film Festivali ve Adana’nın ardından 21 Eylül’de vizyonda.

Yeşim Ustaoğlu’nun senaryosunu yazıp yönettiği ARAF  önce Venedik ardından Adana’da yarışacak 21 Eylül’de ise vizyona girecek.

29 Ağustos 8 Eylül tarihleri arasında Uluslararası Venedik Film Festivali’nde yarışacak olan Araf, 17-23 Eylül tarihlerinde Adana Film Festivali’nde Altın Koza için yarışacak ve 21 Eylül’de vizyona girecek.

Özcan Deniz, Neslihan Atagül, Barış Hacıhan ve Nihal Yalçın’ın başlıca rollerini paylaştığı Araf filmi Türkiye, Fransa ve Almanya ortak Yapımı.

ARAF, arafta kalmış iki gencin hikayesi.

Zehra ve Olgun; bir otoban üstünde kurulu, her şeyin gelip geçici akarak yaşandığı, devasa bir benzin istasyonunda, 24 saatlik vardiya usulüyle, hiç değişmeyen bir monotonlukta, sanki bir gün  hayatlarının birden bire değişivereceği beklentisi ve hayalinde, aslında neredeyse içinde yok olup gittikleri bir vakumun içinde, biteviye çalışarak yaşarlar. Bir gün aniden beliriveren bu beklenti acaba onlari arafta kalmaktan çıkarabilecek midir?

Ustaoğlu’nun Araf hakkındaki görüşü:

“Bir filmi yaratmanın yönetmenine yaşatabileceği en büyük tatmin karakterlerinin gözbebeklerinden içeriye girip oradan da daha derine dalabilmek, çekerken oyuncusundaki duyu ve düşünce dinamiklerini tetiklerken, sonra da seyircisiyle aynı hissiyatı paylaşabilmek, filmsel zamanla, akan zaman arasındaki algıda yaşanmışlık hissini yaratabilecek kadar izleyicisinin algısını zorlamak sanırım. Araf’ı yapmak bana bunları tek tek yaşattı.

Araf-Künye

Yönetmen: Yeşim Ustaoğlu
Senaryo: Yeşim Ustaoğlu
Yapım: Ustaoğlu Film Production – Catherine Dussart Productions – The Match Factory – ZDF / ARTE – TRT

35 mm / CinemaScope / Renkli / Dolby digital / 124 dk.
Ana Roller

Zehra: Neslihan Atagül
Olgun: Barış Hacıhan
Mahur: Özcan Deniz
Derya: Nihal Yalçın
Rıfat: Ilgaz Kocatürk
Haydar: Can Başak
Meryem: Yasemin Conka
Nuri: Erol Babaoğlu
Feride: Feride Karaman
Misafir Oyuncu:  Yalçın Çakır

Görüntü Yönetmeni: Michael Hammon
Kurgu: Mathilde Muyard – Svetolik Mica Zajc – Naim Kanat
Özgün Müzik: Marc Marder
Sanat Yönetmeni: Osman Özcan
Ses Operatörü ve Miksaj: Bruno Tarrière
Ses Tasarımı: Sylvain Malbrant
Kostüm Tasarımı: Ayşe Yıldız
Makyöz: Canel Karadağ
Kuaför: Canan Taşkoyan
Türkiye – Almanya – Fransa ortak yapımı
Dünya Satış Hakları
The Match Factory
© Ustaoğlu Film Production, CDP, The Match Factory 2012

Yeşim Ustaoğlu
Sinemaya ödüllü kısa filmleriyle başlayan Yeşim Ustaoğlu ilk çıkışını 1994 yılında çektiği “İz” filmiyle yaptı. İstanbul, Köln, Nürnberg film festivallerinden en iyi film ödülleriyle dönen “İz” filmini 1999 yılında çektiği “Güneşe Yolculuk” filmi izledi. “Güneşe Yolculuk” filmiyle Berlin Film Festivali’nde aldığı, En İyi Avrupa Filmi – Mavi Melek ve Heinrick Böll Barış Ödüllerinin yanısıra, İstanbul ve Ankara Film Festivalleri dahil ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda ödüller aldı. Güneşe Yolculuk’u, 2004 yılında çektiği “Bulutları Beklerken” filmi izledi. Bulutları Beklerken, DAAD (senaryo geliştirme bursu) ile başladığı serüvenine NHK Uluslararası Film Yapımcıları ödülü, İstanbul Film Festivali Jüri Özel ve En İyi Kadın Oyuncu ödülleriyle birlikte aldığı diğer uluslararası ödüllerle devam etti. 2006 Selanik Film Festivalinde “Crossroad – En İyi Proje Ödülü” nü alan son filmi “Pandora’nın Kutusu” 2008 yılında tamamlandı.San Sebastian Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Film “Altın İstiridye” ve En İyi Kadın Oyuncu “Gümüş İstiridye” ödüllerini kazandı. Bir çok Uluslararası festivallerde ödüller aldı ve pek çok ülkede vizyona girdi.
Filmografi
PANDORANIN KUTUSU     (2008 – Türkiye/Fransa/Almanya/Belçika)

BULUTLARI BEKLERKEN     (2004 – Türkiye/Fransa/Almanya/Yunanistan)

GÜNEŞE YOLCULUK     (1999 – Türkiye / Almanya / Hollanda)

İZ     (1994 – Türkiye)

SIRTLARINDAKİ HAYAT     (2004 – Türkiye/ Fransa)     belgesel

OTEL     (1992 – Türkiye)     kısa film

DÜET     (1990 – Türkiye)     kısa film

MAGNAFANTAGNA     (1987 – Türkiye)     kısa film

BİR ANI YAKALAMAK     (1984 – Türkiye)     kısa film

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157631021461346″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Haydi Tut Elimi (2024) Davet - The Invitation (2022) Senden Başka - Anyone But You (2024) İnce Buz Kara Kömür - Black Coal Thin Ice (2014) Büyükler 2 - Grown Ups 2 (2013) Bir Nefes Daha (2021)

Leave a comment