Araf ‘a  Abu Dhabi’den en iyi film ödülü geldi…

Uluslararası Abu Dhabi Film Festivali’nin ana yarışmasında, yönetmenliğini Yeşim Ustaoğlu’nun yaptığı “Araf” en iyi film ödülünü kazandı.
Kirill Serebrennikov’un Betrayal, Michael Winterbottom’un “Everyday”, Sally Potter’ın “Ginger and Rosa”, Pablo Larraín’in “No”, Takeshi Kitano’nun “Outrage Beyond”, François Ozon’un “In the House”,Nouri Bouzid’in “Hidden Beauties”,Manoel de Oliveira’nın “Gebo and the Shadow”, Susanne Bier’in “Ladies Only Screening: Love Is All You Need” filmleri ile yarışan “Araf”, 2012 Black Pearl (Siyah İnci) En İyi Film ödülünü alarak geceye damgasını vurdu.

Yarışmanın diğer ödülleri ise şöyle oldu:
En İyi Yönetmen:Nouri Bouzid
En İyi Erkek Oyuncu: Gael García Bernal (No)
En İyi Kadın Oyuncu: Franziska Petri (Betrayal)
Jüri Özel Ödülü: Manoel de Oliveira (Gebo and the Shadow)
Yeni Ufuklar” bölümünde Siyah İnci Ödülü İranlı yönetmen Massoud Bakshi’nin“Respectable Family”filminin oldu.
Belgesel bölümünde Siyah İnci Ödülü, Filistinli yönetmen Mahdi Fleifel’in “A World Not Ours” filmine gitti.
Dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan “Araf”, Moskova’da başrol oyuncusu Neslihan Atagül’ün aldığı “Bugünün ve Geleceğin En İyi Oyuncusu” ödülü ile birlikte, ard arda katıldığı iki yurt dışı yarışmadan da ödülle döndü.
Geçtiğimiz hafta New York Film Festivali’nde, festivalin 50.Yıl Özel Seçkisi içinde Amerika prömiyerini yapan “Araf”, izleyiciler ve eleştirmenler tarafından büyük beğeni ile karşılandı. Filmin yaratığı etkiden ve olağanüstü oyunculuklardan övgü ile bahseden kritikler yayınlandı.
21 Eylül’den beri Türkiye’de vizyonda olan filmin baş rollerini Neslihan Atagül, Özcan Deniz, Barış Hacıhan ve Nihal Yalçın paylaşıyor.
“Araf” 20-29 Ekim tarihleri arasında Tokyo Film Festivali’nde de yarışacak.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Toz Ruhu (2015) Saklambaç - Ready or Not (2019) Liseli Polisler - 21 Jump Street (2012) Çılgın Ziyaretçiler 3: İhtilal Les Visiteurs: La Révolution (2017) 5 No'lu Cezaevi (2011) Şeytanın Kitabı: İbn-i Cühaşe (2022)

Leave a comment