ARABALAR 2  (Disney Digital 3D™ ve  IMAX® 3D )
DISNEY PIXAR

Yıldız yarışçı Şimşek McQueen (seslendiren Owen Wilson) ve benzersiz çekici Mater (seslendiren Larry The Cable Guy) Arabalar 2’de dünyanın en hızlı arabasını belirlemek için düzenlenen ilk Dünya Grand Pri’sinde yarışmak için denizaşırı ülkelere gidince dostluklarını da heyecan verici yeni yerlere götürürler. Ama şampiyonluğa giden yol Mater’in entrikalı bir maceraya girişmesiyle çukurlarla, dolambaçlarla ve şamatalı sürprizlerle dolar. Mater kendisini iki arada bir derede bulur. Ya Şimşek McQueen’e bu büyük yarışta yardım edecektir veya usta İngiliz casusu Finn McRoket (seslendiren Michael Caine) ve stajyer ajan Holley Shifwell (seslendiren Emily Mortimer)’in yürüttüğü çok gizli görevde yer alacaktır. Mater’in aksiyon dolu macerası onu Japonya ve Avrupa sokaklarında tehlikeli bir kovalamacaya sürükler. Peşinde dostları vardır ve bütün dünya izlemektedir. Bu tempolu eğlencede renkli yeni otomobiller, acımasız kötüler ve uluslararası bir yarış rekabeti var.

John lasseter 2006 Altın Küre ödüllü Arabalar’dan sonra serinin ikinci filmi için yine direksiyon başında. Cars 2’nin yardımcı yönetmeni ise Oscar® ödüllü Ratatuy filminin yapımcısı olan Brad Lewis. Yapımcılığı görsel efekt sektörünün deneyimli ismi Denise Ream (Yukarı Bak filminin yapımcısı, Yıldız Savaşları III, Sith’in İntikamı filminin görsel efekt yapımcısı) üstleniyor. Film 19 Ağustos 2011’de, Disney Digital 3D ve IMAX 3D seçenekleriyle de gösterime giriyor.

Notlar:
•    John Lasseter ilk yönetmenlik deneyimini 1995’te Oyuncak Hikayesi filmiyle gerçekleştirdi. O günden beri Disney Pixar klasikleri Bir Böceğin Yaşamı, Oyuncak Hikayesi 2 ve Cars filmerinde görev aldı ve diğer tüm Pixar filmlerinde uygulayıcı yapımcılık yaptı. Şu anda Walt Disney ve Pixar Animasyon Stüdyoları’nın baş kreatif sorumlusu ve Walt Disney Imagineering baş kreatif danışmanı görevlerini yürütüyor.
•    Arabalar 2, Pixar Animasyon Stüdyoları’nın 12. uzun metrajlı animasyon filmi. (İlk 11 film dünya çağında 6,5 milyar dolar gişe hasılatı yaptı.) 26 Akademi ödülü ve 6 Altın Küre kazanan Pixar, 2011 yılında 25. kuruluş yıldönümünü kutluyor.
•    Arabalar ilk olarak 3 Haziran 2006’da gösterime girdi ve dünya çapında yaklaşık 462 milyon dolar hasılat yaptı. İki Oscar® ve bir Altın Küre adaylığı bulunan film, En İyi Animasyon dalında ilk Altın Küre’yi kazandı.

Yıldız yarışçı Şimşek McQueen (seslendiren Owen Wilson) ve benzersiz çekici Mater (Larry The Cable Guy) dünyanın ilk Grand Prix’sinde yarışmak içn denizaşırı ülkelere giderler. Mater şaşırtıcı bir maceraya girişir: Uluslararası bir casus hikayesi.
Internet sitesi                : Disney.com/cars
Bizi Facebook’ta beğenin        : facebook.com/pxarcars
Bizi Facebook’ta beğenin        : facebook.com/disneyturkiye
Bizi Twitter’da takip edin        : twitter.com/disneypixar
Tür                    : Animasyon / Komedi / Macera
Rating                    : TBD (Daha Sonra Belirlenecek)
Amerika Vizyon Tarihi            : 24 Haziran 2011
Türkiye vizyon tarihi:            : 19 Ağustos 2011
Seslendirenler    : Owen Wilson, Larry The Cable Guy, Michael Caine, Emily Mortimer, Bonnie Hunt, Tony Shalhoub, Cheech Marin, Jason Isaacs, Joe Mantegna, Peter Jacobson, Thomas Kretschmann
Yönetmen    : John Lasseter
Yardımcı Yönetmen    : Brad Lewis
Yapımcı    : Denis Ream
Müzik    : Michael Giacchino

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Troll Avı - Trolljegeren - Troll Hunter (2011) Korku (Dread) (2009) Pak Panter         (2010) Alfa Kurt - Alpha (2018) Çıtır Kaçak Tehlikeli - Barely Lethal (2015)

Leave a comment