“Anons”

Absürt mizahı ve başarılı sinema diliyle dikkatleri çeken, Mahmut Fazıl Coşkun imzalı “Anons” 19 Ekim’de sinemalarda!

Dünya prömiyerini 75. Venedik Film Festivali’nde yapan “Anons”, festival kapsamında Jüri Özel Ödülü ve En İyi Akdeniz Filmi ödüllerini aldı. 25. Uluslararası Adana Film Festivali’nin ulusal yarışma bölümünde Yılmaz Güney Ödülü, En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü (Krum Rodriguez) ve Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazanan “Anons”, aynı zamanda uluslararası yarışma bölümünde de Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Film, 34. Hayfa Uluslararası Film Festivali’nin uluslararası yarışma bölümünde ise Özel Mansiyon Ödülü’ne layık görüldü.

Sinopsis: 1963 yılı, Mayıs ayının son günleri… Film ordudan tasfiye edilmiş dört eski askerin bir gece boyunca süren sıra dışı yolculuğunu anlatır. Teğmen Şinasi, Binbaşı Kemal, Binbaşı Rıfat ve Albay Reha aynı gece Ankara’da başlayacak olan askeri darbenin İstanbul ayağında, darbe bildirisini İstanbul Radyosu’ndan anons etmeyi planlamaktadır. Yeterince güçlü ve etkili yapılan bir anons sonucunda darbenin başarılı olacağından ve halk desteğini arkalarına alacaklarından emindirler. Fakat hiçbir şey bekledikleri gibi gitmeyecektir.

Her şeyin planlama ve askeri güçle çözülebileceğine inanan bu dört asker, kendilerini başkalarının adına karar verebilecek konumda hissetmişlerdir. Fakat onları yenilgiye uğratan şey sivil hayatın görünmez gücüdür.

OYUNCULAR: Ali Seçkiner Alıcı, Tarhan Karagöz, Murat Kılıç, Şencan Güleryüz, Serkan Ercan, Erdem Şenocak, Sanem Öge, Mehmet Yılmaz Ak, Nazmi Kırık, Müfit Kayacan
Yönetmen: Mahmut Fazıl Coşkun
Senaryo: Ercan Kesal, Mahmut Fazıl Coşkun
Yapım : Filmotto Production
Ortak yapım : Chouchkov Brothers (Bulgaristan)
BKM (Türkiye)
İdari yapımcılar: Jim Stark, Sinan Yusufoğlu, Bulut Reyhanoğlu, Yusuf Aslanyürek
Uygulayıcı Yapımcı: Özkan Yılmaz
Ortak yapımcılar: Borislav Chouchkov, Viktor Chouchkov, Georgi Abrashev
Yapımcılar: Halil Kardaş, Tarık Tufan
Oyuncu Seçimi: Ezgi Baltaş
Müzik: Okan Kaya
Yardımcı Yönetmen: Mustafa Emin Büyükcoşkun
Kostüm Tasarım: Tuba Ataç
Saç-Makyaj: Valentin Valov
Ses Kayıt: Boris Trayanov
Ses Tasarım: Murat Çelikkol, Serkan Köseoğlu
Mixer: Serdar Öngören
Kurgu: Çiçek Kahraman
Sanat Yönetmeni: Osman Özcan
Yapım Tasarım: László Rajk
Işık Yönetmeni: Engin Altıntaş
Görüntü Yönetmeni: Krum Rodriguez

Filmin başrollerini Ali Seçkiner Alıcı, Tarhan Karagöz, Murat Kılıç ve Şencan Güleryüz paylaşıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Buz Fırtınası - Ice Storm (2022) Mucizeyi Kadınlar Yaratır - I Don’t Know How She Does It (2011) TOP GUN MAVERICK (2022) Marlowe (2023) Servet Operasyonu - Operation Fortune (2023) Gece Yarısı Sokakta Tek Başına Bir Kız - A Girl Walks Home Alone at Night (2015)