71’inci kez dağıtılan “Golden Globe” (Altın Küre) ödüllerinde komedi filmi “American Hustler” 3 ödül kazanırken En İyi Film ödülü “12 Years a Slave”in oldu. Alfonso Cuaron ise “Gravity” ile En İyi Yönetmen seçildi.

Sinema ve televizyon dünyasının en prestijli ödülleri arasında yer alan Altın Küre (Golden Globe) ödülleri Beverly Hills’te düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
Steve McQueen’in filmi “12 Years a Slave” (12 Yıllık Esaret) gecenin en önemli ödülü olan drama dalında En İyi Film ödülüne layık görüldü. Özgür bir siyahinin kaçırılarak köle tacirlerine satılması ve 12 yıl esaret altında kalmasını konu alan film, gecenin favorileri arasındaydı.

Özel efektleri ve 3 boyutlu teknolojiyle çekilerek seyirciye uzayda olduğu hissi veren bilim kurgu- gerilim filmi “Gravity” (Yerçekimi) ile yılın dikkat çeken yapımlarından birine imza atan Alfonso Cuaron drama dalında En İyi Yönetmen ödülünü alan isim oldu.
Dolandırıcılar ve yozlaşmış siyasetçilerin konu edildiği “Amerikan Hustle” filmi ise 3 ödülle gecede en fazla Altın Küre kazanan yapım oldu. David O. Russel’ın yönettiği film, Müzikal-Komedi dalında En İyi Film seçilirken, Amy Adams’a En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandırdı. Aynı filmden Jennifer Lawrance da En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü aldı. Komedi-müzikal dalında En İyi Erkek Oyuncu ödülü ise “The Wolf of Wall Street” filmindeki rolüyle ünlü aktör Leonardo DiCaprio’nun oldu.

Woody Allen’a Yaşam Boyu Başarı ödülü

Oscar’ın habercisi olarak nitelendirilen ödüllerde Matthew McConaughey, “Dallas Buyes Club”deki rolüyle drama dalında En İyi Erkek Oyuncu seçildi. Başarılı aktör, bir AIDS hastasını canlandırdığı rolü için 20 kilo verdi. “Blue Jasmine” filmindeki rolüyle Cate Blanchett drama dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık bulundu. “Blue Jasmine” filminin yönetmeni ve senaryo yazarı Woody Allen’a ise gecede Yaşamboyu Başarı Ödülü verildi. Bugüne kadar 55’ten fazla filme imza atan 78 yaşındaki Allen törene katılmazken ödülünü Diane Keaton teslim aldı.

En İyi Animasyon filmi “Frozen” seçilirken Paolo Sorrentino’nun yönetmenliğindeki İtalyan filmi “La Grande Belezza” En İyi Yabancı Film dalında Altın Küre aldı.
Alman oyuncu Daniel Brühl, efsane Formula 1 yarışçısı Niki Lauda’yı canlandırdığı “Rush” filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu adaylığını ödüle çeviremezken, “12 Years a Slave” filminin müziklerini yapan Alman besteci Hans Zimmer de geceden eli boş ayrıldı.

Televizyon dalında ‘Breaking Bad’ öne çıktı

Sunuculuğunu komedyen Tina Fey ve Amy Poehler’in yaptığı gecenin televizyon ödüllerinde öne çıkan yapım “Breaking Bad” oldu. Drama dalında En İyi Dizi seçilen “Breaking Bad” Bryant Cranston’a da En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandırdı. Komedi-müzikal dalında ödül “Brooklyn Nine-Nine’ın oldu. Andy Samberg de bu dizideki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu seçildi.

Michael Douglas En İyi Mini Dizi seçilen “Behind the Candelabra”daki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı. Bugüne kadar Altın Küre’lerde beş kez aday gösterilen İngiliz oyuncu Jacqueline Bisset, “Dancing On the Edge” ile Mini Dizi kategorisinde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu seçilerek kariyerinin ilk Altın Küre ödülünü aldı.
Bildergalerie Golden Globe Awards 2014 Cate Blanchett Blue Jasmin

Cate Blanchett gecede ödül alan isimlerden biri oldu

25 kategoride dağıtılan 71’inci Altın Küre ödülleri

Sinema

En İyi Film (Drama): 12 Years a Slave
En İyi Kadın Oyuncu (Drama): Cate Blanchett (Blue Jasmine)
En İyi Erkek Oyuncu (Drama): Matthew McConaughey (Dallas Buyes Club)
En İyi Film (Müzikal-Komedi): American Hustle
En İyi Kadın Oyuncu (Müzikal-Komedi): Amy Adams (American Hustle)
En İyi Erkek Oyuncu (Müzikal-Komedi): Leonardo DiCaprio (The Wolf of Wall Street)
En İyi Animasyon: Frozen
En İyi Yabancı Film: The Great Beauty (Yönetmen: Paolo Sorrentino, İtalya)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Jennifer Lawrance (American Hustle)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Jared Leto (Dallas Buyers Club)
En İyi Yönetmen: Alfonso Cuaron (Gravity)
En İyi Senaryo: Spike Jonze (Her)
En İyi Müzik: Alex Ebert (All is Lost)
En İyi Şarkı: Ordinary Love (U2) Mandela: Özgürlüğe Uzun Yürüyüş

Televizyon

En İyi Dizi (Drama): Breaking Bad
En İyi Kadın Oyuncu – Dizi (Drama): Robin Wright (House of Cards)
En İyi Erkek Oyuncu – Dizi (Drama): Bryant Cranston (Breaking Bad)
En İyi Dizi (Müzikal-Komedi): Brooklyn Nine-Nine
En İyi Kadın Oyuncu (Müzikal-Komedi): Amy Poehler (Parks and Recreation)
En İyi Erkek Oyuncu (Müzikal-Komedi): Andy Samberg (Brooklyn Nine-Nine)
En İyi Mini Dizi: Behind the Candelabra
En İyi Mini Dizi Kadın Oyuncu: Elisabeth Moss (Top of the Lake)
En İyi Mini Dizi Erkek Oyuncu: Micheal Douglas (Behind the Candelabra)
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Jacqueline Bisset (Dancing On the Edge)
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Jon Voight (Tay Donovan)

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Vavien (2009) Minik Kahramanlar Macera Peşinde - Los ilusionautas (2017) Baturalp: Ah Be Abii (2021) Kuzeyli - The Northman (2022) Tüylü Kaçak - Ozzy (2017) ROZA (2023)

Leave a comment