Türkiye sinemalarında 08 Şubat 2013’te gösterime girecek olan
“LINCOLN”  7 dalda adaylıkla en çok dalda adaylık alan film oldu!

En İyi Film (Dram)
En İyi Yönetmen _ STEVEN SPIELBERG
En İyi Senaryo _ TONY KUSHNER
En İyi Erkek Oyuncu (Dram)_ DANIEL DAY LEWIS
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu _TOMMY LEE JONES
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu _ SALLY FIELDS
En İyi Orijinal Müzik _ JOHN WILLIAMS

Amerika Birleşik Devletleri’nin 16. Başkanı LINCOLN’ı Oscarlı oyuncu Daniel Day-Lewis’in canlandırdığı ve yönetmen koltuğunda Steven SPIELBERG’ün oturduğu film şimdiden Oscar’ın bu yılki gözdeleri arasında olacağı benziyor.Başkanın son bir yılına ışık tutan LINCOLN Şubat’ta sinemalarda! Savaş tüm ulusu ikiye ayırmıştır ve sert değişim rüzgarları esmektedir. Lincoln savaşı sona erdirmek, ülkeyi birleştirmek ve köleliğe son vermek için bir hareket planı tasarlar. Medeni cesareti ve başarmaya dair şiddetli azmi sayesinde, bu kritik zamanlardaki seçimleriyle gelecek nesillerin kaderini değiştirecektir.

Yönetmen: Steven Spielberg
Senaryo: Tony Kushner, Doris Kearns Goodwin (kitap)
Yapımcılar: Kathleen Kennedy, Steven Spielberg
Oyuncular: Daniel Day-Lewis, Sally Field, David Strathairn, Joseph Gordon-Levitt

www.facebook.com/FilmGunlukleri  

Fragman:  http://youtu.be/GFPMQAx9OpA

Türkiye sinemalarında 28 Aralık 2012’de gösterime girecek olan
“LIFE OF PI / Pİ’NİN YAŞAMI” 3 dalda aday!
En İyi Film (Dram) _ Fox 2000 Pictures; Twentieth Century Fox
En İyi Yönetmen _ ANG LEE
En İyi Orijinal Müzik _ MYCHAEL DANNA

Ünlü yönetmen ANG LEE’nin, Yann Martel’in çok satan, aynı isimli kitabından uyarlanan son filmi Pİ’NİN YAŞAMI / LIFE OF PI ülkemizde 28 Aralık 2012’de vizyona giriyor. Hem de 3D ve Türkçe Dublaj seçenekleriyle!

Konu:  Pi Patel’in Hindistan’daki egzotik bir hayvanat bahçesinden Pasifik’e uzanan yolculuğunda yaşadığı gemi kazası sonucu bir sandalda bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan ve üç yüz kiloluk bir Bengal kaplanı ile hayatta kalan tek insan olarak yaşadığı akıl almaz hikayesini sunuyor.  Pi, uçsuz bucaksız okyanusta bir sandalda başbaşa kalan bu enteresan dörtlünün arasında hayatta kalma savaşı verirken, zekası sonucu besin zincirine kurban gitmemeyi başarır ve sonunda Kaplan Richar Parker ile başbaşa kalır.
Pi hayatta kalmak için bu devasa kaplana büyük bir anlayışla yanaşmak zorundadır ve inanılmaz masalları böylece devam eder.  Bu akıllara durgunluk veren yolculuğu sona ermeden büyülü bir adaya varır.

Yönetmen:  Ang Lee
Senaryo: David Magee, Yann Martel (roman)
Yapımcılar: Ang Lee,  Dean Georgaris, Gil Netter, David Womar
Oyuncular: Suraj Sharma, Irrfan Khan, Tabu, Rafe Spall ve Gerard Depardieu

Fragman:  http://youtu.be/9geEG20e8wY

Fragman (teaser):   http://youtu.be/cPGvpDXPvuE

Facebook:  www.facebook.com/PininYasami    www.facebook.com/FilmGunlukleri

Türkiye sinemalarında 22 Şubat 2013’te gösterime girecek
“THE SESSIONS / AŞK SEANSLARI”
En İyi Kadın Oyuncu _ HELEN HUNT
En İyi Erkek Oyuncu _ JOHN HAWKES

Based on the poignantly optimistic autobiographical writings of California–based journalist and poet Mark O’Brien, THE SESSIONS tells the story of a man who spends most of his time in an iron lung who is determined – at age 38 – to lose his virginity. With the help of his therapists and the guidance of his priest, he sets out to make his dream a reality.

38 yaşındaki yazar ve şair Mark O’Brien, küçük yaşta geçirdiği felç sebebiyle yapay solunum cihazına bağlı yaşamaktadır. O yaşına kadar ona bakan kadınlar dışında hiçbir kadına temas etmemiş ve bakir kalmıştır. Kilise rahibinin ve terapistlerinin yardımıyla profesyonel bir ‘seks vekili’ olan Cheryl Cohen-Greene ile tanışır. Evli ve çocuk sahibi olan Cheryl , Mark’a profesyonel bir düzeyde  seks seansları uygularken, aralarında duygusal bir paylaşım da başlar.
Başrollerini Oscar adayı John Hawkes ve Oscar sahibi aktris Helen Hunt’ın paylaştığı film de Oscar adayı oyuncu William H.Macy de rahip rolünde karşımıza çıkıyor. Yönetmenliğini ve senaristliğini ise televizyon işleriyle de tanınan Ben Lewin üstleniyor.
Yönetmen: Ben Lewin
Senaryo: Ben Lewin
Yapımcılar: Judi Levine, Ben Lewin, Stephen Nemeth
Oyuncular: John Hawkes, Helen Hunt  ve William H. Macy

Türkiye sinemalarında 01 Şubat 2013’te gösterime girecek olan “HITCHOCK”
En İyi Kadın Oyuncu _ HELEN HUNT

Anthony Hopkins ve Helen Mirren, Sacha Gervasi’nin yönettiği  “HITCHCOCK”ta biraraya geliyorlar!
Oscar ödüllü aktör Anthony Hopkins’i Alfred Hitchcock ve Helen Mirren’ı Hitchcock’un karısı Alma rolünde izleyeceğimiz filmde Scarlett Johansson(LOST IN TRANSLATION) ‘Janet Leigh’; James D’Arcy (MASTER AND COMMANDER: THE FAR SIDE OF THE WORLD) ‘Anthony Perkins’; Jessica Biel (THE ILLUSIONIST ) ‘Vera Miles’;  Altın Küre sahibi  Michael Stuhlbarg (A SERIOUS MAN) ‘Lew Wasserman’;  Toni Collette (LITTLE MISS SUNSHINE), Hitchcock’un sekreteri Peggy; Michael Wincott (THE COUNT OF MONTE CRISTO) ‘Ed Gein’; Kurtwood Smith (TO DIE FOR) ‘Geoffrey Shurlock’, Richard Portnow (GOOD MORNING VIETNAM) ‘Barney Balaban’ ve Danny Huston (THE CONSTANT GARDENER) ‘Whitfield Cook’ rolünde karşımıza çıkacaklar.

HITCHCOCK, film tarihinin en etkileyici isimlerinden Alfred Hitchcock ile karısı ve aynı zamanda ortağı da olan Alma Reville’in aşklarını anlatıyor. Film, Hitchcock’un çığır açan filmi PSYCHO’nun yapım sürecinde geçiyor.

Türkiye sinemalarında yakında gösterime girecek olan “THE IMPOSSIBLE / ”
En İyi Kadın Oyuncu _ NAOMI WATTS

Türkiye sinemalarında 09 Kasım 2012’de gösterime girmiş olan “MASTER”
En İyi Erkek Oyuncu _ JOAQUIN PHOENIX
Türkiye sinemalarında 27 Nisan 2012’de gösterime girmiş olan “THE BEST EXOTIC MARIGOLD

HOTEL / HAYATIMIN TATİLİ”
En İyi Film (Komedi/Müzikal)

Türkiye sinemalarında 23 Mart 2012’de gösterime girmiş olan
“HUNGER GAMES / AÇLIK OYUNLARI”
En İyi Özgün Şarkı  _ “Safe&Sound”

Türkiye sinemalarında 20 Temmuz 2012’de gösterime girmiş olan
“A ROYAL AFFAIR”
Yabancı Dilde En İyi Film

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157632266767255″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
İftarlık Gazoz (2016) Spirit Özgür Ruh (2021) Kaçakçılar - Smugglers (2023) Hotel Mumbai (2019) Benim Güneşli Maad'ım - My Sunny Maad (2022) Sen Benimsin A Bigger Splash (2016)

Leave a comment