TİLKİNİN ZİYAFETİ

İçinizdeki tilkileşmiş kadının ruhu, keşfedilmek üzere orada bekliyor!

Daha önce mitolojik karakterleri ve öykülerini günümüze uyarlayan, bazen de kendi mitolojisini yaratan tarzı ile farklı bir kulvarda ön plana çıkan yazar Alev İnan, bu defa Japon mitolojisinin en ilginç karakterlerinden biri olan ve tilkileşen bir kadının hikayesinin başkahramanı olan Ninko’yu günümüze farklı bir şekilde , geleneksek kalıplardan uzak olarak uyarlıyor.

Bazı aydınlanmalar “aydınlık” bir yoldan geçmez…

Yeni İnsan Yayınları’ndan çıkan Tilkinin Ziyafeti adlı son romanında, Alev İnan, bir kadının yaşamında kayıplar yaşadığı travmatik bir döneminde, duygularını, özel hayatını, geçmişini, her şeyi ve herkesi sorguladığı karanlık bir yolculuğa adım atışını anlatıyor. Bu engebeli yolun rehberi ölen annesinin dolabında keşfettiği müstesna bir Tilki. Yolun doruk noktası ise bir arkadaş toplantısı…
Yazar kitabında “güya” dostlukları yakın mercek altına alırken, “görünürdeki” samimiyetlerin ve toplumun bireyden beklentilerinin baş kahramanı nasıl bir varoluş mücadelesi içine sürüklediğini ve bunun sonucundaki dönüşümünü ve değişimini kendine özgü sıra dışı bir anlatımla dile getiriyor.
Kitabın kahramanı Karmen, hayatla olan kavgasında benliğinin iyileşmemiş yaralarına son bir kez tuz basarken, ‘başkalarının’ da kendi gerçekleriyle yüzleştiriyor.

Bazı uyanışlar karanlık bir yolculuğun habercisidir

‘Bir gün elbise dolabınızda, gerçek bir tilkinin turuncu, iri gözleri ve keskin bakışlarıyla karşılaştığınızı düşünün. Ve farz edin ki bu tilki bulunduğu yerden usulca çıkıp elinizden tutuyor ve sizi, içinizdeki karanlığın derinliklerine doğru bir özgürlük yolculuğuna çıkarıyor. Bu yolculuk sizi, “güya” ve “sözde” samimiyetlerin, eğreti dostlukların ve plastik ilişkilerin cehenneminden çekip çıkarmaya, doğanızı keşfetmeye, kendinizle yüzleşip başkalarını çırılçıplak soyduğunuz o vahşi dişinin gizemine davet ediyor…’

 

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Özgürlük Dansı - Jimmy’s Hall (2014) Elm Sokağında Kabus - A Nightmare On Elm Street (2010) Sürpriz Damatlar - Qu'est-ce qu'on a Fait au Bon Dieu? - Serial (Bad) Weddings (2014) Sevimli Cüceler Cino ve Jülyet - Gnomeo & Juliet (2011) Bir Düş Gördüm (2021) Vurgun - The Trust (2016)