Büyükçekmece Belediyesi, geleneksel hale getirdiği Çanakkale gezisini bu yılda gerçekleştirdi.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, Emlak Konut Mimarsinan Anadolu Lisesi, Sudi Özkan Kız Meslek ve Teknik Endüstri Meslek Lisesi, Recep Güngör Lisesi, Kumburgaz Turizm ve Otelcilik Lisesi ile toplam 1500 öğrenciyi 50 otobüs ile Çanakkale’ye götürdü.
Öğrencilerle birlikte Çanakkale’yi gezen Başkan Akgün, her Türk gencinin mutlaka kendi tarihini bilmek zorunda olduğunu, Türk tarihinin de en iyi öğrenilecek mekanının Çanakkale olduğunu söyledi.
Akgün; “Geldiğimiz bu yerler sıradan bir yer, herhangi bir coğrafya değildir. Çanakkale dünyanın tarihinin dönüm noktası, Türk tarihinin yeniden var oluş yeridir” dedi.
Çanakkale gezisini geleneksel hale getiren Başkan Akgün, Çanakkale Zaferi’ni daha iyi anlamak için herkesin mutlaka hayatında en az bir kere Çanakkale’ye gitmesi gerektiğini ifade etti. Çanakkale Zaferinin ülkemizin en büyük ve en anlamlı zaferlerinden biri olduğunu söyleyen Akgün; “Hür ve bağımsız bir0 ülkede yaşıyorsak, bunu Çanakkale’de göğsünü siper eden Atatürk ve onun silah arkadaşlarına borçluyuz. Yavrularımızın Çanakkale Zaferinin nasıl kazanıldığını yüreklerinde hissedip daha iyi anlayabilmeleri için her sene Çanakkale’ye getiriyoruz” şeklinde konuştu.
Bigalı Köyü’ndeki Atatürk Evi’ni, Anafartalar’ı, Anzak Koyu’nu, 57.Piyade Alay Şehitliğini, Çanakkale Şehitlik Abide’sini, Seyit Onbaşı Şehitliği’ni ve Kilit Bahiri Kalesini dolaşan öğrenciler şehitliklerden oldukça etkilendiklerini dile getirdiler.

Çanakkale Gezisinde, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner, Belediye Meclis Üyeleri Ahmet Şahin, Ahmet Atalay, Ersel Yazıcı ve Nihat Ülker, Ahmediye Muhtarı Erdinç Kartal, Kumburgaz Yeni Mahalle Muhtarı Şenol Yeşilırmak’ta  Başkan Akgün’ü yalnız bırakmadılar.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Afire - Kızıl Gökyüzü (2023) Muhteşem Kadın - A Fantastic Woman (2018) Annem - Mia Madre (2015) Son Kalan - Lone Survivor (2014) Altın Gaga ve Macera Çetesi - Goldbeak (2024) İşaretliler: Kurban (2023)

Leave a comment