AKBANK 6.KISA FİLM FESTİVALİ
BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ’NDE…

2 Nisan 2010
16:30
Türkan Şoray Salonu

“30 Saniye Ara” sloganıyla 1-11 Mart 2010 tarihlerinde gerçekleşen Akbank 6.Kısa Film Festivali’nin ödüllü filmleri, 22 Mart – 10 Mayıs 2010 tarihlerinde üniversitelerde…
Akbank Sanat’ın gelenekselleşen “Kısa Filmler Üniversitelerde” etkinliğinde bu yıl da ödül alan filmler, İstanbul dışında, Eskişehir, Bolu, İzmir, Ankara, Edirne, Kocaeli ve Sakarya’da toplam 30 üniversitede gösterime sunulacak.

Akbank Sanat tarafından kısa film alanında geleneksel bir festival olma hedefiyle her yıl düzenlenen Akbank 6. Kısa Film Festivali’nin ödüllü filmleri üniversitelerde gösteriliyor. Altıncı yılında kısa film severler için üretimin, bilginin paylaşıldığı platform olma amacıyla devam eden Akbank 6. Kısa Film Festivali’nin ödül alan filmleri, toplam 30 üniversitede gösterime sunulacak.

22 Mart-10 Mayıs 2010  tarihlerinde gerçekleştirilecek üniversiteler turunda gösterilecek filmler şöyle: Festivalin yarışmalı bölümüne başvuran 241 film arasından En İyi Kurmaca Film ödülünü Anıl Dinç’in “Derin”adlı filmi, En İyi Belgesel Film ödülünü ise Emre Karadaş ve Deniz Oğuzsoy’un “Duvar” adlı belgesel filmi aldı. Aynı zamanda kurmaca kategorisinde, Nazlı Elif Durlu “Güven Bana”, Tolga Karaçelik “Rapunzel”, belgesel kategorisinde ise Soner Yıldırım- Mehtap Köseoğlu “Dönüş”ve Merve Kayan- Zeynep Dadak “Bu Sahilde” filmleri programda yer alıyor.
Ayrıca filmlerin gösterimi sonrasında Akbank 7. Kısa Film Festivali’nin başvuru formları öğrencilere dağıtılacak.

Filmlerin gösterileceği üniversiteler arasında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Yeditepe Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin yer aldığı toplam 30 üniversiteyi kapsıyor.

Akbank Sanat tarafından, ülkemizdeki kısa film olgusunu geliştirmek için başladığı günden beri altı yıldır ara vermeden devam eden Kısa Film Festivali, yurtiçi ve yurtdışından geniş katılımı, yeni bölümleri, atölye çalışmaları ve söyleşileriyle sinemaseverlere keyifle izleyecekleri bir festival sunma hedefini sürdürüyor.

http://www.akbanksanat.com/

Filmlerin gösterileceği üniversiteler;

İstanbul
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi
Boğaziçi Üniversitesi
Sabancı Üniversitesi
Koç Üniversitesi
Maltepe Üniversitesi
Yeditepe Üniversitesi
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
İstanbul Kültür Üniversitesi
Galatasaray Üniversitesi
Bahçeşehir Üniversitesi
Kadir Has Üniversitesi
Işık Üniversitesi
İstanbul Bilgi Üniversitesi
Ankara
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi
Orta Doğu Teknik Üniversitesi
Bilkent Üniversitesi
Başkent Üniversitesi
Hacettepe Üniversitesi

İzmir
Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi
Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi
İzmir Ekonomi Üniversitesi
Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi

Eskişehir
Anadolu Üniversitesi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi

Kocaeli
Kocaeli Üniversitesi

Sakarya
Sakarya Üniversitesi

Edirne
Trakya Üniversitesi

Bolu
Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Akbank 6. Kısa Film Festivali Ödüllü Filmler;
En İyi Kurmaca
DERİN
Anıl Dinç
11’58’’

Yönetmen Anıl Dinç Senaryo Gökhan Horzum, Anıl Dinç
Yapımcı Anıl Dinç Görüntü Yönetmeni Armağan Gündüz Kurgu Slvyio Behroamas Ses Sertaç Selvi
Oyuncular Ercan Kesal, Sevinç Üçok

Dedesini öldüren genç bir kızın, emniyetteki ilk sorgusundan bir kesit.

En İyi Belgesel
DUVAR
30’

Yönetmen Emre Karadaş, Deniz Oğuzsoy Yapımcı Meral Aydoğan Görüntü Yönetmeni Emre Karadaş Kurgu Emre Karadaş, Deniz Oğuzsoy Ses Deniz Oğuzsoy

Farklı kılan, ayıran neydi bizi. Kendi içimizde örüp yükselttiğimiz duvarlar mıydı yoksa?

Kurmaca Mansiyon
GÜVEN BANA
9’34’’

Yönetmen Nazlı Elif Durlu Senaryo Nazlı Elif Durlu Yapımcı Nazlı Elif Durlu, Asi Film Görüntü Yönetmeni Emre Tanyıldız Kurgu Cenk Örtülü Ses Yasin Dural Oyuncular Sırrı Süreyya Önder, Canan Güven, Sinan Albayrak

Genç bir kız akşam evine gitmek üzere bir taksiye biner; daha ilk dakikadan anlaşamadığı taksi şoförü trafiğin yoğun olduğunu söyleyerek kızın bilmediği fakat onun çok iyi bildiğini söylediği bir yola sapar. Şehrin arka sokaklarındaki bu yolculuk ikisi için de sürprizler taşımaktadır.

Kurmaca Mansiyon
RAPUNZEL
18’

YönetmenTolga Karaçelik Senaryo Tolga Karaçelik Yapımcı Metin Aksoy Görüntü YönetmeniAhmet Sesigürgil KurguTolga Karaçelik SesDeniz Doğançay – Ahmet Kenan Bilgiç  MüzikCem Adıyaman  OyuncularNadir Sarıbacak, Mehmet Ali Kaptanlar, Tuba Karadayı

Kız ÖSS sınavı yüzünden yüksek apartman dairesine hapsedilmiştir. Oğlan ise sokaklarda balon satmak yerine bir banka oturup balonların gökyüzüne yükselişini izlemeyi tercih etmektedir. Birgün gökyüzüne saldığı balonlar kızın ders çalışmakta olduğu odanın camının önünden geçer, kız cama çıkar ve masal başlar. Sessiz sinema dönemi ile özellikle Chaplin’e saygı sunumu olan film Rapunzel masalının günümüze uyarlanmış şeklidir.

Belgesel Mansiyon
DÖNÜŞ
17’40’’

Yönetmen Soner Yıldırım  – Mehtap Köseoğlu Yapımcı Cafer Bildirici – Soner Yıldırım Görüntü Yönetmeni Cafer Bildirici Kurgu Mehtap Köseoğlu – İsak Ayvaz

Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay Köyü’ne koruculuk sistemi getirilir. Hayvancıkla geçimini sağlayan köy halkı, İstanbul’daki kaçak kot kumlama atölyelerine çalışmaya giderler. Bu işten dolayı ölümler meydana gelir; köylerine dönen Taşlıçaylılar, karşılarında kendileri gibi Silikozis hastalığına yakalanan yüzlerce kişi bulur.

Belgesel Mansiyon
BU SAHİLDE
21’

Yönetmen Merve Kayan – Zeynep Dadak Yapımcı Merve Kayan Görüntü Yönetmeni Merve Kayan Kurgu/Edit Merve Kayan – Zeynep Dadak Ses Jeffrey Grieshober Müzik Carolyn Chen

Bu Sahilde, bir sahil kasabası olan Erikli”de yaşanan haliyle, yaz mevsiminin taşıdığı uçuculuk hissini anlatıyor. Film, yalnızca yazları yaşanan bu beldenin gündelik ritmlerini gözlemleyerek, kışın hayali eşi sayılan tatil” kavramının doğasına ışık tutuyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Son Düello - The Last Duel (2021) Kapının Diğer Tarafı - The Other Side of the Door (2016) FERRARI (2023) Perde: Ayn-ı Cin (2017) Geceler Bizim - Wir Sind Die Nacht - We Are The Night (2011) Sanki Her Şey Biraz Felaket (2023)

Leave a comment