AJAN

Susan Cooper (Melissa McCarthy) masa başı çalışan alçakgönüllü bir CIA analisti, aynı zamanda en tehlikeli görevlerin ardındaki duyulmamış kahramandır. Ancak partneri (Jude Law) ve diğer gözde ajan (Jason Statham) deşifre olunca, öldürücü silah tüccarlarının dünyasına sızmak ve dünya çapında bir felaketi önlemek için gönüllü olur.
Yazar – Yönetmen Paul Feig, “Ben ajan filmlerinin büyük bir hayranıyım ve bu alanda bir aksiyon komedi yaratmak istedim. Komedi karakterlerden geliyor. Filmde çok özgün bir aksiyon mevcut. Bir ajan filmi kadar ağır ancak aynı zamanda olabildiği kadar komik olmasını istedik.” diyor.
“Aynı zamanda en büyük meraklarımızdan olan ‘Eğer bir ajan olarak göreve gönderilseydim nasıl tepki verirdim?’ sorusuyla ilişkili bir hikaye oluşturmak istedim.

Melissa bu rol için mükemmeldi, çünkü sıra dışı yeteneğiyle birlikte, ‘sıradan insan’ rolünü çok iyi oynuyor ve empati yaratabiliyordu.”
Avrupalı kötü adamlara karşı ilk görevine çıkmadan önce Susan Cooper, içindeki güvensizliği ve kendine duyduğu şüpheyi terk etmesi gerektiğini biliyordu. “Susan yeteneğe her zaman sahipti, teknik ve taktik konularında çok başarılı birisi ancak tek eksiği kendine güveni. Jude’un karakteri Bradley Fine, Susan içindeki bütün potansiyeli açığa çıkarmaya başlıyor ve Susan kendisinin bile farkında olmadığı yeteneklerini keşfediyor”
Jude Law, “Susan ve Bradley, CIA’in gözbebeği durumunda ve kusursuz bir takımlar.

Bradley, aralarındaki flörtleşmelere rağmen bu ilişkiyi platonik olarak görüyor. Susan’ın o bodrum katını terk etme isteğini hayal bile edemiyor. Ama içten içe Susan’ın orada kalmasını istiyor çünkü o olmadan kaybolacağını düşünüyor.” diyor.
Jason Statham canlandırdığı rolü “daha önce yaptığım şeylerden çok farklı ve eğlenceliydi. Ford çok etkileyici, aynı zamanda komik bir karakter.” diye tanımlıyor.    “Jason’un canlandırdığı Rick Ford aklınızı başınızdan alacak. Ford biraz sosyopat,
ama Jason onu çok inandırıcı bir şekilde canlandırıyor. O ciddi duruşu onu aynı zamanda bir o kadar da komik yapıyor” diyor Melissa McCarthy.

Vizyon Tarihi: 12 Haziran 2015
Yönetmen: Paul Feig
Oyuncular: Melissa McCarthy, Jason Statham, Jude Law
Tür: Komedi
Ülke: ABD

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Poyraz Karayel: Küresel Sermaye (2017) Uçaklar - Planes (2013) Sessiz Bir Yer 2 - A Quiet Place Part 2 (2021) Kötü Alışkanlıklar - Entre Tinieblas (2022) Düşkapanı - Dreamkatcher (2021) Arkadaşım Max (2013)

Leave a comment