Bu yıl 25-26 Mayıs 2013 tarihlerinde 3.’sü düzenlenen “Airshow SİDE”; sınırları zorlayan gösterileri, etkileyici kadrosu, yarışmaları ve renkli programıyla nefesleri kesti! Açılışı, AKP Antalya Milletvekili ve Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen “Airshow SİDE”; dünya şampiyonları Svetlana Kapanina ile Jurgis Kaiyrs’in yanı sıra akrobasi pilotu Ali İsmet Öztürk, Airbandit,REVA, Romanian Yakers ve daha birçok ismin gösteri ile heyecanı doruğa taşırken, 25 Mayıs Cumartesi akşamı gerçekleşen Pinhani konseriyle de dopdolu bir program sundu. Geçtiğimiz günlerde kaza sonucu hayatını kaybeden efsanevi pilot Murat Öztürk ise; etkinlik alanına yerleştirilen fotoğrafıyla “Airshow SİDE” boyunca anıldı.

Side Belediyesi tarafından, dünyanın sayılı akrobasi pilotlarından Ali İsmet Öztürk önderliğinde düzenlenen “Airshow SİDE”; havacılığı yakından tanıtmak ve sevdirmek amacı ile Side Belediye Başkanı A.Kadir Uçar tarafından 2011 yılında başlatıldı.

Side Batı sahilinde panayır havasında gerçekleşen “Airshow SİDE”; sayısız başarıya imza atmış dünya şampiyonları Svetlana Kapanina ile Jurgis Kaiyrs’in nefes kesen gösterileriyle Side semalarını renklendirirken her yıl olduğu gibi Ali İsmet Öztürk’ün solo akrobasi uçuşu, Airbandit, REVA, Romanian Yakers ve Türk Hava Kurumu’nun renkli şovları da yer aldı.

Özellikle “Kavak Yelleri” dizisine yaptıkları müziklerle çok konuşulan başarılı rock grubu Pinhani ise, 25 Mayıs Cumartesi akşamı Side Havacılık Parkı’nda gösterilerin ardından gerçekleşen konserinde; “Ne Güzel Güldün”, “Dursana Dünya”, “Bir Anda”, “Sevmekten Usanmam”, “Yitirmeden”, “Bana Hediye” gibi birçok sevilen şarkısını dinleyicileriyle birlikte söyledi.

Türkiye’de düzenli yapılan tek havacılık gösterisi “Airshow SİDE”de ayrıca, sivil havacılık okullarının geçişleri, model uçak ve helikopter gösterileri ile paramotor gibi etkinlikler de gerçekleşti. Katılımcılar ayrıca, uçurtma yarışmalarında Side semalarını renklere boyarken; simülatör yarışlarında dereceye giren ilk 3 kişi Side üzerinde uçuş ödülünün sahibi oldu. Side Belediye Başkanı A.Kadir Uçar etkinlik sonunda, “Airshow SİDE”ye katılarak gösteri yapan ve alanda stant açan tüm isimlere teşekkür mektubu verdi.

4 km uzunluğundaki Side sahilinin her yerinden izlenebilen gösterilerin yanı sıra Side Havacılık Parkı’ndaki etkinliklerle de renklenen “Airshow SİDE”; havada ve yerde yine fark yarattı.

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157633755344995″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Tepelerin Ardında - Beyond The Hills (2013) Salak ile Avanak Geri Dönüyor - Dumb and Dumber To (2014) Hazine Avcısının Maceraları - Tad The Lost Explorer (2013) Dünyanın En Güzel Kokusu 2 (2017) Çalsın Sazlar (2015) Aşk Oyunu (2014)

Leave a comment