FİLMİN HİKAYESİ
Can (Ali İl), delice sevdiği Aybige (Melis Birkan) ile bir hafta sonra evlenecektir. Ama hayatının kadınını çocukluk arkadaşı Ilgaz (Cemal Toktaş)’la tanıştırdığında, garip bir şey olur: Ilgaz’ın Aybige’ye karşı tutumu, şaşılacak kadar soğuktur. En güvendiği arkadaşının bu tavrı, Can’ın nişanlısından kuşku duymaya başlamasına, Aybige’nin de huzursuz olmasına yol açar. Ama Ilgaz’ın intihar saplantılı ağabeyi Harun (Ahmet Mümtaz Taylan) çıkagelince, olayların seyri birdenbire değişir. Beklenmedik sırların açığa çıkmasıyla nikâhtan önceki son hafta Aybige, Can ve Ilgaz için hayatlarının sınavına dönüşecektir.  

YAPIM NOTLARI
Aşk hikâyelerinde hep kadınlar anlatıldı. Acı çeken, haksızlığa uğrayan, üzülen onlar oldu. Erkeklere de tabii bağlanmaktan korkan, kalp kıran, aşka inanmayan adam rolleri düştü.
Acaba gerçekten öyle mi? Erkekler gerçekten de filmlerdeki kadar duyarsız ve zalim mı?
Adını Sen Koy, işte aşkın bu az anlatılmış kısmına, yani erkeklerin dünyasına bakıyor.
Aşkın o dünyaya nasıl yansıdığından, hayatı ve dostlukları nasıl etkilediğinden bahsediyor.
Devasa dekorlar yok. Özel efektler yok. Patlayan tabancalar ya da buzdağına çarpan transatlantikler yok…
İki erkeğin dostluğu, bir ağabeyle kardeşin hüzünlü öyküsü ve hepsinin hayatını değiştiren güzel bir kız var.
Madem ki aşk herkesin gerçek kişiliğini yansıtan bir ayna, o zaman gelin bu aynayı erkeklere tutalım. Oraya yansıyacak şeyler sizi şaşırtabilir.
Filmi küçük bir ekiple çekmek üzere yola çıktık. Ama set başladığında tam 65 kişiydik. Görüntü yönetmenimiz, senaryoyu çok sevdiği için bizimleydi. Sadece o değil, oyuncularımız, yapım, sanat ve reji ekiplerimiz de…
Herkes senaryoyu bu kadar sevince film birden büyüdü, başka bir hale geldi. Hepimizin ellerinde şekillenen, tahmin ettiğimizin ötesinde bir şeye dönüştü. Hatta diyebiliriz ki, “Adını Sen Koy”da setteki herkesin elinin izi var.
Ama zaten sinema böyle bir şey değil mi?
Elizi Film

OYUNCU KADROSU
MELİS BİRKAN

15 Temmuz 1982’de İstanbul’da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda ortaokul –lise “bale” eğitimi alan Melis Birkan, üniversitede yine aynı okulda “Modern Dans” eğitimini tamamladı. Yönetmenliğini Çağatay Tosun’ un yaptığı “Köprü” dizisinde rol almıştır. 2008 yılında yönetmenliğini Çağan Irmak’ın yapmış olduğu “Issız Adam” adlı filmde başrolde oynamıştır. Star Tv’de “Ayışığı” adlı dizide rol almıştır. Son olarak Show Tv’de yayınlanmakta olan “Bu Kalp Seni Unutur mu?’ dizisinde başrolde oynamaktadır.

CEMAL TOKTAŞ

1983 Yılında İstanbul’da doğdu. Oyunculuk eğitimini İstanbul Devlet Konservatuarı’ nda tamamlamıştır.
Görev Aldığı Yapımlar:
Sinema Filmleri

2009 Adını Sen Koy ( Tuna Kiremitçi )
2009 Güneşi Gördüm ( Mahsun Kırmızıgül )

2008 Kara Köpekler Havlarken ( Mehmet Bahadır Er )
Televizyon yapımları

2006- Sıla ( Yasin Uslu – Gül Oğuz )
2004 24 Saat (Cem Sürücü)
2003 Evlat ( Aram Gülyüz )

ALİ İL

1981’de İstanbul’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünü tamamladı.
Yer aldığı projeler: Seher Vakti, Ihlamurlar Altında, Aşk Eski Bir Yalan, Küçük Kadınlar

AHMET MÜMTAZ TAYLAN

1965 yılında Ankara’da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisat Bölümünden sonra Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’ nü bitirdi. Devlet Tiyatroları Sanatçıları Derneği DETİS’in kurucu üyesidir. Kurulduğu dönemde Genel Sekreter olduğu DETİS’in seçilmiş İlk Genel Başkanıdır.Oyunculuk kariyeri boyunca bir çok başarılı projede yer alan Ahmet Mümtaz Taylan, Star Tv’ de yayınlanan “Son Bahar” adlı dizide “Kemal” karakterini canlandırdı.

ITIR ESEN

1957’de Istanbul’da doğdu. Türk televizyon tarihinin ilk dizisi ‘Aşk-ı Memnu’da ‘Nihal’ karakterini canlandırmıştır. Daha sonra Münir Özkul ve Adile Naşit filmlerindeki rolleriyle Türk sinema severlerin kalplerinde yer etmiştir. Bir süre sinemaya ara veren Esen, 2001’de TRT’de yayınlanan Yeditepe İstanbul ile yine Türk sinemasına geri dönmüştür.
Yer aldığı projelerden bazıları: Doktorlar (2006), Aşk-ı Memnu (1975), Yeditepe İstanbul (2001), Aliye (2004), Çemberimde Gül Oya (2004), Alanya Almanya (2005), Yeniden Çalıkuşu (2005), Ahh İstanbul (2006)

BURHAN ŞEŞEN

1959 yılında Eskişehir’de doğdu. Lise yıllarında başlayan müzik serüveni ağabeyi Gökhan’la birlikte kurdukları B.C.G isimli grupla devam etti.Ardından amcası İlhan ve ağabeyi Gökhan’la 1983 yılında Grup Gündoğarken’i kurdu.Gündoğarken’le birlikte 8 albüme imza attı.Ayrıca kendisinin de iki solo albümü bulunmaktadır. Bugünlerde Kanal 24’te BURHAN ŞEŞEN’LE İYİ HABERLER isimli programı hazırlayıp sunmaktadır. Bir kız çocuğu babası ve İktisat mezunudur…
GÜLEN KARAMAN
1962 yılında Eskişehir’de doğdu.İst.Ünv.Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünü bitirdi.Şehir Tiyatrolarından başlayarak Kenter Tiyatrosu,Özel Tiyatro,Tiyatro Kedi ve Dormen Tiyatrosu rol aldığı başlıca tiyatro topluluklarıdır.”Perihan Abla”,”İz Peşinde”,”Şehnaz Tango”,”İkinci Bahar”,”Sahte Prenses” ve devam etmekte olan “Kavak Yelleri” rol aldığı televizyon dizilerinden bazılarıdır.Öğrencilik yıllarından başlayarak aralıksız sürdürdüğü dizi film,film,radyo ve TV reklam filmleri ile seslendirme alanında kendini kanıtlamış isimlerdendir.

FUNDA ŞİRİNKAL

1971’de Avustralya’da doğdu.  İzmir Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezun olan sanatçı, 1992 yılında sinemaya başladı. Yer aldığı film ve dizilerden bazıları: Kabuslar Evi: Takip – 2006, Bir İstanbul Masalı – 2003, Akasya Pasajı – 2000, Yalan Dünya – 2000, Salkım Hanımın Taneleri – 1999

YAPIM EKİBİ
TUNA KİREMİTÇİ (Yazan – Yöneten)
ÖMER DURAK (Yapımcı)
ÖZLEM DURAK (Yapım Tasarım)
CENGİZ DEVECİ (Uygulayıcı Yapımcı)
SOYKUT TURAN (Görüntü Yönetmeni)
TAMER ÇIRAY (Müzik)
AYNUR TOPALAK (Sanat Yönetmeni)
MEHMET ÖZTEKİN (Yardımcı Yönetmen)
MARK MARNİKOVİÇ (Kurgu)

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Son Mevsim: Şavaklar (2010) Masal (2016) Kendime İyi Bak (2014) Buğday (2017) Dirlik Düzenlik (2022) Genç Titanlar Filmi - Teen Titans Go! To the Movies (2018)

Leave a comment