Beyin Film Sunar
Türkiye’nin İlk Zombi Filmi

ADA:ZOMBİLERİN DÜĞÜNÜ

Talip Erturk ve Murat Emir Eren’in yazıp yönettiği Ada: Zombilerin Düğünü filminin afişi ve fragmanı yayına hazırlandı.

“DÜĞÜNE GELDİK YEDİLER”

29 Ocak 2010’da gösterime girmesi planlanan ADA: Zombilerin Düğünü, “Türkiye’nin ilk zombi filmi” olma özelliğini taşıyor. Filmde yakın bir arkadaşlarının düğününe katılmak üzere Büyükada’ya giden ancak burada zombi istilasıyla karşılaşan beş arkadaşın öyküsü anlatılıyor. Yaşananları, bu beş gençten birinin amatör kamerasına yansıyan görüntülerden takip ediyoruz. Filmin başrollerinde Ozan Ayhan, Esra Ruşan, Rüya Önal, Onur Buldu, Gülüm Baltacıgil, Kaan Keskin, Biğkem Karavus ve Taner Birsel yer alırken, Cansel Elçin, Nihat İleri ve Sırrı Süreyya Önder gibi isimler de filmin konuk oyuncu kadrosunda yer alıyorlar.

Dağıtımcılığını Tiglon’un üstlendiği filmin afişi ve fragmanı 20 Kasım 2009’dan itibaren sinemalarda izleyicilerin karşısına çıkacak.

Sinopsis
Birbirlerini uzun süredir tanıyan beş kişilik bir arkadaş grubu, ortak bir arkadaşlarının düğününe katılmak üzere Büyükada’ya gider. Erhan, düğünü ve uzun aralıklarla bir araya gelebilen ekibin mutlu anlarını kayda alabilmek için yanında bir kamera getirmiştir ve sürekli çekim yapmaktadır. Film boyunca tüm izlenenler, bu kameraya yansıyanlardır. Düğünün ilerleyen saatlerinde davetlilere saldıran bir grup zombi, ortalığı kan gölüne çevirir.

Grup bir yandan adadan kaçabilmek için mücadele ederken, diğer yandan mahsur kalan arkadaşlarını kurtarmak için uğraşırlar.


KÜNYE

Oyuncular:
Ozan Ayhan – Murat
Esra Ruşan – Gamze
Onur Buldu – Ömer
Rüya Önal – Selen
Kaan Keskin – Deniz
Gülüm Baltacıgil – Ekin
Canan Güven – Betül
Biğkem Karavus – Davetli
Tülay Bekret – Sevin
ve
Taner Birsel – Usta

Konuk Oyuncular:
Cansel Elçin
Nihat İleri
Sırrı Süreyya Önder

Yönetmen: Talip Ertürk, Murat Emir Eren
Yapımcılar: Cem Öztüfekçi, Murat Emir Eren, Çiçek Kahraman, Talip Ertürk
Ortak Yapımcılar: Zümrüt Burul, Ali Pınar
Görüntü Yönetmeni: Meryem Yavuz
Ses: Orçin İnceoğlu (Zeplin Sound)
Kurgu: Çiçek Kahraman
Ses Tasarımı: Umut Şenyol
Renk Düzeltme: Cengiz Çilek
Prodüksiyon Amiri: Cesur Akyüz
Yardımcı Yönetmen: Ahmet Katıksız
Sanat Yönetmeni: Serdar Yılmaz
Kostüm Tasarımı: Tuğba Ataç
Plastik Makyaj: Dükkan-ül Hayal SFX Studio
Işık Şefi: Halil Demir (İstanbul Kamera Işık)

www.adafilmi.com

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Mandıra Filozofu (2014) Dedemin İnsanları (2011) Feddy'nin Pizza Dükkanında Beş Gece - Five Nights at Freddy’s (2023) Vallahi Hortladı (2018) Monako Prensesi Grace - Grace of Monaco (2014) Yabancı - Exil (2020)

Leave a comment