SEZONUN İDDİALI OYUNU
“ADALET, SİZSİNİZ”
ENKA KÜLTÜR SANAT BULUŞMALARI’NDA!

ENKA Kültür Sanat, “25. Yılda Hayallerin Gücü Adına” etkinliklerinin ikinci haftasında; Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın birlikte rol aldıkları, Perdeci Oyuncuları tarafından sahneye konan, bir Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu oyunu “Adalet, Sizsiniz”i ağırlıyor!

“25. Yılda Hayallerin Gücü Adına” sloganıyla yola çıkan 25. ENKA Kültür Sanat Buluşmaları; 12 Şubat 2013, Salı akşamı saat 20:30’da Perdeci Oyuncuları tarafından sahneye konan “Adalet, Sizsiniz” ile devam ediyor. Usta oyuncular Rutkay Aziz ile Taner Barlas’ın Ümit Denizer ile birlikte kurdukları, Perdeci Oyuncuları’nın ilk oyunu “Adalet, Sizsiniz”; Ümit Denizer tarafından kaleme alındı. Oyun, henüz sahnelenmeden, tiyatro dalında 2012 Cevdet Kudret Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü.

Tek perdelik bir oyun olan “Adalet, Sizsiniz”; yargının siyasallaştığı üç tarihi olayı, usta oyuncular Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın muhteşem yorumlarıyla sahneye taşıyor. M.Ö. 5. yüzyılda Atina’da, Beş Yüzler Meclisi’nin ölüme mahkûm ettiği düşünür Sokrates, 1633 yılında Roma’da, Engizisyon’un müebbet hapse mahkûm ettiği bilim adamı Galileo ve 1927 yılında Boston’da, adaletin ölüme mahkûm ettiği iki İtalyan göçmen işçi Sacco ile Vanzetti’nin hikâyeleri, “Adalet, Sizsiniz” ile tiyatro severlerle buluşuyor.

Tarihe geçmiş bu masumların itibarlarının, haksız mahkûmiyet kararlarının kaldırılmasıyla, yıllar sonra iade edildiğini vurgulayan oyunun yönetmenliğini de, “Perdeci Oyuncuları” üstleniyor. Ümit Denizer’in kaleme aldığı ve tam adı “Adalet, Sizsiniz (Sokrates, Galileo, Sacco, Vanzetti)” olan oyunun; sahne tasarımı ve kostümleri Metin Deniz imzasını taşırken, kukla uygulamaları ise Bülent İşcan tarafından gerçekleştiriliyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Tamaya (2014) Sevgili Yoldaşlar - Dear Comrades! (2021) Yola Çıkmak (2015) Burası Cennet Olmalı - It Must Be Heaven (2020) Gönül Avcısı - L’arnacoeur – Heartbreaker (2011) Anneler ve Kızları - Mother and Child (2010)

Leave a comment