SONSUZ LUK VE ÖTESİNE…

“OYUNCAK HİKAYESİ 3” AMERİKA GİŞELERİNDE 1 NUMARAYA YERLEŞTİ VE DISNEY.PIXAR’IN EN İYİ HAFTASONU AÇILIŞINA İMZA ATTI.

‘Oyuncak Hikayesi 3’ Amerika gişelerinde 109 milyon dolarlık olağanüstü bir hafta sonu açılışına imza atıp, Disney.Pixar’ın ‘İnanılmaz Aile’ ile yakaladığı 70,5 milyon dolarlık rekoru da geçerek,tüm rekorları alt üst etti. Bu, film endüstrisindeki en iyi Haziran açılışı olmakla beraber, Amerika’daki en iyi ikinci animasyon film açılışı olarak göze çarpıyor. On beş yıl önce, sinemaya ve gelişmiş animasyon filmlere olan bakış açımızı değiştiren, dünyanın bilgisayarla yapılmış ilk uzun metrajlı animasyon filminde, Woody ve Buzz’ın ilk kez seyircilerle buluştu. Bundan dört yıl sonra, ‘Oyuncak Hikayesi 2’ seyircileri mest etti ve Woody ile Buzz’ın dünyanın en sevilen oyuncakları olduğunu doğruladı. On bir yıl sonra oyuncaklar oyuncak kutusundan tekrar çıkıyor ve hem de bu kez Disney Digital 3D’de. Amerikan izleyicilerinin bu hafta sonu sinemalara akın etmesiyle, filme olan geniş, sürekli ve bitmeyen talepten şu sonuca varıldı: Aile olmayan seyircilerin %40’ını, 15 yıl önce vizyona giren ilk ‘Oyuncak Hikayesi’ filmindeki karakterlerle büyüyen, 17- 24 yaş arasındaki genç yetişkinler oluşturuyor.

Oyuncak Hikayesi Hakkında

Oyuncak Hikayesi, The Walt Disney Company için olağanüstü bir küresel isim hakkı . Şirketin reklam ortakları küresel gişe hasılatından neredeyse 1 milyar dolar ve perakende eşya satışından da 8 milyar dolar gelir elde etmiş durumda. Oyuncak Hikayesi’ne TWDC tarafından, tüketici ürünleri, canlı tiyatro gösterileri, park eğlenceleri, müzik, DVD/Blu-Ray, kitaplar, internet ve video oyunları aracılığıyla destek veriliyor. Yeni gösterime giren film, Oyuncak Hikayesi 3, Lee Unkrich tarafından yönetildi ve artık Avrupa ve Amerika’da Disney Digital 3D formatında gösterime hazır. Paris Disneyland’te Oyuncak Hikayesi Oyun alanı da 2010 yaz sonunda açılıyor.

‘’Oyuncak Hikayesi’ filmleri Pixar’ın kalbi ve ruhudur. Bu karakterler bizim ailemiz gibi O yüzdendir ki, bu hafta sonu Oyuncak Hikayesi 3’e gösterilen ilgi bizi daha fazla gururlandıramazdı. Eski ve yeni hayranların bu karakterleri bizim kadar kucaklamaları ve sevmeleri bizi çok etkiledi.  Bu filmi yaz boyunca tüm dünyadaki sinemaseverlerle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz.’’ – ‘Oyuncak Hikayesi 3’ün Yapımcısı – Darla K. Anderson.

‘Oyuncak Hikayesi 3’ tüm dünyada eleştirmenlerden övgü aldı ve film inceleme sitesi Rotten Tomatoes’tan da %99’luk puanla geçti.

‘Başyapıt’. ‘Oyuncak Hikayesi 3 sizi büyülüyor, aklınızı başınızdan alıyor, güldürüyor, nefesinizi kesiyor ve ağlatıyor.’ – Robbie Collin, News of the World.

Pixar’ın 11 filmi de açılış hafta sonlarında 1.sırada yer aldı.

–       ‘Oyuncak Hikayesi 3’ Disney/Pixar’ın ilk 100 milyon dolarlık açılışı.

–       ‘Oyuncak Hikayesi 3’ Amerika’da yurtiçi gişelerinde, Disney’in en iyi dördüncü açılışı ve şu filmlerin arkasından geliyor. ‘Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu – $139.8, Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı – $135.6 ve Alice Harikalar Diyarında -$116.1.

Çok sevilen ‘’Oyuncak Hikayesi’’ filmlerinin yaratıcıları, oyuncak kutusunu tekrar açıyor ve sinema seyircilerini OYUNCAK HİKAYESİ 3’te Woody, Buzz ve en sevdiğimiz oyuncak karakterlerin eğlenceli dünyasına geri götürüyor. Andy üniversite için evden ayrılmaya hazırlanırken, Buzz, Woody ve diğer sadık oyuncakları, belirsiz gelecekleri konusunda endişe duyuyor. Lee Unkrich (Oyuncak Hikayesi 2 ve Kayıp Balık Nemo’nun yardımcı yönetmeni) tarafından yönetilen Oyuncak Hikayesi 3, oyuncakları, yapışkan küçük parmaklarını ‘yeni’ oyuncaklara sürmek isteyen yabani ufaklarla dolu bir odaya götürüyor. Böylece ortaya Disney Digital 3D™ (3 boyutlu) seçeneğiyle de  yeni komik bir macera çıkıyor. Bu kıyamette geride hiçbir oyuncağın kalmadığından emin olmaya çalışıyorlar. Bu sırada Barbie plastik suratlı Ken ile yüz yüze gelir (evet, o Ken). Little Miss Sunshine (Küçük Gün Işığım)’ın Oscar ödüllü senaristi Michael Arndt’in eşsiz yetenekleri ve komedi anlayışını sunduğu filmin yapımcısı Pixar’ın emektarlarındanDarla K. Anderson (Cars – Arabalar, Monsters Inc.).

‘Oyuncak Hikayesi 3,  Disney Digital 3D (3 boyutlu) seçeneğiyle, 2 Temmuz’dan itibaren Türkiye’de vizyona giriyor.

Resmi İnternet Sitesi: disney.go.com/toystory/

Facebook’ta Hayran Olun: www.facebook.com/pixartoystory

Twitter’da Takip Edin: www.twitter.com/disneypixar

www.ToyStory.com.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
anne! - Mother! (2017) Geriye Kalan (2012) Acı Tatlı Tesadüfler - My Piece Of The Pie (2011) Bay Hulot'nun Tatili - Monsieur Hulot's Holiday (2023) İyi Adamlar - The Nice Guys (2016) Çığlık - Scream (2022)

Leave a comment