GELECEKTEN BİR GÜN

Reklam prodüktörü Cüneyt Ceylan’ın senaryosunu yazdığı ve yapımcılığını üstlendiği, reklam yönetmeni Boğaçhan Dündar’ın yönetmenliğini yaptığı, oyuncu kadrosunda ise Hayrettin Karaoğuz, Hande Subaşı, Rasim Öztekin, Neco, Işın Karaca, Arda Kural ve Murat Serezli’nin yer aldığı Gelecekten Bir Gün, 15 Ocak Cuma günü gösterime giriyor.

Filmin başında, Tolga’nın geç uyanması üzerine -hem de önemli bir sunumunun olduğu günde- şirkete yetişmeye çalışırken başına, anlatsa bile kimsenin inanmayacağı türden aksiliklerin gelmesini izliyoruz. Tolga’ya göre kendisi, zaten çok şanssız bir adamdır.  Bütün aksilikler hep onu, bulur. Bir de üstüne üstlük, yeryüzünde başka kız kalmamış gibi gitmiş, patronun kızına âşık olmuştur. Geç katıldığı toplantıdaki sunumunda da açıklayamayacağı bazı rezil durumlar, yaşar ve sonunda işten kovulur. Tolga’ya göre, artık âşık olduğu Ebru’ya kavuşması, ütopik bir hayalden ibarettir. Çaresizlikten kendini, şirketin terasından aşağıya bırakır ve ölür. Tolga’nın ölümüyle birlikte işin boyutu, değişmeye başlar. Meleklerle olan diyaloğu,  o dünya ve bu dünya arası gidip gelmeleriyle, ortaya müthiş bir durum komedisi çıkıyor.

3G DEĞİL 8G

Geleceğe Dönüş tarzı filmlerini, hep sevmişimdir. Zamanda yolculuk yapma, boyut değiştirme fikirleri, hep cezp etmiştir beni. Bu film, klasik romantik komedi türünde bir Türk filmi değil. İçinde bulundurduğu fantastik öğeleriyle birlikte, kendine özgü, abartısız bir gerçeküstücülüğü var. Beş yıl sonraki bir zaman dilimini gösterirken, teknoloji de unutulmamış. Özellikle post makinesi, çok hoşuma gitti. Şimdi pek çoğunun telefonunda kullandığı 3G, 8G oluyor. Kim bilir ne özellikler eklendi. Film, ağırlıklı olarak komedi içeriyor. Birazcık romantizm var. Aslında dram da var diyeceğim ama Tolga’nın ağlanacak haline güldüğümüz için diyemiyorum. Adamın intihar edişi bile ayrı komik.

HİÇ KANATLI MELEK OLUR MU?

Film, insanlarda kalıplaşmış bazı bilgileri deviriyor ki bu da, hoşuma giden kriterlerden biridir. Filmde, meleği canlandıran Rasim Öztekin, Tolga’nın evinde, televizyonda gördüğü kanat takmış mankenlerle dalga geçiyor. “Hiç meleğin kanadı olur mu?” diyor gülerek.
Doğru. İnsanoğlu, kafasında, bu dünyada yaşamayan bir varlık yarattı, adına da melek koydu. Bir de üstüne kanat taktı. Melek, böyledir dedi. Şimdi herkesin aklına melek dendiğinde bu resim geliyor. Aslında ne biliyoruz ki neyin ne olduğunu, olup olmadığını?

İNSAN KENDİ ŞANSINI KENDİ YARATIR!

Eğlencesi bol, pozitif bir film. Hoşça vakit geçirtmesinin yanı sıra, “kendi şansınızı kendiniz yaratıyorsunuz, unutmayın.” düşüncesini de aşılıyor, bu konuda düşündürüyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ustura Dönüyor - Machete Kills (2013) Nanny McPhee Büyük Patlama - Nanny McPhee And The Big Bang (2010) U2 3D  (2009) Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında - Doctor Strange In the Multiverse of Madness (2022) Ayin - The Rite (2011) Katil Joe - Killer Joe (2012)

Leave a comment