Görsel sanatların en fazla bulduğu günümüzde gençlerin çoğunluğunun en büyük tutkusu şöhret olmak.. Bu yüzden Alan Parker’ın 1980 Fame(Şöhret) filminin Tancharoen’ın bu yeni uyarlaması, birbiri adınca yapılan yapılan TV yarışmalarıyla şöhret arzuları kamçılanan  günümüz gençlerinin ilgisini ve beğenisini kazanacak.
Bazı konular vardır; popülaritesini hiç kaybetmez. Fame’ de öyle. Geçtiğimiz yıllarda bir TV kanalında Fame’in uzun bir süre devam eden dizi versiyonunu ilgiyle takip etmiştim. O sıralar bendeniz de konservatuarda öğretim görevlisi olarak çalışmaktaydım. Dizi öğrencileri daha iyi tanımama ve anlamama yardımcı oluyordu. Hani, dizi mi, yoksa film mi daha cazip ve başarılı diye soracak olursanız, haliyle diziyi tercih ederim. Tabii ki bu tercihimde konu çeşitliliği; bunun paralelinde zaman esnekliği, ayrıntılara rahatlıkla giriş, konulara nüfuz edebilme imkânı büyük rol oynuyor.
Kevın Tanchanroen’ın filmi sanatın akademik bir disiplinle aşılanma çalışan idealizmiyle, günün ihtiyaçlarını ön plana alan, rekabetçi piyasa koşulları ve cazip teklifleri arasında sıkışan gençlerin trajik durumlarını yansıtması açısından başarılı bir senaryo üzerine kurgulanmış. Filmin orijinalinin teması yeni olaylar ve karakterler de eklenerek işlenmiş. Hayaller ve gerçekler çatışması, gençlik heyecanları, aşk kıvılcımları, hayal kırıklıkları, müzik, dans, aile ve okul baskıları olayların seyri içinde hareketli ve renkli bir kompozisyon içinde yerli yerince verilmiş. Neticede ortaya heyecan verici ve hemen hemen herkesin kendinden bir şeyler bulabileceği bir film ortaya çıkmış. Yönetmenin genç oluşunun, esasen deneyimli olan starlara taş çıkartan genç oyuncularla sıcak bir yaklaşım içinde çalışmasının da filmin başarısına büyük bir katkısı var tabii ki…
Netice olarak Fame, sezonun herkesin ilgisini çekecek  iyi filmlerinden biri. Kaçırmayın derim.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Moonrise Kingdom (2012) Baba Nerdesin Kayboldum (2018) On Adım (2017) Yaşam Şifresi - Source Code (2011) Polis Akademisi: Alaturka (2015) Sivas (2014)

Leave a comment