Garanti Mini Bank 6. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali bu yıl Şanlıurfa ve Mardin’de!
Bu yıl, “Garanti Bankası’nın “23 Nisan armağanı” olarak Şanlıurfa ve Mardin’de gerçekleştireceği Garanti Mini Bank Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali”, 24 – 27 Nisan tarihleri arasında Şanlıurfa, 29 Nisan – 2 Mayıs tarihleri arasında ise Mardin’deki çocuklarla buluşacak.

Garanti Bankası ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) işbirliğiyle gerçekleştirilen ve geçtiğimiz yıl ilk kez gezici bir festivale dönüştürülen “Garanti Mini Bank Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali” bu yıl rotasını değiştiriyor. Dünyanın dört bir yanından animasyonların, çizgi filmlerin ve son yılların ürünü olan birbirinden güzel ödüllü filmlerin gösterileceği festivali her iki kentte de tüm çocuklar aileleriyle beraber ücretsiz olarak izleyebilecekler.

Şanlıurfa’da 24 – 27 Nisan tarihleri arasında Urfa Emek Sineması’nda başlayacak festival, “Mardin Sinema Derneği”nin katkılarıyla 29 Nisan – 2 Mayıs tarihleri arasında Sinemardin Sinema Salonu’nda devam edecek.

Festivalin sunuculuğunu rol aldığı dizilerde canlandırdığı karakterlerle çocukların  sevgisini kazanan Sinem Kobal yapacak. Kobal, ayrıca festival kapsamında düzenlenecek atölye çalışmalarında da çocuklarla bir araya gelecek.

Türkiye’nin çocuklara yönelik ilk film festivali olan ve altı yıldır dünyanın farklı ülkelerindeki çocukları sinema aracılığı ile birbiriyle tanıştıran “Garanti Mini Bank 6. Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali”, bu yıl da dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen filmlerle küçük sinemaseverleri dünyanın farklı coğrafyalarından, farklı kültürler, farklı renkler, farklı gelenekler ve yaşam tarzlarıyla tanıştıracak.

Çocukların gelişim basamaklarına ve pedagojik yapılarına göre 3-6, 6-9, 9-15 yaş ve üzeri çocuklara uygun olarak hazırlanan festival programında, 3-6 ve 6-9 yaşlara yönelik filmlerin gösterimi önceki yıllarda olduğu gibi masalcı abla eşliğinde, 9 yaş ve üzerine yönelik filmlerin gösterimi ise Türkçe seslendirme ile gerçekleştirilecek. Festival boyunca çocuklar dünyanın birçok ülkesinden, aralarında çizgi filmlerin de bulunduğu uzun ve kısa metrajlı 30’a yakın filmi izleme olanağı bulacak.

Festival Bölümleri

Festival filmleri bu yıl; “Çizgi Kahramanların Maceraları”, “Eyvah Büyüyorum”, “Hayvanlar Alemi”, “Oyun Bahçesi” ve “Miniklere Masallar” gibi renkli bölüm başlıkları altında gösterilecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kırmızı Başlıklı Kız: Kötülere Karşı -Hoodwinked Too Hood vs. Evil (2011) Vay Başıma Gelenler (2013) Güz Sancısı (2009) Şeytan Tohumu - The Possession (2013) Hüddam 2 (2019) SAINT OMER (2023)

Leave a comment