KUTLUĞ ATAMAN,
“2 GENÇ KIZ”I
WITCHTV’DE SANSÜRSÜZ ve ÜCRETSİZ OLARAK YAYINLAMAYA BAŞLADI!

Hülya Avşar, Vildan Atasever ve Feride Çetin’in başrollerini paylaştığı Kutluğ Ataman imzalı bol ödüllü “2 Genç Kız” filmi, WitchTV’de! Perihan Mağden’in çok satan romanından uyarlanan film; Ataman’ın, internetteki kalitesiz korsan yayınlara engel olmak ve RTÜK yüzünden sansürlenen filmlerinin aslını seyircisiyle buluşturmak amacıyla kurduğu Youtube kanalında sansürsüz ve ücretsiz olarak izlenebilir.

Usta yönetmen Kutluğ Ataman’ın, “Çoğu kamunun vergilerinden oluşan desteklerle yapılan filmleri, şimdi kamuya ücretsiz olarak geri verme zamanı!” diyerek kurduğu Youtube kanalı WitchTV 28 Mayıs’ta dört film ve bir belgesel ile yayın hayatına başladı.

Kutluğ Ataman’ın, filmlerini var olan en iyi kalitede yayınladığı kanalda sansürsüz ve ücretsiz olarak izleyicilerle buluşan ilk yapımlardan biri, 2000′lerin İstanbul’unda geçen iki genç kızın dramını anlatan “2 Genç Kız” filmi. Perihan Mağden’in çok satan romanından uyarlanan film; “Lola+Bilidikid” filminin ikilemesi olarak da kabul edilirken, birçok ödül alarak ticari ve eleştirel başarı elde etti.

İstanbul’un varoş bir mahallesinde yaşayan Behiye ile lüks bir mahallesinde yaşayan Handan tanışırlar. Yaşadıkları hayattan kaçma tutkusu, Handan ve Behiye’yi bir araya getirir. İkisi de sınıf farklılığı ve aileler arasında sıkışıp kalmışlardır. Hayatlarındaki tüm zıtlıklara rağmen, içlerindeki kaçıp kurtulma tutkusu onları birbirlerine sımsıkı bağlar. Handan’ın güzel annesi Leman, kocası onu terk edip Avustralya’ya gittiğinden beri geçimini zengin bir iş adamının metresliğini yapmakla sağlar. İki arkadaşın kaçış planı yakında başlarına beklemedikleri işler açacaktır. Başlangıçta onları bir arada tutan sevgi, kısa bir süre sonra kötü sonuçlara sebep olan yıkıcı bir güce dönüşür.

Kutluğ Ataman’ın hem senaryosunu yazdığı, hem de yönetmen koltuğunda oturduğu Witch yapımı “2 Genç Kız”da Hülya Avşar, Vildan Atasever ve Feride Çetin’in yanı sıra; Tuğçe Tamer, Sezgi Mengi, Uğur Baltepe, Cengiz Sezici, Gönen Bozbey, Hikmet Körmükçü, Murat Prosciler ve Savaş Akova rol alıyor. Yapımcılığını Kutluğ Ataman ve Gülen Güler’in üstlendiği filmin görüntü yönetmeni Emre Erkmen, sanat yönetmeni ise Emel Güntaş. Kurgusunu Zeynep Zilelioğlu’nun yaptığı filmin müzikleri ise Replikas imzası taşıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
13 Günah - 13 Sins (2015) Mutluluk - Bliss (2013) Yav He He (2015) Hitler’e Suikast - Elser – 13 Minutes (2015) Marigold Oteli'nde Hayatımın Tatili - The Best Exotic Marigold Hotel (2012) Öğretmenler Odası - The Teacher's Lounge (2024)