BİR NEFES

BİR NEFES, anne sevgisi, affetme, fedakarlık ve bireysellik gibi birbiriyle çatışan kavramları merkezine alan hem gerçekçi hem de duygusal bir yapım.

İlk gösterimini 40. Uluslararası Toronto Film Festivali’nde yapan film, dünyada yaşanan ekonomik kriz nedeniyle değişen sosyal dengeleri ve etkilenen hayatları, kadın kahramanlar üzerinden anlatıyor. Alman yönetmen Christian Zübert’in iki farklı bakış açısıyla anlattığı hikaye, gerilimi ve heyecanıyla son ana kadar nefesinizi tutarak izliyorsunuz.

Elena, Yunanistan’da iş bulamadığı için erkek arkadaşının karşı çıkmasına rağmen Almanya’ya taşınan genç ve eğitimli bir kadındır. İstediği bir işe giremediği gibi hamile olduğunu öğrenmesiyle hayatı tamamen tepetaklak olur. Tessa ise Almanya’da yaşayan 30’lu yaşlarında başarılı bir anne, eş ve iş kadınıdır. Bebeğine bakıcı ararken Elena ile yolları kesişir. Farklı ülkelerden, geçmişlerden ve deneyimlerden gelen bu iki kadının ortak bir hayali vardır: çalışıp mutlu olmak. Fakat Tessa’nın hayatı beklenmedik bir anda altüst olur. Elena, Tessa’nın bebeği ile birlikte ortadan kaybolur…

Toronto Uluslararası Film Festivali Resmi Seçki
Uluslararası Selanik Film Festivali Resmi Seçki – İzleyici Ödülü

Orijinal Adı: EIN ATEM
Yapım: Almanya, Yunanistan
Yapım Yılı: 2016
Dil: Almanca, Yunanca, İngilizce
Renk: Renkli
Tür: Dram
Süre: 97′
Yönetmen: Christian Zübert
Senaryo: Christian Zübert, Ipek Zübert
Oyuncular: Benjamin Sadler, Apostolis Totsikas, Jördis Triebel
Görüntü Yönetmeni: Ngo The Chau
Kurgu: Mona Bräuer
Türkiye Hakları: Copyright © FİLMARTI Film
Dağıtım: FİLMARTI Film

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Sadece Bir Gece (2022) Kutsal Damacana: Dracoola (2011) Bay Doğru - Mr. Right (2016) Ella Ella Bingo: Macera Başlasın - Ella Ella Bingo (2023) Kesişen Hayatlar - Circles (2013) Sen Benimsin A Bigger Splash (2016)