Türkiye’de ilk kez üzüm sirkesiyle yapılan turşuyu üreten Kemal Kükrer, 12 çeşit  turşusuyla bir yılda turşu pazarında yüzde 6’lık bir yer edindi. Türkler’in geleneksel kış yiyeceği turşu, Kemal Kükrer Üzüm Sirkesi’yle yapıldığı için sebzeler mevsim tazeliğini kaybetmeden, uzun süre bozulmadan muhafaza edilebiliyor ve tadını koruyabiliyor. Kemal Kükrer, 2007’de İzmir Kemalpaşa’da kurduğu turşu ve konserve fabrikasında  bir ilk’e imza atarak üzüm sirkesiyle yapılan ilk turşuyu üretti. Tamamen doğal yöntemlerle beş buçuk ayda fermante edilerek üretilen üzüm sirkesiyle yapılan Kemal Kükrer turşuları tüketicinin beğenisini kazanarak  bir yıl içinde, merdiven altı ve bölgesel rakiplerine rağmen yüzde 6’lık bir pay elde etti.
Kurufasulye- pilav, nohut-pilav başta olmak üzere birçok yemekle birlikte yenilen ve suyu da içilen Türkler’in geleneksel kış yiyeceği turşu, Kemal Kükrer Üzüm Sirkesi’yle yapıldığında hem uzun süre bozulmadan muhafaza edilebiliyor, hem de tadını koruyabiliyor.

Kemal Kükrer’in 4 bin 500 m2’lik kapalı alana sahip turşu ve konserve fabrikasında , Türlü Karışık, Lahana, Acı Frenk Biber, Acur, Kelek, Tatlı Lombardini, Acı Biber, Salatalık, Biberiye, Pancar, Jalapeno Biber ve Jalapeno Biber Dilimli olmak üzere 12 çeşit turşu üretiliyor.

Kemal Kükrer’in ürettiği turşular diri ve taze görüntüleriyle tarladaki ilk hallerini, aratmıyor. Sirke ve tuzun eşsiz bileşimiyle de ağızda unutulmaz tatlar bırakıyor. Turşunun ‘diva’sı olan Lahana Turşusu’nun beyaz ve diri kıvrımları turşu severlerin aklını başından alıyor; turşunun ‘kralı’ salatalık turşusu gerek tadı, gerekse tazeliğiyle başındaki tacı hak ediyor.  Sofraların vazgeçilmezi Karışık Turşu ise kışın bir sebze bahçesini sunuyor turşu severlere. Karışık Turşu, küçük ebatların yanı sıra kalabalık aileler ve restoranlar için 18 lt’lik kova kutularda satılıyor. Acıbiber, Tatlı Lombardini, Jalepone Biberiye, Pancar Turşuları sade yenildiği gibi salata ve mezeler için de eşsiz bir garnitür.

Kemal Kükrer turşu çeşitleri 700 – 1700 – 3000- 5000 cc’lik cam ve pet kavanoz ya da kovayla  satışa sunuluyor.

İnsan eli değmeden turşu üretimi

Yapılan bilimsel araştırmalara göre, turşu sağlığınızın dostu. Suyu iştah açmakla kalmıyor hazmı kolaylaştırıyor. Sebze ve meyvelerden 100’ün üzerinde çeşidi yapılabilen turşu, ülseri, kanseri, kalp ve sinir sistemiyle damar tıkanıklıklarını, mide ekşimesini önlüyor; bağışıklığı artırarak grip, nezle ve soğuk algınlığına iyi geliyor.

Türk mutfağının geleneksel yiyeceği olan turşu, her yaz sonunda evlerde büyük bir heyecana neden olur, turşu kurma hazırlıkları adeta bir seromoniye dönüşürdü. Geçmişte ‘kış yiyeceği’ olarak bilinen turşu günümüzde fabrika ortamında üretildiğinden yılın her mevsimi tüketiciyle buluşabiliyor. Bu nedenle günümüzde turşu yaz aylarında hararet verici özelliği nedeniyle yemeklerin yanında yenmese de özellikle salata ve mezelerde garnitür olarak kullanılıyor.

Kemal Kükrer markalı turşular, yüksek teknolojiyle donatılmış ve hijyen koşulları sağlanmış bir fabrika ortamında insan eli değmeden üretildiği için hem güvenilir, hem sağlıklı, hem de dayanıklı bir yiyecek olarak masalarda hak ettiği yeri alıyor.

Editöre Not
KEMAL KÜKRER 1915 yılında Eskişehir’de sirke üretimine başlamıştır. 1999 yılı KEMAL KÜKRER markası için dönüm noktası olmuştur. Kükrer ailesi, bu mirası GÜLEL ailesine devretmiş ve bu aşamadan sonra teknolojide, pazarlama ağının genişlemesinde ve birçok alanda da güçlenerek KEMAL KÜKRER markasının gücüne güç katmıştır. Bugün Eskişehir çıkışı Kütahya yolu üzerinde 23.000 M2’lik alanda son teknolojinin kullanıldığı üretim prosesi, Türkiye’de “sanayi alanında kullanılan sirke” üretiminde en büyük yatırımlardan birini yapmıştır. Bu yeni teknoloji, şu an dünyada sirke konusunda mevcut olan en üst düzeydeki teknolojiyi kapsamaktadır. 2002 yılında ürün çeşitlerine sirke ve limon sosunun yanı sıra yüzde yüz doğal şalgam suyu, soya sosu, nar ekşisi, meyve konsantresi, katkısız acı sos, sarımsak sosu, balsamik sirke, hurma sirkesi, vişne sirkesi ve turşu kur’u da ekleyerek 2007 yılında ise İzmir Kemalpaşa’da Turşu ve konserve fabrikasını kurdu. İzmir fabrikasında Türkiye’nin züm sirkesi ile yapılan ilk turşusunu tüketicisi ile buluşturdu. Bu sayede piyasaya daha güçlü girmiştir. Üretmiş olduğu doğal ürünleri, tüketicilere Türkiye genelinde 81 ildeki bayileri ve zincir mağazalar aracılığıyla ulaştırmakta, müşteri memnuniyetini ön planda tutan yaklaşımıyla üretim yapmaktadır. Üzüm sirkesinde pazar lideri olup 2009 yılı hedefi üretimini % 20 artırıp ihracata ağırlık vermektir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Asi - Rebel (2023) Yetenekli Bay Cage  - The Unbearable Weight of Massive Talent (2022) Doğmamış / The Unborn (2009) Uyumsuz - Divergent (2014) Kaldırım Serçesi - La Vie en Rose (2021) Zamana Karşı - In Time (2011)

Join the Conversation

1 Comment

  1. içeriğinde e223-e224 maddeleri var,ki bunlarda kanser yapıcı maddeler olarak geçiyor.buna ne demeli? aslına bakarsanız butür ürünler üreten firmalarda bu maddeler hep var ,biz hangisine güveneceğiz,hangisini kullanacağız?

Leave a comment