ZER KİMİN AŞKI?  
Çağdaş Kürt yönetmenlerden Kazım Öz, son filmi Zer ile sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Bahoz, Son Mevsim; Şavaklar, Bir Varmış Bir Yokmuş ve Beyaz Çınar filmleri ile Türkiye Sineması’na büyük katkı sunan yönetmen son filmi Zer’de Kürt coğrafyasının da ötesine, köklerinden olan genç bir karakterin peşinden gidiyor. Bu arayış serüvenine de bizi ortak eden Zer’de kendini kökünden yükselen bir sesin izinden giden Jan’ın hikâyesinin birer tanığı olacağız. New York’tan Dersim’e bir var oluş hikâyesini anlatan Zer’in festival yolculuğu yeni başlıyor. Galasını Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde yapacak olan Zer, ulusal ve uluslararası olmak üzere iki ana kategoride yarışacak. Kazım Öz’ün Türkiye ve dünya seyircisinin de hayran kaldığı Bahoz filminin ardından merakla beklenen filmi Zer ayrıca dünyaca ünlü müzisyen Ahmet Aslan’ın sinema perdesinde yer aldığı ilk film. Filmin orijinal müziklerini İstanbul Film Festivali ve Adana Altın Koza Film Festivali gibi birçok festivalden ödülle dönen Mustafa Biber yaptı. Zer Türkiye sineması için çok değerli bir oyuncu olan Tomris İncer’i sinema perdesinde göreceğimiz son film. Değerli oyuncu sevenlerine mükemmel bir performansla veda etti.  Filmin oyuncu kadrosuna baktığımızda son zamanların başarılı genç ve yakışıklı aktörü Nik Xhelilaj’ı görüyoruz. Film de ayrıca Güler Ökten, Füsun Demirel, Levent Özdilek gibi Türkiye sinemasının önemli isimleri de yer alıyor.

Sinopsis: Zer, birbirlerine yabancı bir babaanne ve torun olan Zarife ve Jan’ın hikâyesidir. Zarife kanser tedavisi için New York’a getirildiğinde birbirlerini tanımaya başlayacaklardır. Yıllar sonra aralarında kurdukları bağlar, Zarife aniden ölünce kopar. İşte o zaman, Jan babaannesinin ölüm döşeğindeyken kendisine söylediği şarkıyı bulmak için bir serüvene niyet eder ve köklerinin izini sürmek için Dersim’e doğru uzun bir yolculuğa başlar. Jan, Zer şarkısının izinden gittikçe kendisini Dersim’de ve babaannesinin hayatı boyunca bir sır gibi sakladığı büyük bir katliamın ortasında bulacaktır. Jan şarkının izinden gittiği bu arayışın sonunda kendi kimliği ve özünü tanıyacaktır.
Filmin Künyesi: Ortak Yapım: Türkiye, Almanya
Çekim Mekânları: Türkiye-ABD; Dersim, Afyon, İstanbul, Uşak, Elazığ, New York
Süre: 110’
Yönetmen/Senarist: Kazım Öz
Görüntü Yönetmeni: Feza Çaldıran, Eyüp Boz, Orçun Özkılıç
Müzik: Mustafa Biber
Cast:
Nik Xhelilaj
Güler Ökten
Tomris İncer
Haleigh Ciel
Levent Özdilek
Füsun Demirel
Ahmet Aslan

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Özgürlüğün Elli Tonu - Fifty Shades Free (2018) Winnie the Pooh: Kan ve Bal - Winnie the Pooh: Blood and Honey (2023) Bridget Jones'un Günlüğü - Bridget Jones's Diary (2024) Hemen Döneriz (2019) Anons (2018) Darbe - Push (2009)

Leave a comment