ÇOCUKLARA
BİRBİRİNDEN TATLI ÖYKÜLERİYLE
İKİ RESİMLİ KİTAP!

hep kitap’tan çocuklara iki harika öykü: Kuşların gökyüzü hariç her yerde olduğu zamanlarda geçen Gökte Kuşlarla ve çiftlikteki hayatlarından sıkılıp kısa bir tatile çıkmaya karar veren iki eski dostun macerası; Beatrice ve Vanessa. John Yeoman’ın yazdığı, çizimlerini Quentin Blake’in yaptığı resimli kitaplar, 17 Mart’tan itibaren raflarda!

1960 yılında başlayan ortaklıkları halen devam eden John Yeoman ve Quentin Blake’in ortak imzalı 46 kitabı bulunuyor. Çocuk kitabı resimlemeye ilk kez John Yeoman metinleri ile başlayan Quentin Blake; 2002 yılında, Uluslararası Çocuk Kitapları Kurulu (IBBY) tarafından iki yılda bir verilen ve “Küçük Nobel” olarak da anılan, çocuk edebiyatının en önemli iki ödülünden biri olan Hans Christian Andersen Ödülü’ne değer görüldü.

GÖKTE KUŞLARLA
Hikâyemiz kuşların gökyüzü hariç her yerde olduğu zamanlarda geçiyor. Kuşlar, sokakları, yolları işgal ettiği için hareket etmekte zorluk çeken Uçuçgil ailesi buna bir çözüm bulmak için kolları sıvıyor. Becerikli aile, ulaşım tarihinde çığır açacak bir buluşa imza atıyor.

 

BEATRICE ve VANESSA
İki eski dost Beatrice ve Vanessa, çiftlikteki hayatlarından sıkılıp kısa bir tatile çıkmaya karar verirler. Tatile gitmek için yanlarına bir şeyler almaları gerektiğini bir yerlerden duymuşlardır. Çiftlik evinde buldukları birkaç şeyi çantalarına atıp ormanda ilerlemeye başlarlar. Yanlarına aldıkları eşyalar yaşayacakları macerada işlerine yarayacak mı dersiniz?

Behlül Dündar’ın dilimize çevirdiği Gökte Kuşlarla ve Beatrice ve Vanessa kitapları, 17 Mart’tan itibaren hep kitap etiketiyle raflardaki yerini alacak.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Sen Benimsin A Bigger Splash (2016) Dua et Kardeşiz (2018) Hayali Aşklar - Les Amours Imaginaires - Heartbeats (2011) Bendeyar (2011) Yumurtalar Firarda: Afrika Macerası - Un Rescate de Huevitos - Little Eggs: An African Rescue (2023) Çöl Kraliçesi - Queen of the Desert (2016)

Leave a comment