Prodüksiyon Bilgisi

Yazar/Yönetmen/Yapımcı M. NIGHT SHYAMALAN, Parçalanmış filmiyle Altıncı His, Ölümsüz ve İşaretler filmlerinin büyüleyen çekiciliğine geri dönüyor. Parçalanmış, bir adamın bölünmüş, yetenekli zihninin gizemli bölgelerini inceleyen orijinal bir film. Geçen yılki Ziyaret filminin başarısının ardından Shyamalan “Shyamalan’ın bugüne kadarki en dehşet veren filmi” olarak nitelendirilen gerilim filmi için yapımcı JASON BLUM (The Purge ve Insidious serileri, The Gift) ile tekrar bir araya gelmiş.
Kevin (JAMES MCAVOY, X-Men serileri, Wanted), psikiyatrı Dr. Fletcher’a (Tony ödüllü BETTY BUCKLEY, The Happening, TV’deki Oz), her biri benzersiz fiziksel özelliklere sahip 23 kimlik sergilemiştir ama diğerlerine hükmetmeye hazır olan bir kimliği hala gizlidir.
İnatçı, dikkatli Casey (ANYA TAYLOR-JOY, The Witch) tarafından yönlendirilen üç genç kızı kaçırmaya zorlanan Kevin, bölünmeleri arasındaki duvarlar parçalanırken hem içindekilerle hem de etrafındaki herkes arasında bir hayatta kalma savaşına ulaşır.
The Guardian’ın “Hitchcock ile korkunun usta bir karışımı” dediği film için Shyamalan ve Blum, 2015’deki olağanüstü işbirlikleri Ziyaret’in çekirdek ekibini tekrar bir araya getirmiş.
Parçalanmış filmindeki kamera arkası ekibinde yapımcı MARC BİENSTOCK (The Visit, Quarantine 2: Terminal) ve idari yapımcılar ASHWİN RAJAN (The Visit, Devil), STEVEN SCHNEİDER (The Visit, Insidious serileri) ve KEVIN FRAKES (John Wick, The November Man) yer alıyor.
Parçalanmış’ın başarılı kamera arkası ekibi, Shyamalan’ın sıkça birlikte çalıştığı isimlerle ekibe yeni katılanları bir araya getirmiş. Ekibin başında görüntü yönetmeni MICHAEL GIOULAKIS (It Follows, John Dies at the End) bulunuyor, prodüksiyon tasarımcı MARA LEPERE-SCHLOOP (Django Unchained, TV’s True Detective), editör LUKE CIARROCCHI (The Visit, The Happening), kostüm tasarımcı PACO DELGADO (The Danish Girl, Les Misérables), besteci WEST DYLAN THORDSON (Joy, Dixieland) ve müzik süpervizörü SUSAN JACOBS (Unbreakable, The Visit).

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Özgür Adamlar - Les Hommes Libres - Free Men (2012) Ainbo: Amazon'da Büyük Macera - AINBO: Spirit of the Amazon (2023) Sevgili John - Dear John (2010) Aquaman ve Kayıp Krallık - Aquaman and the Lost Kingdom (2023) Korku Evi - Dream House (2011) Küçük Adamlar - Little Men (2016)

Leave a comment