FİLMİ YAPANIN ZAMAN ÇİZELGESİ
“Kimse bakmak istemedi … Neden? Çünkü hepimiz çok para kazanıyorduk “- ALTIN filminden Kenny Wells (Matthew McConaughey)
Yıl 1988 … Amerikan Yüzyılının sonuna yaklaşılıyor. Büyük hayallerini kurup dünyanın sonuna doğru ilerleyen Amerikalı Kenny Wells’e uzunca bir göz atalım. …
“Benim rüyamdı. Hayal ettim. Ve eğer hayalini satarsan elinde ne kalır ki? “ALTIN filminden Kenny Wells (Matthew McConaughey)
Gerçek olaylardan esinlenilen ALTIN, bir adamın Amerikan rüyasının destansı hikayesi ve hayallerinin parçalanmasını önlemek için herşeyi yaptığını anlatıyor.
Oscar ödüllü oyuncu Matthew McConaughey, babası gibi dağlara çıkıp servetini topraktan arayan madencilik işinde tecrübeli Kenny Wells’i canlandırıyor. Ancak madencilik işi büyük zenginler yarattığı gibi büyük hayal kırıklıkları da yaratabiliyor fakat bu yoldan Kenny’i sadece ölüm ayırabilir. Kenny, Amerika’nın girişimci ruhunu, belki de en iyi bölümümüzü, tüm engellerin üstesinden gelinebilir sarsılmaz bir inancını temsil ediyor. Eğer sadece bir 13.round varsa, Wells her mücadeleyi kazanacaktır.
Böylece son mülklerini satıyor ve dünyadaki en derin, en karanlık ormanlardan birinde, olduğuna inandığı altın bulmak için Endonezya’ya gidiyor.-Borneo
Onların nehir yürüyüşçüsü olarak adlandırdığı şey buydu. Gerçek anlaşma. Güvenebileceğiniz bir jeolog. Endonezya’da bir delik açmayı planlıyorsanız, Mike Acosta’nın nereden kazmanız gerektiğini söylemesini isterdiniz. ALTIN filminden Kenny Wells, gelecekteki partneri Mike Acosta (Edgar Ramirez) hakkında.
Kenny, Edgar Ramirez’in oynadığı “nehir yürüyüşçüsü” olan gizemli jeolog Mike Acostaile bir araya gelerek, NYC finansal kuruluşuna, komplo içinde komplo kuruyor; ancak bunların hepsinden önemlisi, inançlarını kendilerine kanıtlıyorlardı.
“Yarı yarıya. Yanlış olduklarını kanıtla.” Kenny Wells’in ALTIN filminde kokteyl peçetesindeki sözleşmesi.
Ve gelmiş geçmiş en büyük altın rezervini bulunca, bu rüyanın sadece maceranın başlangıcı olduğunu fark ederler. Çok hızlı bir şekilde Kenny kendini bozuk politikacılar, iki yüzlü bankacılar, sinsi hükümet lobicileri, büyük maden zenginliğini çevreleyen klasik oyuncularla çevrili buluyor. Ve her biri bir şekilde, ondan çalmak istiyor.

“Halbuki bütün gün bana torunlarınızın ne kadar zengin olabileceğini söylüyordun, hepsi benden çalmak için yaptığın planın bir parçası.” ALTIN filmindeki Kenny Wells
Kenny sevdiği şeyler için kaybetmeye karşı koyan küçük bir adam. Daha önemlisi Amerika’da bir önem taşımanın ancak bir şeylere sahip olarak olabileceğine inanan gerçek arkadaşlara, gerçek bir aşka, gerçek bir topluluğa sahip birisi. Ve hepimizin bildiği gibi, bu kusur devleri yıkan şey oldu.
Bir hayalperestin ders niteliğindeki hikayesi ALTIN, klasik macera anlatımının yanı sıra insanın gerçek doğasını ortaya çıkarıyor. İster Reno’da bir barda çalışıyor olun, ister Wall Street’in altın kaplamalı kulelerinde çalışıyor olun, altın peşindeki mücadele her insanı elementlerine ayırıyor.
Matthew McConaughey, neden hayatta olan en iyi aktörlerden biri olduğunu tekrar göstererek tam bir fiziksel dönüşüm yaptı. Saçları, dişlerindeki değişim ve aldığı 10 kilo ile orjinal Amerikalı’ya büründü. KENNY WELLS…  KENNY WELLS… KENNY WELLS… peşinde olduğunuz rüya sahip olduğunuz en büyük hazinedir.

Vizyon tarihi: 3 Şubat 2017 (2s 1dk)
Yönetmen: Stephen Gaghan
Oyuncular: Matthew McConaughey, Bryce Dallas Howard, Édgar Ramírez
Tür: Gerilim, Macera
Ülke: ABD

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Melez - The Crossbreed (2018) Bir Don Juan Öldürmek (2014) Tepelerin Ardında - Beyond The Hills (2013) Kontes / The Countess (2009) El Hass: Cinden Olan İnsandan Doğan (2022) Venüs'te Görüşürüz - See You on Venus (2023)

Leave a comment