Senarist Christina Hodson, İçeride filmini yazmak için ilhamın, New York’da harap durumda bir stüdyo apartman dairesinde yalnız yaşarken geldiğini söylüyor. Gece yarısı duyduğu kaynağı bilinmeyen seslerin gölgesinde yazdığı ilk senaryoyu bitirmesi altı haftasını alıyor. Sonucunda ise, karışık duygular ve rahatlatıcı ancak dolambaçlı bir sona sahip şiddetli bir psikolojik gerilim oluyor.
“Kafalarındaki gerilim türünü değiştirmek istedim.” diyor Hodson. “Geri dönüp gerçekten neler olduğunun farkına varabilmeniz için yolumun üstünde küçük ipuçları bırakmak istedim ve bu tatmin edici olacaktı.”
Yapımcı ve Lava Bear’in başkanı olan Tory Metzger senaryodan anında etkilendiğini ve okuduğu hiç bir şeye benzemediğini söylüyor. “Eğer benim gibi çok sayıda senaryo okursanız çoğunlukla hikayenin nereye gideceğini tahmin ediyorsunuz ve çoğunlukla haklı çıkıyorsunuz. Ancak bu senaryoda ne olacağı hakkında hiçbir fikrim yoktu. Senaryonun dramatik bir hikaye olmadığını anlamam için 60 sayfa okumam gerekti. Bunu yapabilmek hiç de kolay değil.”
Metzger ve Lava Bear’in eski CEO’su, aynı zamanda filmin yapımcılarından olan David Linde, güçlü bir kadın karakterin olduğu senaryoyu buldukları için çok heyecanlandılar. “Bu her zaman aradığımız ancak bulamadığımız bir hikaye.”
Senaryonun hemen göze çarpmayan dramatik unsurlarının yanlış ellerde kaybolmasından ve sıradan bir korku filmine dönüşmesinden endişe duyan Hodson, doğru yönetmeni bulmak için ekibi ile uzun bir araştırmaya başlamış.
Filmin yönetmenliğine, güçlü bir minimalist bakış açısına sahip tecrübeli İngiliz televizyon yönetmeni  Farren Blackburn getirilir. “Filmi daha önce konuştuğumuz tüm yönetmenlerden farklı bir şekilde anladı.” diyor Metzger. “İlgilenen çok tecrübeli ve ödül sahibi yönetmenler de oldu. Ancak Blackburn’un bakış açısı özellikle bizi ona çeken sebep oldu.”
Blackburn senaryoyu ilk gördüğünde merakının uyandığını söylüyor. “ İçeride’yi ilk okuduğumda sanatsal bir şekilde çekilebilecek bir tür filmi olduğunu anladım ve bu beni çok heyecanlandırdı.” diyor. “70’lerin Avrupa estetiğine sahip Amerikan filmlerinin büyük bir hayranıyım. Ayrıca İçeride, önemseyeceğiniz ve ilgi çekici bir yolculuğa sahip bir kahraman barındırıyor. Yani benim için karar vermek pek de zor olmadı.”

Vizyon tarihi: 27 Ocak 2017 (1s 30dk)
Yönetmen: Farren Blackburn
Oyuncular: Naomi Watts, Jacob Tremblay, Oliver Platt
Tür: Gerilim, Fantastik
Ülke: ABD, Fransa, Kanada

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Koy - The Cove (2010) Ailem İçin - At Any Price (2013) Ekümenopoli - Ucu Olmayan Şehir (2012) Tomb Raider (2018) Çağrı: İslamiyet’in Doğuşu - The Message: İslam’ın Doğuş Hikayesi (2022) Indiana Jones ve Kader Kadranı - Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023)

Leave a comment