30. CİNEKİD FİLM FESTİVALİ JÜRİ ÖZEL MANSİYON ÖDÜLÜ!

Mete Gümürhan’ın yazıp yönettiği “Genç Pehlivanlar” filmi; Avrupa’nın en büyük çocuk ve gençlik festivali olan 30. Cinekid Film Festivali’nde (Uluslararası Çocuk ve Gençlik Filmleri Festivali) “Jüri Özel Mansiyon Ödülü”ne layık görüldü! 66. Uluslararası Berlin Film Festivali’nde de aynı ödüle layık görülen film; Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen çocukların Amasya Güreş Eğitim Merkezi’ndeki hayat mücadelesini anlatıyor.

Yönetmenliğini ve senaristliğini Mete Gümürhan’ın, yapımcılığını Kaliber Film ve Filmaltı’nın üstlendiği “Genç Pehlivanlar”; 30. Cinekid Film Festivali’nde (Uluslararası Çocuk ve Gençlik Filmleri Festivali) “Jüri Özel Mansiyon Ödülü”nü kazandı. 66. Uluslararası Berlin Film Festivali’nde Generation Kplus Çocuk ve Gençlik Filmleri Yarışması’nda “Jüri Özel Mansiyon Ödülü”nü kazanan ilk Türk belgeseli olma özelliği de taşıyan filmin görüntü yönetmenliği André Jäger’a, kurgusu ise Ali Aga’ya ait.

“Genç Pehlivanlar”, Amasya’nın civar köylerinde yaşayan ailelerin çocuklarının güreşte elde edecekleri başarı ile kendilerine yeni bir yol çizmeye çalışmalarının öyküsünü anlatıyor. Tutkuları uğruna yaşıyor, öğreniyor, acı çekiyorlar: Amasya Güreş Merkezi Yatılı Okulu’ndaki 26 çocuk, geleceğin güreş şampiyonları olabilmek için birçok zorluğa göğüs geriyor. Genç Pehlivanların kahramanı olan bu çocuklar, bir yandan da erkek egemen bir ortamda ergenliğin bildik sıkıntılarını yaşıyorlar. Yönetmenin müdahale etmeden, yakından gözlemiyle, çocukların arkadaşlıkla rekabet arasında geçen gündelik hayatlarına tanık oluyoruz.

İzleyicisini doğrudan çocukların dünyasına götüren film, onların çektiği acıları ve acıyla birlikte çocukça eğlenişlerini de gösteriyor. Hollanda ve Tayvan’da gösterime giren “Genç Pehlivanlar”, Almanya ve Belçika’da seyircisiyle buluşmak için gün sayıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Sebastian: Sevgili Dostum - Belle et Sebastien: L’Aventure Continue (2017) Kimetsu Orchestra Concert - Mugen Train (2023) Tehlikeli Takip - End of Watch (2012) Terkedilmiş (2015) Afacanlar Takımı: Büyük Yarış - Raven: The Little   Rascal (2015) Arapsaçı (2018)

Leave a comment