TRANS ŞARKICININ ÇARPICI HİKÂYESİ;
 “HEDWIG ve ANGRY INCH”!

Trans şarkıcı Hedwig’in benzersiz hikâyesinin anlatıldığı kült Broadway müzikali “Hedwig ve Angry Inch”, Türkçe uyarlamasıyla, 28 Ekim Cuma akşamı Trump Towers Kültür ve Gösteri Merkezi’nde!

Kazan Dairesi tarafından sahneye konulan, sezonun en dikkat çeken oyunu “Hedwig ve Angry Inch”; ameliyatla cinsiyetini değiştiren bir glam rock şarkıcısı olan Hedwing’in aşkı ve şöhreti arayışını eğlenceli ve bir o kadar sarsıcı bir dille anlatıyor. John Cameron Mitchell’in 1998 yılında yazıp sahnelediği “Hedwig ve Angry Inch”in, Türkçe çevirisi ve şarkı sözleri, müzikalin aynı zamanda başrol oyuncusu da olan Yılmaz Sütçü’nün imzasını taşıyor. Başarılı müzikalin yönetmen koltuğunda ise Barış Arman oturuyor.  

“Hedwig ve Angry Inch”; Alman şarkıcı Hedwig’in ve orkestrası Angry Inch’in dünya turnesini konu ediyor. Doğu Berlin’de yaşayan Hansel’in iki hayali vardır; rock yıldızı olmak ve öteki yarısını bulmak. Amerikalı bir askere aşık olunca ameliyatla cinsiyet değiştirmeyi kabul eder ama operasyon beklediği gibi sonuçlanmaz ve “bir ‘inch’ et öbeği” ile ortada kalır. Adını Hedwig olarak değiştirir ve Amerika’ya kaçar. Dindar genç şarkıcı Tommy’ye aşık olur. Tommy, onun şarkılarını kendine mal edip şöhrete adım atınca, Hedwig kendi kurduğu grupla onu gölge gibi izlemeye başlar… Ünlü şarkıcı Tommy Gnosis’in peşinden tüm dünyayı turlayan Hedwig’in yolu bu sefer İstanbul’a düşer.

Trans şarkıcı Hedwig rolünü, oyuncu ve müzisyen Yılmaz Sütçü canlandırırken; Yitzhak karakterine oyuncu, müzisyen ve dansçı Ayşe Günyüz hayat veriyor. Angry Inch orkestrası ise Kaan Bıyıkoğlu, Sinan Altıparmak, Eren Turgut ve Can Kalyoncu’dan oluşuyor.

Kostümleri ve sahnesiyle de bir hayli dikkat çeken “Hedwig ve Angry Inch”in kostüm tasarımı ünlü modacı Tanju Babacan’a, sahne tasarımı ise sanatçı Cemal Yiğit Sütçü’ye ait. Dramaturjisini Dilek Tekintaş’ın üstlendiği müzikalin; koreografisini ve müzik direktörlüğünü Didem Atasoy, ışık tasarımını Önder Arık, ses tasarımını ise Timuçin Aksuer yapıyor.

“Hedwig ve Angry Inch”, 28 Ekim 2016, Cuma akşamı saat 20:30’da Trump Towers Kültür ve Gösteri Merkezi’nde izlenebilir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Azem: Cin Karası (2014) Yolcu - The Commuter (2018) Karanlık Deniz - Mare Nero - The Dark Sea (2010) Belgica (2016) Mamma Mia: Yeniden Başlıyoruz - Mamma Mia: Here We Go Again (2018) Pazarları Hiç Sevmem (2012)

Leave a comment