VURGUNCULAR
“War Dogs”
Yönetmen Todd Phillips (“The Hangover” üçlemesi) gerçek olaylara dayanan bir komedi-dram olan, başrollerini Oscar adayı Jonah Hill (“The Wolf of Wall Street”, “Moneyball”) ile Miles Teller’ın (“Whiplash”, “Divergent” üçlemesi) paylaştığı “War Dogs/Vurguncular”ı sunar.
“War Dogs/Vurguncular” 20’li yaşlarının başlarındaki iki arkadaşın (Hill ve Teller) hikayesini anlatıyor. Irak Savaşı sırasında Miami Beach’te yaşayan bu iki genç, küçük firmaların ABD askeri sözleşme ihalelerine girmesine izin veren, az bilinen küçük bir hükümet teşebbüsünden istifade etmektedirler. Küçük başlayıp, çok paraya kavuşur ve lüks bir yaşam sürmeye başlarlar. Fakat Afgan ordusunu silahlandırmak için 300 milyon dolarlık bir ihale aldıklarında bu iş boylarını aşar; çok şaibeli bazı insanlarla iş yapmak zorunda kalırlar ki bunların arasında ABD hükümetinin de olduğu anlaşılır.
Ana de Armas (“Knock Knock”) ve beş kez Oscar adayı Bradley Cooper (“American Sniper”, “American Hustle”, “Silver Linings Playbook”) filmin diğer önemli oyuncuları arasında yer alıyorlar.
Rolling Stone’da yayınlanan Guy Lawson imzalı “Arms and the Dudes” başlıklı makaleye dayanan filmin senaryosunu Stephen Chin, Todd Phillips ve Jason Smilovic kaleme aldılar. “War Dogs/Vurguncular”ın yapımcılığını Oscar adayı Mark Gordon (“Saving Private Ryan,” “Steve Jobs”), Todd Phillips (“Borat”) ve Bradley Cooper (“American Sniper”); yönetici yapımcılığını ise David Siegel ve Bryan Zuriff gerçekleştirdiler.
“War Dogs/Vurguncular” Phillips’i “The Hangover” üçlemesinden birçok çalışma arkadaşıyla yeniden bir araya getirdi. Bunlar arasında, görüntü yönetmeni Lawrence Sher, yapım tasarımcısı Bill Brzeski ve kurgu ustası Jeff Groth da bulunuyordu. Filmin kostüm tasarımı Michael Kaplan’ın (“Star Trek”, “Star Trek: Into Darkness”), müziği ise Cliff Martinez’in (“Drive”, “Traffic”) imzasını taşıyor..
Warner Bros. Pictures bir Joint Effort/Mark Gordon Company yapımı olan Todd Phillips filmi “War Dogs/Vurguncular”ı sunar. Filmin dünya çapında dağıtımını bir Warner Bros. Entertainment kuruluşu olan Warner Bros. Pictures gerçekleştirecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Süngerbob Karepantolon - Spongebob: Sponge Out of Water (2015) Rafadan Tayfa 4: Hayrimatör (2023) Karlar Kralı Norm 2: Macera Devam Ediyor - Norm of the North: Keys to the Kingdom (2022) Tutturamayanlar (2014) Kan Kokusu - We Are What We Are (2014) Rüya / Bi-Mong / Dream (2008)

Leave a comment