ALİS HARİKALAR DİYARINDA: AYNANIN İÇİNDEN

Disney’den “Alis Harikalar Diyarında: Aynanın İçinden” filminde Lewis Carroll’un sevilen hikayeleriyle unutulmaz karakterlerinin yepyeni ve benzersiz maceraları anlatılıyor. Alis yeraltının tuhaf dünyasına dönüyor ve Çılgın Şapkacı’yı kurtarmak için zamanda geçmişe yolculuk ediyor. Tim Burton tarafından yaratılan ve 2010’da beyaz perdede gösterime giren serinin ikinci filmi bu muhteşem dünyaya kendi eşsiz vizyonunu katan James Bobin’in yönetmenliğinde çekildi. Filmin senaryosu Linda Woolverton tarafından yazıldı ve filmde Lewis Carroll tarafından yaratılan karakterler yer alıyor. Yapımcılığı Joe Roth, Suzanne Todd ve Jennifer Todd ve Tim Burton’a ve başyapımcılık ise John G. Scotti’ye ait. “Alis Harikalar Diyarında: Aynanın İçinden” filmi dünya çapındaki kapalı gişe yıldızları olan Johnny Depp, Anne Hathaway, Mia Wasikowska ve Helena Bonham Carter’ı bir araya getiriyor. Ayrıca bu filme giren yeni karakterler de var: Çılgın Şapkacı’nın babası Zanik Hightopp (Rhys Ifans) ve yarı insan yarı saat, garip bir yaratık olan Zamanın kendisi (Sacha Baron Cohen).

Alis Kingsleigh (Wasikowska) son birkaç yılını babasının adımlarını takip ederek geçiriyor ve açık denizlere seyahat ediyor. Londra’ya dönüş yolunda sihirli bir aynayla karşılaşıyor ve yeraltının fantastik dünyasına dönerek arkadaşları Beyaz Tavşan (Sheen), Absolem (Rickman), Cheshire Kedisi (Fry) ve Çılgın Şapkacı’yla (Depp) karşılaşıyor. Şapkacı büyüklüğünü kaybettiği için Mirana (Hathaway) Alis’i zamana hükmeden Büyük Saat’in odasındaki Renkküreyi ödünç almak üzere bir yolculuğa gönderiyor. Geçmişe giden Alis, hayatlarının farklı dönemlerindeki dostları ve düşmanlarıyla karşılaşıyor ve zaman dolmadan önce Şapkacı’yı kurtarmak için amansız bir mücadeleye giriyor. Alis Harikalar Diyarında: Aynanın İçinden filmi 27 Mayıs 2016’da vizyona girecek.

Yönetmen: James Bobin
Oyuncular: Johnny Depp, Anne Hathaway, Mia Wasikowska, Rhys Ifans’la birlikte Helena Bonham Carter ve Sacha Baron Cohen
Yapımcılar: Joe Roth, Suzanne Todd and Jennifer Todd, Tim Burton
Baş Yapımcı: John G. Scotti
Senaryo Yazarı:    Linda Woolverton
Esas Alınan Karakterlerin
Yaratıcısı: Lewis Carroll
Tür: Fantastik-Macera
Vizyon Tarihi: 27 Mayıs 2016

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hobbit: Smaug’un Çorak Toprakları - The Hobbit: The Desolation Of Smaug (2013) Olaylar Olaylar (2016) Geçmişin Sırları - After The Wedding (2019) KIZ KARDEŞİMİN HİKAYESİ / “MY SISTER’S KEEPER” (2009) Kaçış - Flee (2022) Crood’lar 2: Yeni Bir Çağ (2021)

Leave a comment