MARDİNLİ HEMŞERİLERİNDEN PROF. DR. AZİZ SANCAR’A ÖZEL PLAKET!

Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (MAREV), 2015 Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar’a özel bir plaket takdim etti! Mardin doğumlu Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar; Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Dr. Zeynel Abidin Erdem, Masum Türker gibi isimlerin yanı sıra akrabalarının ve İstanbul’daki hemşehrilerinin katıldığı törende bir kez daha kız çocukların eğitiminin öneminin altını çizdi.

1990 yılında kurulan ve yüksek öğrenim gören Mardinli öğrencilere verdiği burslar ve Mardin’de yaptırdığı okullarla sosyal dayanışma faaliyetleri yürüten MAREV; Nobel Kimya Ödülü’nü kazan ilk Türk olan, Mardin doğumlu Prof. Dr. Aziz Sancar’a özel bir plaket takdim etti.

Önceki akşam düzenlenen törende MAREV Genel Başkanı Av. Haluk Eldem; “Aziz Hocamızın eğitime verdiği önemi biliyorum. Çeşitli konuşmalarında dile getirdiği ilke ve düşüncelerinin, 26 yıl önce kurulan vakfımızın kuruluş senedinde mevcut olduğunu görmekten mutluluk duyuyor ve Aziz Hoca’ya plaketimizle birlikte vakfımızın kuruluş senedini sunmaktan onur duyuyorum.” şeklinde konuştu. Av. Haluk Eldem gecede, MAREV çatısı altında Aziz Sancar Eğitim Fonu adıyla yeni bir çalışma başlatılacağını da müjdeledi.

Prof. Dr. Aziz Sancar ise sözlerine, hemşehrileri ile birlikte olmaktan duyduğu heyecanı ifade ederek başladı. Nobel ödülüne layık görüldüğü günlerin hemen ertesinde medyada “Kızlar hep beni terk etti” başlığıyla çıkan haberi hatırlatan Sancar; “Hakikaten Mardin’in kızları güzel. Hatta beni 15-16 yaşındayken bırakan Mardinli güzel kız da şimdi burada…” diyerek tüm konukları kahkahalara boğdu.

Mardin’in, Türkiye’nin en ileri görüşlü şehirlerden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Aziz Sancar, konuşmasında bir kez daha kızların eğitiminin öneminin altını çizdi. Sadece ilk-ortaokul düzeyinde değil lisans ve yüksek lisans alanlarında da kızlara destek verilmesi gerektiğini kaydeden Sancar; özellikle bilim ve teknoloji alanında kızların çok daha fazla yer alması gerektiğini vurguladı.

Mardin işi gümüş plaketin takdim edildiği tören sonrasında Prof. Dr. Aziz Sancar, bir yandan akrabaları ve hemşehrileri ile hasret giderirken, diğer yandan kendisi için hazırlanan Mardin yemeklerinden tattı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
İçimdeki Şeytan - The Devil Inside (2012) Cesur İtfaiyeci - Fireheart (2022) Teslimiyet (2010) Bezm-i Ezel (2017) Ritüel - Consecration (2024)

Leave a comment