“CEZMİ AĞABEY ve BEDİA ABLA İLE OYNAMAK OKUL GİBİYDİ”

“GİŞE KAYGIM OLSAYDI, SUYA SABUNA DOKUNMAYAN FİLMLERDE ROL ALIRDIM”

Yönetmenliğini Mustafa Kenan Aybastı’nın yaptığı, başrolleri Bedia Ener, Cezmi Baskın ve  Beran Soysal’ın paylaştığı “Yolculuk” sıradışı konusu ile dikkatleri üzerine çekti.

Günümüzde yaşananlara değinen filmde masum gençlerin kandırılarak dinci terör örgütlerinin eline geçmesini konu alan “Yolculuk”ta canlı bombaya dönüşen Mehmet karakterini canlandıran Beran Soysal, Olcay Ünal Sert’e konuştu. Soysal; “Cezmi Baskın, Bedia Ener gibi büyük ustalarla çalışmak benim için büyük gurur, müthiş bir deneyim. Cezmi Ağabey ve Bedia Abla ile oynamak benim için okul gibiydi. Onlarla oynarken çok şey öğreniyorsunuz…” dedi.

Rolünüze nasıl hazırlandınız sorusuna Beran Soysal, “Benim çok hakim olduğum bir konu ve çevre değildi. Yönetmenimiz Kenan Aybastı’nın katkısı büyük oldu.” dedi.

“Canlı bombayı oynarken zorlandınız mı?” sorusuna Beran Soysal “Zorlandım tabi ki, sonuçta bunlar çok daha içine kapanık kişiler. Sosyal çevreyle bağları olmadığı için gerici ve yobazlar. Bir sinema salonunda ya da konserde bulunmuyorlar. O yüzden gözlem yapabilme imkânınız yok. Sadece görsellerden ve videolardan görebilirsiniz, onlar da hepsi vahşet. Mehmet tabi o karakterlerin dışında insani yönü de olduğu için kendimden de bir şeyler kattım.” diyor.

“Yolculuk” cesur bir film!

Irak, Suriye, Fransa, Belçika ve Türkiye’de yaşanan saldırılarla ilgili olarak Soysal, “Terör insanlığın en büyük sorunu. Malesef örgütlü bir, gerici yobaz terörü var. Bazı ülkelerin radikal İslamcı teröre desteği var. Bu durumdan tüm dünya ülkeleri çok kötü etkileniyor. Kilis’te herşey ortada, masum insanlar ölüyor… Tüm bu yaşananlara rağmen, korku atmosferini üzerimizden atıp hep birlikte mücadele etmeliyiz… Bu konuyu konuşabilecek hale getirmesi açısından ‘Yolculuk’ cesur bir film..” diye konuştu.

“Önemli olan karanlıklara teslim olmamak”
Genç ve başarılı oyuncu Beran Soysal, “Gişede rakamlarla işim yok. Önemli olan istediğim projede rol almaktı, bunu da başardım. Gişe kaygım olsaydı, suya sabuna dokunmayan işlerde rol alırdım. Bir tek kişiye bile ulaşsa günümüzde yaşananlara ayna tuttuğu için benim için değerlidir. Önemli olan karanlıklara teslim olmamak” şeklinde konuştu.

Sinema filminde Bedia Ener, Beran Soysal’ın annesini canlandırırken, Cezmi Baskın babasını oynuyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Gökten Bir Uydu Düştü - Le Skylab (2012) Eve Dönüş: Sarıkamış 1915 (2013) Arızalı Çiftler - Couples Retreat (2009) Havas İlm-i Cin (2023) Adım Adım: Işığa Giden Yol (2016) Dünya & Desie / Dunya & Desie (2009)

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment