GÜZİN ve ZEYNEP ÖZYAĞCILAR, “DEMİR” ile AYNI SAHNEDE…

Rona Munro’nun, dünyada en çok oynanan oyunu  “Demir”de,  anne-kız rolü ilk kez bir anne-kız tarafından oynanıyor! Güzin ve Zeynep Özyağcılar’ı anne-kız rolüyle bir araya getiren “Demir”, 15 Şubat 2016, Pazartesi akşamı Profilo Kültür Merkezi’nde perdelerini açıyor.

Zeynep Özyağcılar’ın kurduğu Tiyatro Martı tarafından sahneye konan “Demir”de, gerçek hayatta anne-kız olan usta oyuncu Güzin Özyağcılar ile Zeynep Özyağcılar birlikte rol alıyor. İskoçyalı tiyatro, radyo, sinema ve dizi yazarı Rona Munro’nun kaleme aldığı “Demir”; alışık olunmayan bir anne-kız hikayesini anlatıyor. Serkan Üstüner yönetmenliğinde sahneye konan oyunda Güzin Özyağcılar, Zeynep Özyağcılar, Gözde Çetiner ve Burak Tanay aynı sahneyi paylaşıyor.

Feminist yazar olarak bilinen Rona Munro, “Demir” oyununda; izleyenleri kadının savruluşuna, sistemdeki yeri ve pek bilinmeyen yönleriyle kadın dünyasına tanık ediyor. Oyun, 15 yıl önce kocasını öldüren ve müebbet hapse mahkûm olmuş bir kadınla, annesi hapse düştüğünde 11 yaşında olan, geçmişi bu travmayla silinen kızının ilk defa bir araya gelme hikayesini anlatıyor. Hapishanenin görüşme odasında ilk anda birbirlerini tanıyamayan anne-kız, konuşmaya başladıktan sonra geçmişi, aslında kendilerini, kendi özlerini ve özlemlerini ararlar…

Yönetmen yardımcılığını ve dramaturgluğunu Hande Ören’in üstlendiği “Demir”in, dekor tasarımı Cihan Asar’a, müzikleri ise Selimcan Yalçın’a ait.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
İyi Ki Doğdun Abla (2018) Bir Varmış Bir Yokmuş (2015) Kocan Kadar Konuş (2015) Suç Bende - The Crime is Mine (2023) Düzensiz Düzenbazlar (2017) 10. Köy: Teyatora (2014)

Leave a comment