MİNYONLAR
(THE MINIONS)

Universal Pictures ve Illumination Entertainment’in Minyonlar (The Minions) filminin hikayesi
zamanın başlangıcıyla başlıyor. Tek hücreli sarı organizmalar olarak doğan Minyonlar, zaman içinde gelişir ve her zaman efendilerin en çılgınına hizmet ederler. T-reks’ten Napolyon’a kadar bu efendileri elde tutma konusunda sürekli başarısız olan Minyonlar hizmet edecekleri kimseleri kalmayınca büyük bir depresyona girerler.

Ama Kevin adlı minyonun bir planı vardır. Genç asi Stuart ve sevimli minik Bob ile birlikte
kardeşlerinin izinden gideceği kötü bir patron bulmak üzere işe koyulacaklardır.

Üçlü, sonunda kendilerini yeni potansiyel efendileri, dünyanın ilk dişi süper kötüsü olan Scarlet Overkill’e götürecek olan heyecan dolu bir yolculuğa çıkarlar. Soğuk Antarktika’dan 1960’ların New York’una seyahat eden Minyonlar, tüm Minyonları yok olmaktan kurtarmak olan o güne kadarki en büyük sınavlarnı vermek için modern Londra’ya varırlar.

Bugün bile hâlâ kültürümüze nüfuz etmiş olan 60’ların hit müziğini taşıyan Minyonlar (Minions) filminin yapımcıları Illumination’dan Chris Meledandri ve Janet Healy. Yönetmenler Pierre Coffin ve Kyle Balda. Senaryo Brian Lynch’e ait. Chris Renaud ise filmin sorumlu yapımcısı olarak görev almakta.

Vizyon tarihi: 4 Eylül 2015
Tür: 3 boyutlu komedi macera
Yönetmen: Pierre Coffin & Kyle Balda
Yazar: Brian Lynch
Yapımcı: Chris Meledandri, Janet Healy
İdari Yapımcı: Chris Renaud
 
Yapım Bilgisi

Illumination Entertainment ve Universal Pictures’ın Minyonlar’ının hikayesi zamanın başlangıcına uzanır. Tek hücreli sarı organizmalar olarak başlayan Minyonlar çağlar içinde gelişmiş, her zaman efendilerin en kötüsüne hizmet etmişler. T.rex’ten Napolyon’a kadar bu efendileri tutmakta sürekli başarısız olan Minyonlar kendilerini hizmet edecek kimseyi bulamaz bir halde bulurlar ve büyük bir bunalıma girerler.
Ama KEVIN adındaki bir Minyon genç asi STUART ve sevimli BOB ile birlikte kardeşlerinin izinden gideceği kötü bir patron bulmak için dünyaya gelirler.
Üçlü heyecanlı bir yolculuğa başlar. Bu yolculuk onları yeni potansiyel efendilerine, dünyanın ilk kadın süper kötüsüne, Scarlet Overkill’e (Oscar ödüllü SANDRA BULLOCK – The Blind Side, The Heat) götürür.  Soğuk Antarktika’dan 1960’ların New York’una seyahat ederler ve o güne kadar yaşadıkları en büyük zorlukla, tüm Minyonlar’ı yok olmaktan kurtarmakla başa çıkmak üzere Londra’ya gelirler.
Kevin, Stuart, Bob, Scarlet ve geri kalan Minyonlar ekibine katılan karakterler arasında
Scarlet’in modern bilim adamı kocası Herb Overkill rolünde JON HAMM (TV’deki Mad Men,
Bridesmaids),  bu cani grubun lideri Walter Nelson rolünde  MICHAEL KEATON (Birdman: Or (The Unexpected Virtue of Ignorance), Toy Story 3), Madge rolünde beş kez Altın Küre adayı olan ALLISON JANNEY (TV’deki The West Wing, Finding Nemo), Walter’ın evcil kötüleri ve aile adına bir dizi suçu gerçekleştiren, dünyanın ilk zaman makinesini icat eden ve Profesör Flux ile Kraliçe’nin paha biçilmez mücevherlerinden tek başına sorumlu olan Kule Muhafızı  rolünde COOGAN (Despicable Me 2, Philomena), şaşırtıcı bir şekilde çevik ve küfürbaz Kraliçe 2. Elizabeth rolünde  JENNIFER SAUNDERS (TV’deki  Absolutely Fabulous, Shrek 2), bizi bu olağanüstü ve göz alıcı yolculuğa götüren anlatıcı rolünde Oscar ödüllü GEOFFREY RUSH (The King’s Speech, Pirates of the Caribbean serisi) yer alıyor.

Bugün de kültürümüze girmiş 60’ların hit müziklerinden oluşan müzik albümüne sahip Minyonlar’ın yapımcıları Illumination’ın kurucusu ve CEO CHRIS MELEDANDRI (Despicable Me serisi, Dr. Seuss’ The Lorax, Hop, Ice Age serisi) ile JANET HEALY (Despicable Me serisi, Dr. Seuss’ The Lorax) başlangıcından itibaren stüdyonun bütün filmlerinin yapımını gerçekleştirmişlerdir. Filmin yönetmenleri PIERRE COFFIN (Despicable Me, Despicable Me 2) ve KYLE BALDA (Dr. Seuss’ The Lorax).
BRIAN LYNCH (Hop, Puss in Boots) senaryoyu yazmış, CHRIS RENAUD (Çılgın Hırsız serisi, Dr. Seuss’ The Lorax) ise filmin sorumlu yapımcılığını üstlenmiş.
Film yapımcılarına animatörlerden oluşan muhteşem bir kamera arkası ekibi eşlik ediyor. Aralarında yapım tasarımı ve karakter tasarımında ERIC GUILLON (Çılgın Hırsız serisi, Dr. Seuss’ The Lorax), kurguda CLAIRE DODGSON (Çılgın Hırsız serisi, Dr. Seuss’ The Lorax) ve besteci HEITOR PEREIRA (Çılgın Hırsız serisi, It’s Complicated) yer alıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Seninki Kaç Para (2012) Fakir: Bir Hint Fakirinin Olağanüstü Yolculuğu - Extraordinary Journey of the Fakir (2018) Gizemli Kadın - La Femme du Veme - The Woman In The Fifth (2012) Casus Kızlar - Totally Spies (2009) Kaptan Amerika: Kış Askeri - Captain America The Winter Soldier (2014) Adalet 3: Son - The Equalizer 3 (2023)

Leave a comment