1950’li yıllarda Amerika’da ortaya çıkan ve sonrasında tüm dünyada vazgeçilmez hale dönüşen Arabalı Sinema (Drive-in Movie), yarım asır sonra İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği İKOD’la geri dönüyor. Etkinlikte Hollywood klasikleri arasında çok önemli yeri olan 1942 yılı yapımı “Casablanca” filmi klasik araçlardan izlenecek.
25 Temmuz Cumartesi günü İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği ve Cemile Sultan Korusu’nun işbirliğiyle gerçekleşecek etkinlikte, klasik severler eşsiz bir tarihi dokuda, bir döneme damgasını vurmuş 1950’li ve 1960’lı yıllarda üretilmiş otomobilleriyle adeta geçmişe yolculuk edecekler.1000 metrekarelik alanda,50 klasik araçla gerçekleşecek arabalı sinema gecesinde, Michael Curtiz’in yönetmenliğini yaptığı Humphrey Bogart ve Ingrid Bergman’ın başrollerini paylaştıkları, ABD film Enstitüsü tarafından tüm zamanların en iyi aşk filmi seçilen 1942 yılı yapımı “Casablanca” filmi gösterilecek. Filmde Humphrey Bogart’ın kullandığı 1940’lı yıllara ait Buick marka aracın bir muadili de,filmden görsellerle süslenmiş şekilde,kurulacak dev perdenin yanında hazır bulunacak. Makinist ise kullanacağı ekipmanlarla birlikte klasik üstü açık bir kamyonetin üstünde yer alacak. Filmin yarım asrı devirmiş Chevrolet, Buick, Desoto, Ford, Plymouth, Pontiac gibi artık klasikleşmiş araçların içinden izleneceği gecede, ses de ayarlanacak özel frekansla otomobillerin kendi hoparlörlerinden dinlenebilecek.Nostaljik kostümlerle araçlara mısır, gazoz, dondurma servisi yapacak sinema çalışanlarının da bulunacağı etkinlikte, klasik severler de, dönemin ruhunu yansıtan gözlük, şapka,fular gibi aksesuarlar takacaklar. Filmin gösterimi öncesinde rock’n roll parçalar eşliğinde dansların da yapılacağı etkinlikte nostaljik romantizm rüzgarları esecek. Arabalı sinemalar, bir dönem yurt dışında ailece gidilebilecek popüler eğlence mekânlarına dönüşmüş, ülkemizde de “Yazlık Sinema” formatında hayata geçirilmişti. Cemile Sultan Korusu’nun büyüleyici atmosferinde gerçekleşecek bu farklı etkinlik izleyenleri adeta geçmişe ışınlayacak…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ip Man 4: Final (2019) Ingeborg Bachmann: Çölün Kalbine Yolculuk - Ingeborg Bachmann: Journey Into the Desert (2023) İkinci Şans (2016) Zuzula: Cinler Alemindeki Karanlık Kabus (2016) Görünmez Adam - The Invisible Man (2020) Kutu Cüceleri: Yaratıklar Aramızda - The Boxtrolls (2014)

Leave a comment