Taksi Tahran

Panahi’den yine sıra dışı bir film, Taksi Tahran 65.Berlin Film Festivalinde altın ayı ödülünü aldı!
Jafar Panahi 2015’de yapılan 65.Uluslararası Berlin Film Festivalinde kendisine karşı uygulanan tüm kısıtlamalara rağmen yeni sıradışı filmi olan TAKSİ TAHRAN ile GOLDEN BERLIN BEAR ödülünü kazanmış ve FIPRESCI ödülü yarışmasında En İyi Film ödülünü alarak TAKSİ TAHRAN filmini daha unutulmaz kılmış ve kendi yönetmenliğini bir kez daha kanıtlamıştır.

ULUSLARARASI BASINDA TAKSİ TAHRAN
“Şaşırtıcı şekilde sıcak, iğneleyici ve göz açıcı.” -Deborah Young(The Hollywood Reporter)
“İranlı film yapımcısının üçüncü filmi çekilirken film yapımının yasak olduğu bir yerde yaşaması sayesinde modern toplumda videonun rolü orijinal bir şekilde ele alındı.”-Kevin B. Lee(Indiewire)
“Biri Jafar Panahi’nin beklenenden daha açık tondaki Taksi Tahran filmi tarafından aniden vurulabilir”-Kenji Fujishima(Slant)
“Yasaklı İranlı yönetmen Jafar Panahi Tahran sokaklarını şen fakat bir o kadar derin düşünceler ile sanat ve yaşamın kesişimi üzerinden ele alıyor.”-Scott Foundas(Variety)
“Panahi’nin Taksi Tahran filmi ustaca sahnelenen “gerçekliği” ile yeni teknoloji saflığına cilveli bir cevap veriyor.”-Ben Mauk(VICE)
“Film size modern İran hakkında haberlerde keşfettiklerinizden daha fazla şey söylüyor”-Peter Bradshaw(The Guardian)

TAKSİ TAHRAN
Sarı bir taksi Tahran’ın renkli ve coşkun sokakların ’da ilerliyor. Birbirine çok zıt olan yolcular taksiye biniyor. Her biri samimi bir şekilde kendi düşüncelerini ifade ederken şoför aynı zamanda da yönetmenden başkası olmayan Jafar Panahi tarafından röportaj yapılıyor. Kamerasını arabanın ön panosuna yerleştirmiş yönetmen mobil film stüdyosu ile İran’ın ruhunu bu komik ve dramatik yolculuk ile yakalıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (12. hafta):
Hüddam 4: Ahmer (2024) Evie (2024) Cesur Balina Katak - Katak: The Brave Beluga (2024) Sırrını Biliyorum (2024) Öldüm Bittim (2024) Sevmek Yüzünden (2024) İki Yüzlü (2024) Eflatun (2024) Queen Mary'nin Laneti - Haunting of the Queen Mary (2024) Ölümcül Sır - The Bricklayer (2024) BTOB TIME: Be Together the Movie (2024) Köylüler - The Peasants (2024) Demir Pençe - The Iron Claw (2024)
Arşivden Seçkiler:
Thelma (2018) Kız ve Kurt - Red Riding Hood (2011) Jack Ryan: Gölge Ajan - Jack Ryan: Shadow Recruit (2014) Marigold Oteli’nde Hayatımın Tatili 2 - The Second Best Exotic Marigold Hotel (2015) Efsunlu 3: Muska (2023) Resident Evil: Ölümden Sonra - Resident Evil: Afterlife (2010)

Leave a comment